Napfény és friss levegő az alvásért

Dr. Hermann Gábor 

Fogszabályozó szakorvos, alvásfogorvos, egészségközpontú fogszabályozás-specialista blogja

Stressz és fogászat, fogszabályozás

A stressz nem tesz jót a testünknek. A hosszan tartó stressz kimeríti a tartalékokat és az orvoslás egyre több krónikus megbetegedés okaként ismeri el. Ráadásul, az utóbbi évek különösen stresszesek és nem csak a felnőtteket, de a gyermekeket is érinti. Most azzal foglalkozunk, hogyan hathat a stressz jelenléte a fogakra és hogyan befolyásolhatja a fogászati, fogszabályozó kezelést.

Napfény és alvás:

A napfénynek számos pozitív hatása van a testünkre és az alvásunkra is. A napfény segíti a test biológiai órájának szabályozását, és elősegíti a természetes ébrenlétet a nappali órákban. Amikor a szemed érzékeli a napfényt, a tested elkezdi termelni a melatonint, ami az alvás szabályozásában fontos szerepet játszik. Tehát a napfénynek való kitettség segíthet abban, hogy este könnyebben elálmosodjunk és jobban aludjunk.

Néhány tipp a napfény kihasználásához:

Reggeli séták:

Próbálj meg reggelente egy rövid sétát tenni a szabadban, hogy megtapasztald a napfényt. Ez segíthet elkezdeni a napodat és szabályozni a biológiai órádat.

Munkahelyi napfény:

Ha lehetséges, ügyelj arra, hogy munkahelyeden is legyen elég természetes fény. Az ablak mellett dolgozás segíthet abban, hogy jobban érezd magad és könnyebben koncentrálj.

Friss levegő és alvás:

A friss levegő is fontos szerepet játszik az alvásminőségünkben. Az állandóan lezárt helyiségekben való tartózkodás lehet, hogy nem biztosítja a megfelelő oxigénellátást, ami befolyásolhatja az alvást.

Néhány tipp a friss levegő beviteléhez:

Szellőztetés:

Próbálj meg naponta legalább egyszer alaposan kiszellőztetni a lakást. Az éjszakai alvás előtt is érdemes megtenni ezt, hogy a hálószobában friss levegő legyen.

Séta a szabadban:

Ha teheted, sétálj egyet a szabadban minden nap. A természetben való tartózkodás segít ellazulni és friss levegőt szívni.

Növények a lakásban:

Tegyél néhány növényt a lakásba, mivel ezek segíthetnek a levegő minőségének javításában.

Az alvásminőség és a napfény, valamint a friss levegő közötti kapcsolat fontos, és könnyen beépíthető a mindennapi életünkbe. Így segíthetünk a testünknek a pihentető alvás elérésében és a biológiai óra szabályozásában.

Ismerd meg az S-Leap alvástréninget

Az S-Leap tréninget elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik szeretnének javítani az alvásuk minőségén. Az insomnia, vagy más néven elalvási nehézség, gyakori felébredés nagyon jó kezelhető különböző stressz-kezelési módszerekkel, viselkedés-terápiás tréningekkel. 

Az S-Leap egy egyedülálló tréning, mely a modern alvásorvoslás alapjainak ismertetése mellett segít a résztvevőknek, hogy hatékonyan tudják kezelni elalvási nehézségeiket, javítani tudnak alvásminőségükön. Az S-Leap tréning egyik legfontosabb előnye, hogy nem online, hanem személyesen, csoportokban tartjuk. Így a trénerek és a résztvevők közt valódi kapcsolat alakul ki, és az összetartozás élményének köszönhetően bizonyítottan hatékonyabb a tréning.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

  • Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 85.
  • Telefon: +36-1 306-78-46 
  • E-mail: info@hermannortho.hu
  • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Neurotrain Neurológiai Fejlesztőközpont

  • Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.
  • Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846
  • E-mail: info@neurotrain.hu
  • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Vedd fel velünk a kapcsolatot

advanced-floating-content-close-btn

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!