Magyarország első egészségközpontú felnőttkori fogszabályozása

Felnőtt fogszabályozás állcsontműtét és foghúzás nélkül

Eljött a te időd. Lehet szép mosolyod invazív kezelés nélkül is. Ráadásul többet is kapsz, hiszen a kezelés a szép mosoly kialakítása mellett kezeli a kiváltó okokat is, amitől javul az alvásod, a teljesítményed és a közérzeted.

Magyarország első egészségközpontú felnőttkori fogszabályozása

Felnőtt fogszabályozás állcsontműtét és foghúzás nélkül

Eljött a te időd. Lehet szép mosolyod invazív kezelés nélkül is. Ráadásul többet is kapsz, hiszen a kezelés a szép mosoly kialakítása mellett kezeli a kiváltó okokat is, amitől javul az alvásod, a teljesítményed és a közérzeted.

Az egészségközpontú felnőtt fogszabályozás nem csak a fogakra van jó hatással.

Már több rendelőben is foghúzást javasoltak?

Azt mondták, hogy csak szájsebészeti műtét után lehet fogszabályozód?

Szeretnéd elkerülni a fenti, fájdalmas beavatkozásokat?

Fájdalommentes, komfortos kezelést szeretnél?

Tudod, hogy létezik olyan fogszabályozás, ami a komplex egészséged támogatja?

A legjobb helyen vagy!

Rendelőnk egy teljesen különleges kezelési eljárást dolgozott ki. Olyan kezelési módszert fejlesztettünk, amely kiemelkedően hatékony a szép mosoly és arc kialakításában és jól illeszkedik az egészségközpontú kezelés egyéb moduljaihoz. 

A kezelés kifejezetten komfortos, és ezen kívül nagyon sok extra szolgáltatást ad. A fogak, állcsontok sebészi beavatkozás és foghúzás nélküli kezelése mellett logopédiai, légzésterápiás, neurológiai alapozó és tartásjavító kezeléseket is beépítettünk a programba. Azaz, több olyan szolgáltatást is adunk programunk részeként, ami miatt más helyre kellene elmenni, és ott külön díjat fizetni. 

Minden kezelés házon belül van, ezen kívül kapcsolatban állunk fül-orr gégésszel, alvásorvossal, táplálkozási tanácsadóval is. A komplex program a szép mosolyon kívül pozitívan hat az alvásra, munkahelyi és sport teljesítőképességre.  A modern környezeten kívül különlegesen sokan dicsérik a rendelői hangulatot és a csapat felkészültségét, kedvességét.

Mit nyújt neked az egészségközpontú fogszabályozás?

Jobb alvás

Az egészségközpontú felnőtt fogszabályozás jelentősen tudja javítani az alvás minőségét.

Jobb teljesítmény

Egyedülálló fejlesztőprogramunk fokozza az iskolai-, munkahelyi- és sportteljestményt.

Szép mosoly

A szép mosoly önbizalmat ad és megkönnyíti a beilleszkedést a közösségekbe.

Gyönyörű arckontúr

Az állcsontok közötti eltérésnek és szűk fogíveknek a megváltoztatása pozitívan befolyásolja az egész arc megjelenését, fiatalít.

Jobb közérzet

A jobb alvásminőségnek köszönhetően javul általános közérzetünk, hangulatunk, kedélyállapotunk is.

Magabiztos megjelenés

Nem csak a szép, szabályos mosolyra gondolunk, bár az is elengedhetetlen a megfelelő önbizalomhoz.

Szebb artikuláció

A professzionális logopédiai tréningnek köszönhetően sokat fejlődik a hangképzés és a beszéd is.

Jobb testtartás

Nem csupán esztétikai kérdés. Testtartásunknak az egészségünk szempontjából is fontos szerepe van.

Egyedülálló módszerünk

A hagyományos fogszabályozás a fogakat, állcsontokat vizsgálja és kezeli, sokszor foghúzással, sebészi beavatkozásokkal. Léteznek már olyan kezelési módszerek, melyek alkalmazzák a logopédiát a fogszabályozás mellett, néha akár testkezelésekkel kiegészítve. Ugyanakkor olyan kombinált eljárás, ami a szép mosoly mellett a páciens kiegyensúlyozott alvását, általános egészségét tűzi ki célul nagyon kevés helyen van a világon. Az egészségközpontú funkcionális felnőtt fogszabályozás definícióját Dr. Hermann Gábor vezette be néhány éve.

0 +
Elégedett páciens
0 +
Év tapasztalat
0 +
Kezeléstípus

Dr. Hermann Gábor

Dr. Hermann Gábor a fogszabályozás különböző technikáit honosította meg, melyeknek első felhasználója, előadója volt Magyarországon. A Damon technika európai előadója volt, bevezette Magyarországon a “lágy erőkkel működő fogszabályozás” koncepciót. Az Európai Alvásfogászati Társaság, és az Európai Sportfogászati Társaság tagja valamint jelenleg is az IFUNA nemzetközi szervezet elnöke.

A HermannOrtho Professzionális Fogszabályozást 2006-ban, a Neurotrain fejlesztőközpontot 2020-ban alapította. Szakterületei a komplex, egészségközpontú gyermek- és felnőtt fogszabályozás, sportfogászat, alvásfogászat, mind-body medicina.

Ultramodern rendelő, saját digitális labor

Fogszabályozóink saját, kiválóan felszerelt digitális laborunkban készülnek, így a teljes folyamatot kézben tudjuk tartani, nincs szükségünk különálló fogtechnika segítségére.

A készüléket pácienseink egyéni igényei, kívánságai, céljai ismeretében, személyre szabottan tudjuk készíteni. Fontos előny továbbá, hogy ennek köszönhetően rövidül a kezelés időtartama, és jelentős összegeket is megtakaríthat.

Mit tartalmaz a csomag?

 Egészségcentrikus  fogszabályozásHagyományos fogszabályozás
Fogak és állcsontok beállítása
Zárt ajaktartás 
Korrekt nyelési minta 
Légzéskorrekció 
Alvásminőség javítása 
Testtartás javítása 
Munkahelyi teljesítmény-fokozás 
Sportteljesítmény-fokozás 
 Egészségcentrikus fogszabályozásHagyományos fogszabályozás
Fogak és állcsontok beállítása
Zárt ajaktartás 
Korrekt nyelési minta 
Légzéskorrekció 
Alvásminőség javítása 
Testtartás javítása 
Munkahelyi teljesítmény-fokozás 
Sportteljesítmény-fokozás 

Mennyibe kerül a kezelés?

Egészségközpontú fogszabályozás

Egészségközpontú fogszabályozás

1. részlet, egyik állcsont lenyomatvételkor: 450 000 Ft
2. részlet, másik állcsont lenyomatvételkor: 450 000 Ft
havi részlet: 135 000 Ft
utolsó részlet, a kezelés végén: 400 000 Ft
 • Ragasztott készülék
 • Fogszabályozás kontrollok
 • Sürgősségi időpontok
 • Gyakorlóeszköz-csomag
 • 6 modulos kézikönyv
 • Videótréning
 • Irányított meditációk
 • Neurotrain 6 alkalom
 • Logopédia, légzéstréning 10 alkalom 
 • Funkcionális kontrollok

A diagnosztikát követő szakorvosi konzultáció után mindenre kiterjedő, részletes és személyre szabott kezelési tervet és pontos árajánlatot készítünk. Az árajánlat mindent tartalmaz, pácienseinknek így nem kell későbbi, plusz költségekre számítania.

Kérj konzultációt!

Ha fontos számodra az, hogy foghúzás és állcsontsebészet nélkül szépüljön meg a mosolyod, és hogy a fogszabályozás az okokat is kezelje, akkor az első lépés ehhez egy konzultáció.

Mit mondanak rólunk mások?

A fenti képre kattintva Te magad is elolvashatod a véleményeket a Google felületén, az alábbi címekre kattintva pedig a teljes szöveg megjelenik.

Fantasztikus hely, nagyon kedves volt mindenki, tájékoztattak mindenről, korrektek voltak mindenben, rengeted segítséget, odafigyelést kaptam. Dr. Hermann pedig egy zseni! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

/Nagy Gergely/

A HermannOrtho alvásfogászata jelenleg páratlan az országban. Aki próbálta már a TB támogatott Therasnore-t, és nem tudta megszokni, vagy nem stimmel és nem használja, keresse fel a HermannOrtho-t és próbálja ki a 3D nyomtatott protrúziós sínt. Mint informatikus mesterhallgató, fantasztikus látni, hogy az újnak számító technológiákat, amikkel tárgyak keretében találkozom, a HermannOrtho már használja.

Gábor folyamatosan igyekszik magát továbbképezni a fogszabályzáson túlmutató, de erős kapcsolatban lévő területeken. Garantálni merem, hogy néhány kivétellel más fogszabályozó szakorvosnak a “CG” rövidítés nem jelent semmit.

/László Csongor/

Alvásvizsgálat során súlyos alvási apnoét állapított meg nálam a poligráf.

Gyakori légzéskimaradás (15 felett óránként!!!), horkolás és szájszárazság kísérte az alvásom, ami miatt gyakran éreztem másnap kialvatlanságot, fáradtságot. Amellett, hogy az apnoé komoly egészségügyi kockázatot jelent, a gépjárművezetés sem megengedett ilyen állapotban, mivel jelentős a baleseti rizikó.

A vizsgálatot végző orvos CPAP berendezés használatát javasolta, melyet bérbe is vettem, de sajnos jónéhány éjszaka alatt sem tudtam megszokni és megfelelően aludni vele. Ekkor szerencsémre azt a tanácsot kaptam (köszi Dávid!), hogy keressem fel a HermannOrthot.

Alapos vizsgálat után néhány napon belül elkészítettek számomra egy fogászati sínt éjszakai használatra, mely az állkapocs helyzetét szabályozza alvás közben (nem tud hátra csúszni az állkapocs elernyedt állapotban, így sokkal kisebb mértékben és valószínűséggel záródnak el a légutak), ezzel szabadon áramlik a levegő. Maga a „sín” egy átlátszó, műanyag fogszabályzóra hasonlító eszköz, megszokása egyszerű és gyors. Kb. 1 hét használat után két egymást követő éjszaka kontroll vizsgálat készült alvásmonitorral.

Megkaptam a szakorvos véleményét, ami önmagáért beszél: „2 egymást követő éjszaka történt polygraphos alvásvizsgálat alvási apnoe szindrómát nem igazolt, hypoxia nem volt…”

Nagyon köszönöm a HemannOrthonak a segítséget.

Rónai Gábor

A HermannOrthoban gyönyörű eredményt sikerült elérni láthatatlan fogszabályzóval. Személy szerint nem lépett fel semmilyen komplikáció vagy probléma a készülékkel kapcsolatban.

A rendelőben nagyon kellemes a légkör és az ott dolgozók segítőkészek, készségesek, szimpatikusak, szakértelmükhöz pedig kétség sem fér. Az ember egyáltalán nem úgy érzi, hogy fogászatra megy, ami elég megnyugtató véleményem szerint. Sosem kellett várnunk a behívásra, hanem a megadott időpont szerint szólítottak mindenkit. Muszáj megemlítenem rugalmasságukat, melyre akkor volt példa, amikor vidékről betegség miatt nem tudtam elmenni az időpontra és az akkor következő készülékeket lepostázták nekem, amit ezúton is köszönök! Teljes mértékben meg vagyok elégedve az eredménnyel és őszintén, jó szívvel és nem utolsó sorban immár gyönyörű mosollyal tudom ajánlani mindenkinek.


/Kovács Anna/

Gábor fantasztikusan empatikus és nagyon nagytudású orvos. Nemcsak az egyéni problémához, de a páciens egyéniségéhez is szabja a kezelést. Az egész csapat végtelenül kedves, professzionális és rugalmas. A láthatatlan sínekkel egy év alatt csodálatos eredményt értünk el, nagyon meg vagyok elégedve a kezeléssel, és annak ár-érték arányával. Mindenkinek, aki szép és magabiztos mosolyt szeretne, csak ajánlani tudom a HermannOrtho Rendelőt, akár 50 felett is!! 🙂

/Vida Krisztika/

Ezért kaptunk ennyi 5 csillagos értékelést:

Komplex szolgáltatás

Nem fogakban, hanem komplex egészségben kell gondolkodni. Ebben segítünk.

Minden egy helyen

Nem kell több különböző helyszínre menned. A kivizsgálástól a kezelésig mindent egy helyen elvégzünk.

Családias légkör

Amikor belépsz hozzánk, szinte el is felejted, hogy ez egy fogorvosi rendelő.

Profi és barátságos csapat

Szerintünk alap, hogy egy csapat profi legyen abban, amit csinál. Emellett viszont nagyon fontos az, hogy hogyan érzi magát az, aki hozzánk látogat.

Tapasztalat

25 éves pályafutásunk során több ezer esettel találkoztunk, ezért biztos lehetsz benne, hogy bármilyen összetett problémával is küzdesz, mi ismerjük rá a megoldást.

Dr. Hermann Gábor

Az egészségcentrikus fogszabályozás koncepciót Dr. Hermann Gábor mutatta be több nemzetközi fórumon az elmúlt években. Ennek részeként fejlesztette ki ezt a speciális kezelési módszert.

Holisztikus megközelítés

Hiszen vagy egészségesek vagyunk vagy nem. Nincs kompromisszum. Az egészséget csak így érdemes értelmezni.

Legmodernebb eszközök

A HermannOrtho Magyarország legmodernebb fogszabályozó rendelője. A saját labortól és röntgentől kezdve a 3D nyomtatóig minden a rendelkezésünkre áll.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

 • Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 85.
 • Telefon: +36-1 306-78-46 
 • E-mail: info@hermannortho.hu
 • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Neurotrain Neurológiai Fejlesztőközpont

 • Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.
 • Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846
 • E-mail: info@neurotrain.hu
 • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Lássuk, milyen kérdéseid lehetnek!

Amennyiben a cél az “új normál” beállítása, annak van egy menete. Vannak olyan esetek, amelyekben egy előkezelés rendezi az akut tüneteket, mint alvászavar, állkapocs ízületi panaszok, vagy jelentősebb állcsont aszimmetria. Ez 3-6 hónap lehet. Ez alatt már vannak tréning elemek.

A “klasszikusabb” felnőtt fogszabályozásnál néha egyszerre kerülnek fel a fogszabályozó készülékek, néha csak a felső kezelés indul. Azaz vannak egyéni különbségek. Általában az egészségközpontú kezelések 18-26 hónaposak, néha lehet ennél több, főleg akkor, ha foghiányokat is rendez a kezelés..

Az egészségcentrikus felnőtt fogszabályozás különlegessége, hogy a lehető legbiológiaibb módon alakítsuk át a fogazatot. Ebből két dolog is következik. Az egyik, hogy olyan készülékre van szükség, melynek az erő-leadása a lehető legkisebb és a lehető legkisebb feszültséget hozza létre a szájban.

Ennek jelenleg csak a külső, un. Passzív önzáró technika (lágy erőkkel működő fogszabályozás) felel meg. A másik nagyon fontos tényező, hogy az arc és állcsont aszimmetria és hátsó állcsont helyzetet speciális, egyéni tömőanyag kiegészítésekkel korrigáljuk, ami a fogak nyelv felőli felszínén vannak felhelyezve. Azaz sem a nyelv felőli fogszabályozás, sem a kivehető, sínes, láthatatlan eszközök nem alkalmasak erre a célra.

A protokollunk kialakításában az volt a fő szempont, hogy a hatékonyság megtartása mellett átlátható és könnyen követhető legyen a kezelés. A fogszabályozás megteremti azt a fogazati és állcsont helyzetet, ami előnyös a funkció beállítása szempontjából. A funkció beállítását a tréner-csapatunk végzi.

A kezelés elején szükséges lehet fül-orr gégész és/vagy alvásorvos felkeresése, de szinte ez az egyetlen ok, amiért a rendelőn kívül kell specialistát felkeresni. A neurológiai alapozás, légzéstréning, tartásjavítás, manuális terápia, logopédia mind a szolgáltatás része, amelyet saját csapatunk biztosít. A fogszabályozás és a tréning párhuzamosan halad, az időpontok foglalását egy helyen tudod intézni.

Sokan azt gondolják, hogy a fogak csak a táplálkozáshoz és a mosolyhoz kellenek. A fogsoroknak még két fontos szerepe van. Egyrészt a fogívek belső területe a nyelv területe. Ha szűkek a fogívek, akkor a nyelv sem fér el. Ez visszahat a nyelésre és végeredményben sokszor a légzésre és alvásra. Így a fogívek kiformázása nem csak a szép széles mosoly miatt fontos, hanem az egészség miatt is.

A másik összefüggés talán még egy fokkal fontosabb. A fogsorok érintkezése meghatározza az állkapocs helyzetét. Felnőttkorban jellemző, hogy sok tömés, fogpótlás, vagy éppenséggel foghiány van. Ezek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az állkapocs elvesztette a korábbi, ideális megtámasztását. Ez idővel állkapocsízületi problémákhoz, alvászavarhoz vezethet, vagy a profil alakul kedvezőtlenül.

Amint fent írtuk a fogak szerepe részben az, hogy az állkapocs helyzetét megtámassza. Ezért nagyon előnyös, hogy a van egy olyan kezelés, amely beállítja a test egyensúlyát, megszünteti az állkapocs kattogását, javítja az alvást és ennek megfelelően meghatározza az ideális állcsont helyzetet és ott beállítja az ideális harapást.

Ebben az esetben a végleges fogpótlások sokkal előnyösebb körülmények között készülnek. Ilyen kezelésekben mindig együttműködünk a fogorvosoddal, vagy ha nincs, akkor ajánlunk Budapest legjobb rendelői közül egyet.

Mivel a fogak kusza állása egy komplex problémakör része, ezért a felmérés és a kezelés is több lábon kell, hogy álljon. A fogak nem csak a gének miatt állnak úgy, ahogyan állnak. A nyelv, ajak és orca izomzat, a rágóizmok, légzés, testtartás és az izmok tónusáért felelős neurológiai egyensúly mind szerepet játszhat abban, hogyan állnak a fogak.

Éppen ezért a felmérés során a hagyományos fogszabályozó diagnosztika mellett felmérjük az említett területeket. Az egyedülálló felmérés után egy nagyon részletes elemzést készítünk és az alapján állítjuk össze a személyre szabott komplex kezelési csomagot.

Visszahívást kérek!