Az alváshigiénia alapjai

Dr. Hermann Gábor 

Fogszabályozó szakorvos, alvásfogorvos, egészségközpontú fogszabályozás-specialista blogja

Stressz és fogászat, fogszabályozás

A stressz nem tesz jót a testünknek. A hosszan tartó stressz kimeríti a tartalékokat és az orvoslás egyre több krónikus megbetegedés okaként ismeri el. Ráadásul, az utóbbi évek különösen stresszesek és nem csak a felnőtteket, de a gyermekeket is érinti. Most azzal foglalkozunk, hogyan hathat a stressz jelenléte a fogakra és hogyan befolyásolhatja a fogászati, fogszabályozó kezelést.

Az alváshigiénia olyan alapvető szabályok és gyakorlatok összessége, amelyek segíthetnek javítani az alvásminőségedet. Ezek a praktikus tippek segítenek neked elkerülni az álmatlanságot és a nyugtalan éjszakákat.

Kényelmes matrac és párna:

Kezdd azzal, hogy ellenőrzöd, hogy matracod és párnád megfelelő támogatást nyújtanak-e. A megfelelő matrac és párna segít elkerülni a hátfájást és az ágyban való forgolódást.

Csend és Csendesítő Zene:

Ha zajok zavarnak éjszaka, fontos lehet zajszigetelő füldugókat használni, vagy esetleg halk, nyugtató zenét hallgatni.

Stabil hőmérséklet:

Tartsd a hálószobát optimális hőmérsékleten. A túl meleg vagy túl hideg hálószoba zavarhatja az alvást.

Kerüld a koffeint és az alkoholt este:

Kerüld el a koffein és az alkohol fogyasztását este, mert ezek zavarhatják az alvást.

Mobiltelefon és képernyők:

Próbálj meg legalább egy órával lefekvés előtt elkerülni a mobiltelefonok és egyéb képernyők használatát, mert a kék fényük zavarhatja az alvást.

Rendszeres alvási idő:

Próbálj minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni, még a hétvégéken is. Ez segít beállítani a biológiai órát.

Ezek az alapvető szabályok segíthetnek neked létrehozni egy olyan alvási környezetet, amely elősegíti a pihentető alvást. A következő hírlevelekben további hasznos információkat osztunk meg az alvás és az egészség kapcsolatáról, valamint praktikus tippeket arról, hogyan javíthatod az alvásminőséged. Köszönjük, hogy velünk tartasz ezen az alvás javításáról szóló utazáson! Ne feledd, hogy az egészséges alvás alapvető fontosságú az általános jóléted szempontjából. 

Ismerd meg az S-Leap alvástréninget

Az S-Leap tréninget elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik szeretnének javítani az alvásuk minőségén. Az insomnia, vagy más néven elalvási nehézség, gyakori felébredés nagyon jó kezelhető különböző stressz-kezelési módszerekkel, viselkedés-terápiás tréningekkel. 

Az S-Leap egy egyedülálló tréning, mely a modern alvásorvoslás alapjainak ismertetése mellett segít a résztvevőknek, hogy hatékonyan tudják kezelni elalvási nehézségeiket, javítani tudnak alvásminőségükön. Az S-Leap tréning egyik legfontosabb előnye, hogy nem online, hanem személyesen, csoportokban tartjuk. Így a trénerek és a résztvevők közt valódi kapcsolat alakul ki, és az összetartozás élményének köszönhetően bizonyítottan hatékonyabb a tréning.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

  • Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 85.
  • Telefon: +36-1 306-78-46 
  • E-mail: info@hermannortho.hu
  • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Neurotrain Neurológiai Fejlesztőközpont

  • Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.
  • Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846
  • E-mail: info@neurotrain.hu
  • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!