Magyarország első egészségközpontú felnőttkori fogszabályozása

Gyakran Ismételt Kérdések

Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyekkel a leggyakrabban találkozunk. Ha mégsem találod meg, amit keressel, akkor fordulj hozzánk bizalommal rendelőnk elérhetőségein!

Magyarország első egészségközpontú felnőttkori fogszabályozása

Gyakran Ismételt Kérdések

Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyekkel a leggyakrabban találkozunk. Ha mégsem találod meg, amit keressel, akkor fordulj hozzánk bizalommal rendelőnk elérhetőségein!

A kezelés során nem csak a fogszabályozó passzív elemei dolgoznak a szádban, hanem te is be tudsz segíteni. Részt veszel az életedben, vagy csak kívülről szemlélődsz? Célunk az önkapcsolódás, testünk  működésének megismerése és fejlesztése.

Rendelői diagnosztika

A HermannOrtho rendelőben a dentálhigénikusok felveszik az anamnézised kiegészítését, felmérik az száj és a fogak helyzetét. Fotót készítenek rólad. Megnézik a mozgásos státuszodat. 

Tervezés – eseted megbeszélése

HermannOrthoban történő alapos diagnosztikát követően team munkában (fogszabályzó-szakorvos, gyógytornász, logopédus) dolgozzuk fel az információkat. Kérdőívek, fotók, videók és mérések eredményei mentén döntünk a legmegfelelőbb kezelésről és páciens útról, melyet a konzultáció során részletesen átbeszélünk veled.

Az egész emberi testben számos összefüggés található. Mind a csontrendszer, mind a zsigeri és izomrendszer szintjén. 

A Lovett testvérek kutatásaikban rámutatnak a csontrendszer összefüggéseire. Munkájuk alapján könnyedén megérthetjük, hogy miért lehet panaszos a derekunk és az állkapcsunk is. Például az állkapocsízületet alkotja a halánték és állkapocscsont. A halántékcsont mozgása ellentétes a csípőlapát mozgásával. A koponyacsont mozgásai ellentétesek a keresztcsont mozgásával. A keresztcsontod beékelődik a 2 csípő lapátod közé. Ennek a területnek a megváltozott mozgása sokszor résztvevője a derékfájásoknak. Ha felbomlik az egyensúly az egyik területen, akkor érzékelhető lesz a másik területen is.

Sokszor a stresszhatásokat a zsigeri szerveink kompenzálják. Működésük átmenetileg megváltozik. A szervek többek között a szalagos összeköttetéseik révén hatnak a környezetükre. Tudtad, hogy a máj összeköttetésben van a rekeszizommal, mely közvetlenül a gerincről ered? A feszítettség megjelenik így a mozgató szervrendszerben, a csigolyák közötti szalagokban, környező izmokban.

A team munka segítésére, hogy teljesebb képet kaphassunk rólad. Mérni tudjuk a kezelésed során a változásokat.

Minél feszesebb a tested (izomtónusban kifejezve) annál nagyobb a stressz helyzeted. Ezt leginkább mozgásterjedelem csökkenésben és fájdalmakban vehetjük észre. Túlfeszített állapotban, sok időt töltesz a szimpatikus – felfokozott működésedben. Futva nem lehet aludni, ugye? 

Ha felborul az izomegyensúly, a túlfeszült izmok visszatartják az állkapcsot a megfelelő csúszó, forduló mozgásától, ezáltal kialakulhatnak az állkapocs tünetek (fájdalom, kattogás). A blokkolási minták sokszor az állkapocstól nagyon távoli pontokon jelennek meg. 

Székben ülve, vagy háton fekve a kar megtartását kérem. Az izmok nyújtási reflexét vizsgálva ellenőrizzük a test működését.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk!
Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

advanced-floating-content-close-btn

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!