Magyarország Első Egészségközpontú Felnőttkori Fogszabályozása

Felnőtt fogszabályozás állcsontműtét és foghúzás nélkül

Eljött a te időd. Lehet szép mosolyod invazív kezelés nélkül is. Ráadásul többet is kapsz, hiszen a kezelés a szép mosoly kialakítása mellett kezeli a kiváltó okokat is, amitől javul az alvásod, a teljesítményed és a közérzeted.

Az egészséges mosoly esélyt ad rá, hogy végre mindent kihozz magadból.

Magyarország Első Egészségközpontú Felnőttkori Fogszabályozása

Felnőtt fogszabályozás állcsontműtét és foghúzás nélkül

Eljött a te időd. Lehet szép mosolyod invazív kezelés nélkül is. Ráadásul többet is kapsz, hiszen a kezelés a szép mosoly kialakítása mellett kezeli a kiváltó okokat is, amitől javul az alvásod, a teljesítményed és a közérzeted.

Az egészséges mosoly esélyt ad rá, hogy végre mindent kihozz magadból.

Az egészségközpontú felnőtt fogszabályozás nem csak a fogakra van jó hatással.

Jobb alvás

A fogak állása és állcsontok helyzete szoros összefüggésben van az alvás minőségével. Az egészségközpontú felnőtt fogszabályozás jelentősen tudja javítani az alvás minőségét. A fogívek kiformázása, az alsó állcsont helyzetének beállítása kialakít egy olyan új nyelvteret, amelyben a nyelés és végeredményben a légzés is könnyebbé válik, ez pedig javítja az alvás minőségét is. A kezeléshez olyan speciális tréning társul, ami ezt a változást támogatja.

Hatékonyabb koncentráció

A szabálytalan fogazat, az állcsontok szűkössége, viszonya utalhat általános egyensúlyvesztésre. Ennek leggyakoribb mellékhatása a légzés és az alvás. Ez pedig gyengébb koncentrációt, teljesítményt jelent. Egy komplex kezelés a szép mosolyon kívül sokkal többet ad. Az alvás és a légzés helyreállítása és a fejlesztő programunk pozitívan hat a magatartásra és a koncentrációra. Ez mind része egészségközpontú felnőtt fogszabályozás protokollunknak.

Szép mosoly és arc

Mosoly és Egészség. Ez a célja az egészségközpontú felnőtt fogszabályozásnak. A szép mosoly a kezelés alappillére. A szép mosoly önbizalmat ad és megkönnyíti a beilleszkedést a közösségekbe. Az állcsontok közötti eltérésnek és szűk fogíveknek a megváltoztatása pozitívan befolyásolja az egész arc megjelenését, fiatalít.

Miért mi?

Világszinten egyedülálló módszer egy innovatív és ultramodern rendelőben

A hagyományos fogszabályozás a fogakat, állcsontokat vizsgálja és kezeli, sokszor foghúzással, sebészi beavatkozásokkal.

Léteznek már olyan kezelési módszerek, melyek alkalmazzák a logopédiát a fogszabályozás mellett, néha akár testkezelésekkel kiegészítve. Ugyanakkor olyan kombinált eljárás, ami a szép mosoly mellett a páciens kiegyensúlyozott alvását, általános egészségét tűzi ki célul nagyon kevés helyen van a világon.

Az egészségközpontú funkcionális felnőtt fogszabályozás definícióját Dr. Hermann Gábor vezette be néhány éve.

Rendelőnk egy teljesen különleges kezelési eljárást dolgozott ki. Olyan kezelési módszert fejlesztettünk, amely kiemelkedően hatékony a szép mosoly és arc kialakításában és jól illeszkedik az egészségközpontú kezelés egyéb moduljaihoz. 

A kezelés kifejezetten komfortos, és ezen kívül nagyon sok extra szolgáltatást ad. A fogak, állcsontok sebészi beavatkozás és foghúzás nélküli kezelése mellett logopédiai, légzésterápiás, neurológiai alapozó és tartásjavító kezeléseket is beépítettünk a programba. Azaz, több olyan szolgáltatást is adunk programunk részeként, ami miatt más helyre kellene elmenni, és ott külön díjat fizetni. 

Minden kezelés házon belül van, ezen kívül kapcsolatban állunk fül-orr gégésszel, alvásorvossal, táplálkozási tanácsadóval is. A komplex program a szép mosolyon kívül pozitívan hat az alvásra, munkahelyi és sport teljesítőképességre.  A modern környezeten kívül különlegesen sokan dicsérik a rendelői hangulatot és a csapat felkészültségét, kedvességét.

Több esetben van szükség felnőtt fogszabályozásra, mint gondolnánk

Sokan azt gondolják, hogy a fogak csak a táplálkozáshoz és a mosolyhoz kellenek. A fogsoroknak még két fontos szerepe van. Egyrészt a fogívek belső területe a nyelv területe. Ha szűkek a fogívek, akkor a nyelv sem fér el. Ez visszahat a nyelésre és végeredményben sokszor a légzésre és alvásra. Így a fogívek kiformázása nem csak a szép széles mosoly miatt fontos, hanem az egészség miatt is. A másik összefüggés talán még egy fokkal fontosabb. A fogsorok érintkezése meghatározza az állkapocs helyzetét. Felnőttkorban jellemző, hogy sok tömés, fogpótlás, vagy éppenséggel foghiány van. Ezek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az állkapocs elvesztette a korábbi, ideális megtámasztását. Ez idővel állkapocs ízületi problémákhoz, alvászavarhoz vezethet, vagy a profil alakul kedvezőtlenül.

Amint fent írtuk a fogak szerepe részben az, hogy az állkapocs helyzetét megtámassza. Ezért nagyon előnyös, hogy a van egy olyan kezelés, amely beállítja a test egyensúlyát, megszünteti az állkapocs kattogását, javítja az alvást és ennek megfelelően meghatározza az ideális állcsont helyzetet és ott beállítja az ideális harapást. Ebben az esetben a végleges fogpótlások sokkal előnyösebb körülmények között készülnek. Ilyen kezelésekben mindig együttműködünk a fogorvosoddal, vagy ha nincs, akkor ajánlunk Budapest legjobb rendelői közül egyet.

Mivel a fogak kusza állása egy komplex problémakör része, ezért a felmérés és a kezelés is több lábon kell, hogy álljon. A fogak nem csak a gének miatt állnak úgy, ahogyan állnak. A nyelv, ajak és orca izomzat, a rágóizmok, légzés, testtartás és az izmok tónusáért felelős neurológiai egyensúly mind szerepet játszhat abban, hogyan állnak a fogak. Éppen ezért a felmérés során a hagyományos fogszabályozó diagnosztika mellett felmérjük az említett területeket. Az egyedülálló felmérés után egy nagyon részletes elemzést készítünk és az alapján állítjuk össze a személyre szabott komplex kezelési csomagot.

Bizony, ez mind összefügghet a fogakkal és a fogszabályozással

Bizony, ez mind összefügghet a fogakkal és a fogszabályozással

#1

Mennyi ideig tart egy  egészségcentrikus felnőtt fogszabályozás?

Amennyiben a cél az “új normál” beállítása, annak van egy menete. Vannak olyan esetek, amelyekben egy előkezelés rendezi az akut tüneteket, mint alvászavar, állkapocs ízületi panaszok, vagy jelentősebb állcsont aszimmetria. Ez 3-6 hónap lehet. Ez alatt már vannak tréning elemek.

A “klasszikusabb” felnőtt fogszabályozásnál néha egyszerre kerülnek fel a fogszabályozó készülékek, néha csak a felső kezelés indul. Azaz vannak egyéni különbségek. Általában az egészségközpontú kezelések 18-26 hónaposak, néha lehet ennél több, főleg akkor, ha foghiányokat is rendez a kezelés..

#2

Miért nem alkalmasak a láthatatlan készülékek az egészségközpontú kezelésre?

Az egészségcentrikus felnőtt fogszabályozás különlegessége, hogy a lehető legbiológiaibb módon alakítsuk át a fogazatot. Ebből két dolog is következik. Az egyik, hogy olyan készülékre van szükség, melynek az erő-leadása a lehető legkisebb és a lehető legkisebb feszültséget hozza létre a szájban.

Ennek jelenleg csak a külső, un. Passzív önzáró technika (lágy erőkkel működő fogszabályozás) felel meg. A másik nagyon fontos tényező, hogy az arc és állcsont aszimmetria és hátsó állcsont helyzetet speciális, egyéni tömőanyag kiegészítésekkel korrigáljuk, ami a fogak nyelv felőli felszínén vannak felhelyezve. Azaz sem a nyelv felőli fogszabályozás, sem a kivehető, sínes, láthatatlan eszközök nem alkalmasak erre a célra.

#3

Mennyire bonyolult ez a kezelés? Hány helyre kell eljárnom?

A protokollunk kialakításában az volt a fő szempont, hogy a hatékonyság megtartása mellett átlátható és könnyen követhető legyen a kezelés. A fogszabályozás megteremti azt a fogazati és állcsont helyzetet, ami előnyös a funkció beállítása szempontjából. A funkció beállítását a tréner-csapatunk végzi.

A kezelés elején szükséges lehet fül-orr gégész és/vagy alvásorvos felkeresése, de szinte ez az egyetlen ok, amiért a rendelőn kívül kell specialistát felkeresni. A neurológiai alapozás, légzéstréning, tartásjavítás, manuális terápia, logopédia mind a szolgáltatás része, amelyet saját csapatunk biztosít. A fogszabályozás és a tréning párhuzamosan halad, az időpontok foglalását egy helyen tudod intézni.

Mennyibe kerül a kezelés?

Egészségközpontú fogszabályozás

Egészségközpontú fogszabályozás

Induláskor: 250 000 Ft/ fogsor
Induláskor: 250 000 Ft/ fogsor
Havonta: 108 000 Ft
Havonta: 108 000 Ft
Befejezéskor: 150 000 Ft
Befejezéskor: 150 000 Ft
  • Gyakorlóeszköz-csomag (70 000 Ft)
  • 6 modulos kézikönyv (35 000 Ft)
  • Videótréning (15 000 Ft)
  • Irányított meditációk (15 000 Ft)
  • Neurotrain 5 alkalom (75 000 Ft)
  • Manuálterápia (75 000 Ft)
  • Logopédia, légzéstréning (80 000 Ft)
  • Funkcionális kontrollok (60 000 Ft)

PONTOSAN MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

 Egészségcentrikus  fogszabályozásHagyományos fogszabályozás
Fogak és állcsontok beállítása
Zárt ajaktartás 
Korrekt nyelési minta 
Légzéskorrekció 
Alvásminőség javítása 
Testtartás javítása 
Munkahelyi teljesítmény-fokozás 
Sportteljesítmény-fokozás 
 Egészségcentrikus fogszabályozásHagyományos fogszabályozás
Fogak és állcsontok beállítása
Zárt ajaktartás 
Korrekt nyelési minta 
Légzéskorrekció 
Alvásminőség javítása 
Testtartás javítása 
Munkahelyi teljesítmény-fokozás 
Sportteljesítmény-fokozás 

Kérj konzultációt!

Ha fontos számodra az, hogy foghúzás és állcsont sebészet nélkül szépüljön meg mosoly, és fontos, hogy a fogszabályozás az okokat is kezelje illetve a legjobb helyet keresed, és kevés az időd (lehetőleg mindent egy helyen szeretnél megoldani), akkor az első lépés ehhez egy konzultáció.

De mit mondanak rólunk mások?

Ezért kaptunk ennyi 5 csillagos értékelést:

Komplex szolgáltatás

Nem fogakban, hanem komplex egészségben kell gondolkodni. Ebben segítünk.

Minden egy helyen

Nem kell több különböző helyszínre menned. A kivizsgálástól a kezelésig mindent egy helyen elvégzünk.

Családias légkör

Amikor belépsz hozzánk, szinte el is felejted, hogy ez egy fogorvosi rendelő.

Profi és barátságos csapat

Szerintünk alap, hogy egy csapat profi legyen abban, amit csinál. Emellett viszont nagyon fontos az, hogy hogyan érzi magát az, aki hozzánk látogat.

Tapasztalat

25 éves pályafutásunk során több ezer esettel találkoztunk, ezért biztos lehetsz benne, hogy bármilyen összetett problémával is küzdesz, mi ismerjük rá a megoldást.

Dr. Hermann Gábor

Az egészségcentrikus fogszabályozás koncepciót Dr. Hermann Gábor mutatta be több nemzetközi fórumon az elmúlt években. Ennek részeként fejlesztette ki ezt a speciális kezelési módszert.

Holisztikus megközelítés

Hiszen vagy egészségesek vagyunk vagy nem. Nincs kompromisszum. Az egészséget csak így érdemes értelmezni.

Legmodernebb eszközök

A HermannOrtho Magyarország legmodernebb fogszabályozó rendelője. A saját labortól és röntgentől kezdve a 3D nyomtatóig minden a rendelkezésünkre áll.

" A HermannOrtho az a hely, ahova öröm bejönni"

Hiszen, valljuk be a legtöbb fogorvosi rendelő egyáltalán nem ilyen. 

Ezt bizonyítja az is, hogy a Google értékeléseknél 4,9-es átlagunk van úgy, hogy…

33 db értékelésből
32 db 5 csillagos.

5/5

Tekintsd meg videónkat

Felnőttkori egészségközpontú fogszabályozás

Hogyan javítható a légzés, az alvás, a testtartás, a nyelv működési egyensúlya, azaz, a komplett életminőség fogszabályozó kezeléssel? Tekintsd meg videónkat!

[mi a következő lépés?]

Foglalj időpontot konzultációra!

Jelentkezz konzultációra nálunk, és tedd meg az első lépést egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet felé.

1.png

01. Lépés

kattints a gombra

Minden változás egy kis lépéssel – akarom mondani kattintással – kezdődik. Miután rányomtál a fenti gombra az oldal odagörget téged az űrlapunkhoz.

Minden változás egy kis lépéssel – akarom mondani kattintással – kezdődik. Miután rányomtál a lenti gombra az oldal odagörget téged az űrlapunkhoz.

index-finger-push-button-enter-computer-keyboard_185126-33

02. Lépés

küldd el az adataidat

Add meg a neved és telefonszámod az űrlapon, és mi visszahívunk téged az egyeztetés miatt.

VAGY

Keress meg minket közvetlenül az űrlap alatti telefonszámon! (Már nagyon várunk!)

virtual-receptionist-call-center

03. Lépés

visszahívunk, és keresünk egy időpontot

Ha írtál nekünk, akkor 24 órán belül visszahívunk téged, és egyeztetünk egy számotokra alkalmas időpontot.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk!
Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

Hétfőtől csütörtökig 08:00-19:00

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!