HermannOrtho Team

Magyarország első egészségközpontú fogszabályozása

Tények és tévhitek a fogfehérítésről

Biztosan te is sok állítással, feltételezéssel találkoztál már a fogfehérítésről. Ebben a bejegyzésben ezeket fogjuk megvizsgálni, hogy eloszlassuk a kételyeket. Tarts velünk!

HermannOrtho Team

Magyarország első egészségközpontú fogszabályozása

Tények és tévhitek a fogfehérítésről

Biztosan te is sok állítással, feltételezéssel találkoztál már a fogfehérítésről. Ebben a bejegyzésben ezeket fogjuk megvizsgálni, hogy eloszlassuk a kételyeket. Tarts velünk!

A fogfehérítés károsítja a fogakat.

Határozottan kijelenthetjük, hogy abban az esetben, ha képzett szakember felügyelete mellett zajlik, akkor teljesen biztonságos mind a rendelői, mind pedig az otthon fogfehérítés. A titok a szakértelemben és a professzionális anyagokban, illetve az eljárásban rejlik. Ha ezek a feltételek adottak, akkor nem kell félned attól, hogy megsérül a fogzománc, vagy károsodik a fog.

Az elfogyasztott ételek, italok újra elszínezik a fogakat.

Ez bizony így van! Nem véletlen, hogy a fogfehérítést követő 10 napban óva intünk az olyan ételek- italok fogyasztásától, mint például a cékla, kávé, vörösbor. Ha pedig szeretnéd hosszan megőrizni a fogaid fehérségét, akkor valóban célszerű mellőzni hosszú távon is a magas színezőanyag tartalmú ételeket és italokat.

A fogfehérítést bárki igénybe veheti.

Sajnos számos kizáró oka lehet a fogfehérítésnek. Eleve a várandósság, illetve a szoptatás alatt nem javasolt elvégezni a kezelést, de vannak bizonyos fejlődési rendellenességek is, mint például a tág pulpakamra, ami szintén kontraindikációt jelent.

Ha a fogfehérítést megelőzően elvégzett alapos állapotfelmérés során kezeletlen, vagy lyukas fogat, esetleg súlyosabb fogsérüléseket találunk, akkor szintén javasoljuk a fogfehérítés elhalasztását és első lépésként a fogak rendbe tételét.

A tömött fogak és koronák ugyanúgy fehéríthetők.

A fogfehérítés során a fogfehérítő zselé kémiai reakcióba lép a fogzománccal, így jön létre az az oxidációs folyamat, amelynek eredményeként a fog elszíneződését okozó nagy, sötét molekulák semlegesítődnek. Ez a folyamat csak a fogzománc esetén megy végbe, a fogtömések és egyéb pótlások anyagával nem alakul ki ez a kémiai reakció. Ezért javasoljuk a meglévő tömések cseréjét a fehérítés utánra halasztani, akárcsak a fogpótlások végleges színének kiválasztását, hogy minden új pótlás és tömés passzoljon a fehérített fogszínhez.

A rendelői fogfehérítés hatékonyabb, mint az otthoni.

A hatékonyságot illetően nincs jelentős különbség a rendelői és az otthoni professzionális fogfehérítés között. Ha valaki követi a szakember utasításait, és professzionális fehérítő anyagot használ, akkor szinte ugyanazt az eredményt érheti el, mintha a rendelői fogfehérítést választotta volna. A különbség sokkal inkább az időt és a praktikusságot illeti.

A fehérítő fogkrém hatékony.

Sok cég árul úgynevezett fehérítő fogkrémet, gyakran magasabb áron, mint a hagyományos termékek. Ha ránk hallgatsz, nem pazarolod rájuk a pénzedet. A fogak hatékony fehérítéséhez szükséges anyagoknak ugyanis jóval hosszabb ideig kell érintkezniük a fogakkal, mint egy 2 perces fogmosás. Ráadásul akadnak olyan kék színű fogfehérítő fogkrémek, amik pusztán optikai csalódást okoznak: a kék fogkrém befogja a fogakat, ettől azok fehérebbnek tűnnek. Gondolj csak a kékítőre, amit nagymamáink használtak a kelme fehérítéshez…

A fogfehérítés nem ad tartós eredményt.

A fogfehérítés tartósságát két dolog befolyásolja: a fogfehérítési technológia és az életmód. Nagyon fontos, hogy milyen eljárást választunk, mert -bár bizonyított mellékhatása nincs- nem ajánlatos félévente- évente fehéríteni a fogainkat. Vannak eljárások, amelyek mindössze néhány hónapig, maximum egy évig tartósak, a Beyond fogfehérítéssel viszont, a megfelelő szájhigiénia mellett, akár hosszú évekig is megőrizhető az eredmény. Fontos kiemelni, hogy a professzionális technológia nem minden esetben garancia, hiszen a helytelen életmód (pl. a dohányzás), vagy a nem megfelelő szájhigiénia jelentősen lerövidítheti a fehérítés tartósságát.

Szeretettel várunk!

Maradt még kérdésed? Vedd fel velünk a kapcolatot az alábbi elérhetőségek bármelyikén, és kérj időpontot személyes diagnosztikára és konzultációra! Ismerd meg a modern, egészségközpontú fogszabályozás lehetőségeit!

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

E-mail:

info@hermannortho.hu

Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

 

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!