A PÁCIENS 3 KÍVÁNSÁGA A FOGSZABÁLYOZÓ ARANYHALHOZ

A mosoly divatossá vált. Egyre többen gondolják úgy, hogy elégedettebbek lennének önmagukkal, ha szebb lenne a mosolyuk. Így a fogszabályozás is a ciki kategóriából az elfogadott, sőt divatos megoldás kategóriába került.A fogszabályozó kezelések száma egyre nő világ szinten és Magyarországon is. A legjelentősebb növekedés a felnőtt fogszabályozás kategóriában figyelhető meg. Azaz egyre több páciens keresi fel a rendelőket fogszabályozó konzultáció céljából. Talán nem meglepő, hogy a sok ember nagyon hasonló kérdéseket fogalmaz meg a fogszabályozó kezeléssel kapcsolatban. Mindenkiben ott a vágy, hogy ha lenne egy aranyhala miket kívánna. Nos ismerjük meg a páciensek legtitkosabb vágyait!

1. Kívánság: Fájdalom és szenvedés nélküli gyors kezelés

Persze, ismerjük a frázist, hogy a szépségért meg kell szenvedni, de nem lehet, hogy most mégis kivételt teszünk? Ki akarja hogy kihúzzák a fogát? Ki akar hosszú kezelést? Ki akarja azt, hogy a rendszeres kezelések után ne tudjon enni, vagy a készülék felhorzsolja az ajkát. De jó lenne egy szuper kényelmes kezelés!!! De jó lenne egy tabletta, amit beveszek este és reggelre egyenesen állnak a fogaim!!A fogszabályozó szakma nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy egyre újabb készülékeket és eljárásokat fejlesszen ki. Bár az egy éjszaka alatt ható szuper fogszabályozó tabletta még csak álom, a kezelések gyorsítása is nagy hangsúlyt kap a mai fejlesztésekben. A nagy változás a páciensek vágyainak teljesítésében az lesz, hogy a kezelés intenzitását csökkentsük. Foghúzás, sebészet nélküli kezelések és olyan kiegészítő beavatkozások, melyek támogatják a készülékhez való hozzászokást. Több blogban is foglalkozom majd a legújabb eljárásokkal, melyek igyekeznek kiszolgálni a páciensek komfort és kezelési idő elvárásait.

2. Kívánság: Láthatatlan fogszabályozó kezelés

Bár említettem, hogy a fogszabályozás divattá vált, mégis nem lehet, hogy csak úgy bent van a készülék és nem kell senkinek magyarázkodni, hogy most mi van a fogaimon? Természetesen vannak, akiket nem zavar, hogy a külvilág észreveszi a készüléket, ezzel együtt nagyon sok ember szeretne láthatatlan kezelést. A láthatatlan fogszabályozás a legdinamikusabban növekvő területe a fogszabályozó szakmának. Több blogban fogok a láthatatlan fogszabályozással foglalkozni. Tény, hogy sok láthatatlan kezelési alternatíva létezik, viszont egy visszatérő állítás lesz az, hogy először azt kell tisztázni, hogy mi a kezelés célja, milyen mozgatásokra van szükség. Ugyanis a kezelés eljárásokban különbség lesz abban, melyik kezelési alternatíva mire képes. Azaz a célok ismeretében lehet majd a legideálisabban a készüléket kiválasztani.

3. Kívánság: Fogszabályozás a lehető legkedvezőbb áron

Persze a legjobbat akarom, meg lehetőség szerint láthatatlan kezelést, de nem lehetne valamilyen outlet áron? Nincs fogszabályozó kezelés kuponra, családi kedvezményre, vagy csakúgy ingyen a Télapótól? Mindenki pénzből él. Végül is érthető, hogy mindenki a legjobb ár/érték arányú kezelést keresi. Senkinek nem mellékes, hogy egy adott termék, vagy szolgáltatás mennyibe kerül. Így a fogszabályozó kezelés ára is egy jelentős döntési tényező. Ha cinikusan akarnék fogalmazni lehet idézni egy régi táblát, ami biztosan sokan ismernek, én egy autószerelő műhelyben láttam sok évvel ezelőtt. Ezen ez állt. Három fajta szolgáltatásunk létezik: Gyors, minőségi és olcsó. Ezek közül kettőt választhat: A minőségi lehet olcsóbb, de nem lesz gyors. A minőségi lehet gyors, de nem lesz olcsó. A gyors lehet olcsó, de nem lesz minőségi.

Ennél egy kicsit összetettebb lesz a döntés a fogszabályozás esetében. Sokszor fogom kihangsúlyozni, hogy a fogszabályozó kezelés egy orvosi beavatkozás, melynek az egészségre ható mellékhatásai lehetnek. Ráadásul a fogszabályozó szakma nem egységes, azaz egy adott páciens számára több, jelentősen különböző kezelést is lehet tervezni és mindegyiket fogszabályozó kezelésnek fogják hívni. Azaz a kezelés díjának kérdése ugyancsak megér több blogot is. Tény, hogy amennyiben tudjuk, mi a páciens vágya, tudjuk, hogy mely készüléknek milyen hatása van, tudunk árban és időben is kedvezőbb kezelést választani. Ráadásul már lehet olyan árképzésben is gondolkodni, mely egyenletes, átlátható és jól kalkulálható fizetésével nem jelent egyszeri nagy terhelést a családi pénztárcának.

A jó hír az, hogy a fogszabályozó szakma változásai sok tekintetben segítenek ezen vágyak megvalósításában. Természetesen lehet várni az aranyhalra, de lehet, hogy anélkül is lesz megoldás, vagy legalábbis közelítenek a mai szakmai lehetőségek a titkos vágyakhoz.

Dr. Hermann Gábor

advanced-floating-content-close-btn

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!