MI A TEENDŐ, HA VIZSGÁLAT ELŐTT LEBETEGSZEL?

Az influenza, és más fertőző betegségek különösen veszélyesek. A vírusok elsősorban cseppfertőzéssel, érintéssel, váladékokkal terjednek, így köhögéssel, tüsszentéssel, beszéddel, vagy akár légzéssel is továbbadhatóak.

A fogászati rendelő fertőzés szempontjából vörös zóna!

A HermannOrtho rendelőben kiemelt figyelmet fordítunk a higiénia megőrzésére, és az eszközök sterilizálására, hogy minimálisra csökkentsük a fertőzések kockázatát. Ezért, arra kérünk, hogy Te is segítsd a munkánkat, és ha betegségre utaló tüneteket tapasztalsz magadon, azt mindenképpen jelezd nekünk a vizsgálat előtt.

Ez a Te érdeked is!

Hiszen eldugult orral megjelenni a fogászati vizsgálaton meglehetősen kellemetlen élmény. Az ember ilyenkor amúgy is alig kap levegőt; a diszkomfort érzetet pedig csak fokozza, ha közben percekig nyitott szájjal kell ülnie.

Vigyázzunk egymásra!

Mi, mint a rendelő munkatársai a fertőző betegségek szempontjából fokozott veszélynek vagyunk kitéve. Ha nem értesülünk időben egy-egy páciens egészségügyi problémáiról, akkor sajnos könnyedén begyűjthetjük és továbbadhatjuk más pácienseinknek a betegséget.

Mit tehetsz, ha rosszul érzed magad a vizsgálat előtt?

Gondold végig, hogy mi állhat a tüneteid hátterében (fejfájás például frontérzékenység miatt is kínozhat). Ha úgy ítéled meg, hogy valamilyen fertőző betegség bujkál benned, és ez okozza a panaszokat, akkor, arra kérünk, hogy telefonálj ide, és inkább kérj egy másik időpontot! Ne kockáztassuk meg, hogy esetleg mások is elkapják a betegséget!

Rendelői protokoll

  • Érkezés után mindig moss kezet (akkor is, ha egészséges vagy), hiszen a baktériumok általában a kezünkön telepednek meg. A rendszeres, alapos kézmosással csökkenthető a fertőzés veszélye!
  • Használd a recepción található kézfertőtlenítő kendőt, vagy gélt.
  • Ha tüsszentened kell, vagy köhögsz, használj zsebkendőt! Ezzel megakadályozhatod, hogy a baktériumok a levegőbe jussanak.
  • Mindenképp tájékoztass bennünket még a vizsgálat megkezdése előtt a fertőző betegséged gyanújáról. Ne a vizsgálat után jelezd, ha valami panaszod van, mert azzal sajnos semmire sem megyünk.
  • Fertőző betegség esetén inkább kérj másik időpontot konzultációra, kontrollra!

A fentiek figyelembevételével sokat segítesz nekünk és a többi páciensünknek. Előre is köszönjük az együttműködésed!

advanced-floating-content-close-btn

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!