Lefekvés előtti tevékenységek

Dr. Hermann Gábor 

Fogszabályozó szakorvos, alvásfogorvos, egészségközpontú fogszabályozás-specialista blogja

Stressz és fogászat, fogszabályozás

A stressz nem tesz jót a testünknek. A hosszan tartó stressz kimeríti a tartalékokat és az orvoslás egyre több krónikus megbetegedés okaként ismeri el. Ráadásul, az utóbbi évek különösen stresszesek és nem csak a felnőtteket, de a gyermekeket is érinti. Most azzal foglalkozunk, hogyan hathat a stressz jelenléte a fogakra és hogyan befolyásolhatja a fogászati, fogszabályozó kezelést.

Az éjszakai rutin és az alvásminőség közötti összefüggés:

Először is, fontos megérteni, hogy az éjszakai rutin és a lefekvés előtti tevékenységek milyen hatással lehetnek az alvásra. A megfelelő esti rutin segíthet elcsendesíteni a testet és az elmét, elősegítve a pihentető alvást.

Néhány tipp a megfelelő esti rutin kialakításához:

Mobiltelefon és képernyők elkerülése:

A mobiltelefonok, tabletek és számítógépek képernyője kék fényt sugároz, ami zavarhatja az alvást. Próbáld meg legalább egy órával lefekvés előtt elkerülni ezeket az eszközöket, vagy használj kék fény szűrőt.

Olvasás vagy meditáció:

Egy jó könyv olvasása vagy meditáció segíthet kikapcsolni az elmét és elvezet az alvás felé. Válassz olyan tevékenységet, amely segít elcsendesíteni az agyadat.

Meleg fürdő vagy zuhany:

Egy meleg fürdő vagy zuhany ellazíthatja az izmokat és elősegítheti a nyugodt alvást. A meleg víz segít csökkenteni a stresszt is.

Lefekvés előtti séták:

Rövid séták a friss levegőn szintén segíthetnek a test és az elme megnyugtatásában.

Elkerülni az étkezést és koffeinfogyasztást:

Kerüld el a nehéz ételeket és italokat, különösen közvetlenül lefekvés előtt. Az étkezés és a koffein fogyasztás stimuláló hatással lehet az alvásra.

Alvásidő beállítása:

Próbáld meg minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni, hogy a tested biológiai óráját szinkronban tartsd. Ezen tippek beépítése az éjszakai rutinodba segíthet javítani az alvásminőségedet és hozzájárulhat egy egészséges alvási minta kialakításához.

Ismerd meg az S-Leap alvástréninget

Az S-Leap tréninget elsősorban azok számára fejlesztettük ki, akik szeretnének javítani az alvásuk minőségén. Az insomnia, vagy más néven elalvási nehézség, gyakori felébredés nagyon jó kezelhető különböző stressz-kezelési módszerekkel, viselkedés-terápiás tréningekkel. 

Az S-Leap egy egyedülálló tréning, mely a modern alvásorvoslás alapjainak ismertetése mellett segít a résztvevőknek, hogy hatékonyan tudják kezelni elalvási nehézségeiket, javítani tudnak alvásminőségükön. Az S-Leap tréning egyik legfontosabb előnye, hogy nem online, hanem személyesen, csoportokban tartjuk. Így a trénerek és a résztvevők közt valódi kapcsolat alakul ki, és az összetartozás élményének köszönhetően bizonyítottan hatékonyabb a tréning.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

  • Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 85.
  • Telefon: +36-1 306-78-46 
  • E-mail: info@hermannortho.hu
  • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Neurotrain Neurológiai Fejlesztőközpont

  • Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.
  • Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846
  • E-mail: info@neurotrain.hu
  • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Vedd fel velünk a kapcsolatot

advanced-floating-content-close-btn

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!