HermannOrtho Team

Magyarország első egészségközpontú fogszabályozása

Dentálhigiénikus szerepe a fogászati rendelésben

Egy fogászati rendelő csapatát fogorvos(ok) mellett asszisztens(ek) és a recepciós alkotja, de van még ott valaki, aki ugyan asszisztens is, de ennél több feladatot lát el. Azaz, kulcsfontosságú szerepe van a fogászatok mindennapjaiban. Nem más ő, mint a klinikai fogászati higiénikus, új nevén a dentálhigiénikus.

HermannOrtho Team

Magyarország első egészségközpontú fogszabályozása

Dentálhigiénikus szerepe a fogászati rendelésben

Egy fogászati rendelő csapatát fogorvos(ok) mellett asszisztens(ek) és a recepciós alkotja, de van még ott valaki, aki ugyan asszisztens is, de ennél több feladatot lát el. Azaz, kulcsfontosságú szerepe van a fogászatok mindennapjaiban. Nem más ő, mint a klinikai fogászati higiénikus, új nevén a dentálhigiénikus

Nagyon sok páciens nem érti, miért nem az orvos végez bizonyos feladatokat, miért a dentálhigiénikus. Hogy megválaszoljuk ezt a kérdést, nézzük meg , milyen különleges feladatotokat végeznek a dentálhigiénikusok. Bizonyos fogászati tevékenységeket önállóan (persze fogorvosi felügyelettel) folytathat. A dentálhigiénikusok megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkeznek, így kisegítik a fogorvosokat, és át tudnak venni bizonyos feladatokat.

A dentálhigiénikus gyakorlati feladatok mellett más teendőket is ellát:

  • Kapcsolattartás a páciensekkel.

  • Rendszeres fogorvosi ellenőrzés jelentőségéről való tájékoztatás

  • Szájhigiéniás oktatás, a helyes fogmosás technikájának megtanítása, fogkőlevétel

  • Szájápolási eszközök megismertetése, speciális eszközök bemutatása

  • Szájhigiénés tanácsok, instrukciók, motiválás

  • Tanácsadás a személyes, ideális szájhigiéné kialakításához és hosszú távú megőrzéséhez

  • Táplálkozási tanácsadás szájhigiéniai szempontból

  • Számos rendelőben a dentálhigiénikus végzi a fogfehérítést, lenyomatvételt, barázdazárást, stomato-onkológiai szűrővizsgálatot (szájüregi rákszűrést) is, polírozást, plakk festést, szájhigiénés kezelési terv készítését, fluoridálást, ajak herpesz, és egyéb szájnyálkahártya irritációk pl. afták kezelését.

Magasan képzett dentálhigiénikus munkatársaink

Nálunk, a HermannOrtho rendelőben különösen nagy gondot fordítanak kollégáink a fogszabályozó készülék melletti szájhigiénére és annak elsajátítására. A kezelési terv átbeszélésekor, majd a ragasztás időpontjában nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legrészletesebben megkapják a tájékoztatást a pácienseink. Munkatársaink rendszeresen vesznek részt különféle szakmai képzéseken, és mind a fogszabályozás- mind pedig a szájhigiéniás kezelések területén egyaránt a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk.

Szeretettel várunk!

Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek bármelyikén, és kérj időpontot szájhigiéniás kezelésre. Októberben különleges kedvezményekkel várunk!

Elérhetőségeink

E-mail:

info@hermannortho.hu

Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

 

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

advanced-floating-content-close-btn

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!