Magyarország első és egyetlen alvásfogászata

Mi lehet az oka, hogy rosszul alszol?

Az alvászavar nem önmagában álló betegség, hanem sokszor egy mélyebben meghúzódó probléma egyik tünete. A te esetedben vajon mi lehet ez a probléma? Tekintsd meg videónkat, és tudd meg a miérteket!

Magyarország első és egyetlen alvásfogászata

Mi lehet az oka, hogy rosszul alszol?

Az alvászavar nem önmagában álló betegség, hanem sokszor egy mélyebben meghúzódó probléma egyik tünete. A te esetedben vajon mi lehet ez a probléma? Tekintsd meg videónkat, és tudd meg a miérteket!

Miért romolhat el az alvásunk?

Miért veszélyes az alvászavar?

Mióta van ennyi alvászavaros ember?

Mi minősül alvásproblémának?

Milyen betegségekkel függhet össze az alvászavar?

Milyen alvásterápiás módszerek vannak?

Hogyan segít az alvásfogászat?

Az alvászavar egy rendszer zavara. Éppen ezért a hatékony megoldás egy komplex tréning. Alkalmazott alvásjavító készülékünk pedig kétség nélkül a világ egyik leghatékonyabb ilyen eszköze. A teljes digitális gyártás saját 3D laboratóriumunkban történik.

Minden kezelés házon belül van, ezen kívül kapcsolatban állunk fül-orr gégésszel, alvásorvossal, táplálkozási tanácsadóval is. A komplex program a szép mosolyon kívül pozitívan hat az alvásra, munkahelyi és sport teljesítőképességre.  A modern környezeten kívül különlegesen sokan dicsérik a rendelői hangulatot és a csapat felkészültségét, kedvességét.

Egyedülálló módszerünk

Az alvászavarok jelentős része a légutak alvás alatti időszakos beszűkülésével, rövid elzáródásával függ össze. A nemzetközi szakirodalom szerint ennek egyik kezelési lehetősége az úgynevezett fogászati alvásjavító készülék, amely nyitva tartja a légutakat az alvás alatt, és nem engedi éjszaka hátraesni az alsó állcsontot.

A felnőtteknél Sleep Full csomagunkban a Sleep Light készülék mellé egy olyan programot állítunk össze, ami dolgozik a légzésen, a horkolás kialakulásában fontos izmok tréningjén, a test tartóizomzatán és a test stressztűrő képességét erősítő úgynevezett neurológiai alapokon. Amennyiben szükséges, a program mellett a kezelésbe bevonunk fül-orr-gégészt és alvásorvost is.

Elégedett páciens
0 +
Év tapasztalat
0 +
Kezeléstípus
0 +

Dr. Hermann Gábor

Dr. Hermann Gábor hazánkban és nemzetközi szinten is széles körben elismert alvásfogorvos és fogszabályozó szakorvos.  Esetei alapján aktív tagja lett a WSLO nyelv felőli fogszabályozó világszervezetnek. A Damon technika európai előadója volt.

Rendszeresen tart előadásokat a fogszabályozó szakma átalakulásáról jeles hazai- és nemzetközi fórumokon. Bevezette az alváskezelések új formáját, és kifejlesztette a világ egyik legfejlettebb nyelés, légzés és testtartás fejlesztő komplex tréningprogramját.

A HermannOrtho Alvásfogászat előnyei

Ultramodern rendelő, saját digitális labor

Alvásjavító készülékeink saját, kiválóan felszerelt digitális laborunkban készülnek, így a teljes folyamatot kézben tudjuk tartani, nincs szükségünk különálló fogtechnika segítségére.

A készüléket pácienseink egyéni igényei, kívánságai, céljai ismeretében, személyre szabottan tudjuk készíteni. Fontos előny továbbá, hogy ennek köszönhetően rövidül a kezelés időtartama, és jelentős összegeket is megtakaríthat.

Mennyibe kerül a kezelés?

Szeretettel várunk diagnosztikára és konzultációra!

Ha 2023. január 6-ig bejelentkezel, és az #alvás2023 kódra hivatkozol, akkor a konzultáció díjából 10 000 Ft kedvezményt biztosítunk neked!

Teljes körű diagnosztika és személyes, egyéni konzultáció

Teljes körű diagnosztika és személyes, egyéni konzultáció

72 000 Ft

72 000 Ft

2 alkalom: 60+60 perc

A diagnosztikára és a konzultációra két külön alkalommal kerül sor, néhány nap különbséggel. A felmérések és a vizsgálatok eredményét 3 szakember együtt értékeli.

2 alkalom: 60+60 perc

A diagnosztikára és a konzultációra két külön alkalommal kerül sor, néhány nap különbséggel. A felmérések és a vizsgálatok eredményét 3 szakember együtt értékeli.

Vizsgálatok:
Vizsgálatok:
 • anamnézis felvétele
 • egyéni célok és motiváció közös meghatározása
 • szájképlet- és nyelvvizsgálat
 • OP és teleröntgen készítés
 • száj-, arc- és testképfotó
 • csecsemőkori reflexek vizsgálata
 • logopédiai vizsgálatok
 • mozgásterjedelem-vizsgálat
 • izomerő felmérések
 • egyensúlyi felmérések
 • testtartás- és mozgáskép-vizsgálat
 • személyes konzultáció

A diagnosztikát követő szakorvosi konzultáció után mindenre kiterjedő, részletes és személyre szabott kezelési tervet és pontos árajánlatot készítünk. Az árajánlat mindent tartalmaz, pácienseinknek így nem kell későbbi, plusz költségekre számítania.

Kérj konzultációt!

Ha fontos számodra az, hogy foghúzás és állcsont sebészet nélkül szépüljön meg mosoly, és fontos, hogy a fogszabályozás az okokat is kezelje illetve a legjobb helyet keresed, és kevés az időd (lehetőleg mindent egy helyen szeretnél megoldani), akkor az első lépés ehhez egy konzultáció.

Mit mondanak rólunk mások?

A fenti képre kattintva Te magad is elolvashatod a véleményeket a Google felületén, az alábbi címekre kattintva pedig a teljes szöveg megjelenik.

Fantasztikus hely, nagyon kedves volt mindenki, tájékoztattak mindenről, korrektek voltak mindenben, rengeted segítséget, odafigyelést kaptam. Dr. Hermann pedig egy zseni! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

/Nagy Gergely/

A HermannOrtho alvásfogászata jelenleg páratlan az országban. Aki próbálta már a TB támogatott Therasnore-t, és nem tudta megszokni, vagy nem stimmel és nem használja, keresse fel a HermannOrtho-t és próbálja ki a 3D nyomtatott protrúziós sínt. Mint informatikus mesterhallgató, fantasztikus látni, hogy az újnak számító technológiákat, amikkel tárgyak keretében találkozom, a HermannOrtho már használja.

Gábor folyamatosan igyekszik magát továbbképezni a fogszabályzáson túlmutató, de erős kapcsolatban lévő területeken. Garantálni merem, hogy néhány kivétellel más fogszabályozó szakorvosnak a “CG” rövidítés nem jelent semmit.

/László Csongor/

Alvásvizsgálat során súlyos alvási apnoét állapított meg nálam a poligráf.

Gyakori légzéskimaradás (15 felett óránként!!!), horkolás és szájszárazság kísérte az alvásom, ami miatt gyakran éreztem másnap kialvatlanságot, fáradtságot. Amellett, hogy az apnoé komoly egészségügyi kockázatot jelent, a gépjárművezetés sem megengedett ilyen állapotban, mivel jelentős a baleseti rizikó.

A vizsgálatot végző orvos CPAP berendezés használatát javasolta, melyet bérbe is vettem, de sajnos jónéhány éjszaka alatt sem tudtam megszokni és megfelelően aludni vele. Ekkor szerencsémre azt a tanácsot kaptam (köszi Dávid!), hogy keressem fel a HermannOrthot.

Alapos vizsgálat után néhány napon belül elkészítettek számomra egy fogászati sínt éjszakai használatra, mely az állkapocs helyzetét szabályozza alvás közben (nem tud hátra csúszni az állkapocs elernyedt állapotban, így sokkal kisebb mértékben és valószínűséggel záródnak el a légutak), ezzel szabadon áramlik a levegő. Maga a „sín” egy átlátszó, műanyag fogszabályzóra hasonlító eszköz, megszokása egyszerű és gyors. Kb. 1 hét használat után két egymást követő éjszaka kontroll vizsgálat készült alvásmonitorral.

Megkaptam a szakorvos véleményét, ami önmagáért beszél: „2 egymást követő éjszaka történt polygraphos alvásvizsgálat alvási apnoe szindrómát nem igazolt, hypoxia nem volt…”

Nagyon köszönöm a HemannOrthonak a segítséget.

Rónai Gábor

A HermannOrthoban gyönyörű eredményt sikerült elérni láthatatlan fogszabályzóval. Személy szerint nem lépett fel semmilyen komplikáció vagy probléma a készülékkel kapcsolatban.

A rendelőben nagyon kellemes a légkör és az ott dolgozók segítőkészek, készségesek, szimpatikusak, szakértelmükhöz pedig kétség sem fér. Az ember egyáltalán nem úgy érzi, hogy fogászatra megy, ami elég megnyugtató véleményem szerint. Sosem kellett várnunk a behívásra, hanem a megadott időpont szerint szólítottak mindenkit. Muszáj megemlítenem rugalmasságukat, melyre akkor volt példa, amikor vidékről betegség miatt nem tudtam elmenni az időpontra és az akkor következő készülékeket lepostázták nekem, amit ezúton is köszönök! Teljes mértékben meg vagyok elégedve az eredménnyel és őszintén, jó szívvel és nem utolsó sorban immár gyönyörű mosollyal tudom ajánlani mindenkinek.


/Kovács Anna/

Gábor fantasztikusan empatikus és nagyon nagytudású orvos. Nemcsak az egyéni problémához, de a páciens egyéniségéhez is szabja a kezelést. Az egész csapat végtelenül kedves, professzionális és rugalmas. A láthatatlan sínekkel egy év alatt csodálatos eredményt értünk el, nagyon meg vagyok elégedve a kezeléssel, és annak ár-érték arányával. Mindenkinek, aki szép és magabiztos mosolyt szeretne, csak ajánlani tudom a HermannOrtho Rendelőt, akár 50 felett is!! 🙂

/Vida Krisztika/

Ezért kaptunk ennyi 5 csillagos értékelést:

Komplex szolgáltatás

Nem fogakban, hanem komplex egészségben kell gondolkodni. Ebben segítünk.

Minden egy helyen

Nem kell több különböző helyszínre menned. A kivizsgálástól a kezelésig mindent egy helyen elvégzünk.

Családias légkör

Amikor belépsz hozzánk, szinte el is felejted, hogy ez egy fogorvosi rendelő.

Profi és barátságos csapat

Szerintünk alap, hogy egy csapat profi legyen abban, amit csinál. Emellett viszont nagyon fontos az, hogy hogyan érzi magát az, aki hozzánk látogat.

Tapasztalat

25 éves pályafutásunk során több ezer esettel találkoztunk, ezért biztos lehetsz benne, hogy bármilyen összetett problémával is küzdesz, mi ismerjük rá a megoldást.

Dr. Hermann Gábor

Az egészségcentrikus fogszabályozás koncepciót Dr. Hermann Gábor mutatta be több nemzetközi fórumon az elmúlt években. Ennek részeként fejlesztette ki ezt a speciális kezelési módszert.

Holisztikus megközelítés

Hiszen vagy egészségesek vagyunk vagy nem. Nincs kompromisszum. Az egészséget csak így érdemes értelmezni.

Legmodernebb eszközök

A HermannOrtho Magyarország legmodernebb fogszabályozó rendelője. A saját labortól és röntgentől kezdve a 3D nyomtatóig minden a rendelkezésünkre áll.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk!
Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Lássuk, milyen kérdéseid lehetnek!

A fogászati alvásjavító készülékek alapvetően azért készülnek, hogy alvás közben előrehúzzák az alsó állcsontot. Ez azért fontos, hogy az alvás alatt ne essen össze a légcső egy szakasza, és ne jöjjön létre horkolás, légzéskimaradás. Az alsó állcsont előremozgatása előrébb hozza a nyelvet is, és így az nem tud összezáródni a szájpadlás hátsó lágyabb részével. Egy jó alvásjavító készülék kényelmes, kellően előre hozza az alsó állcsontot és az állcsontok, fogsorok között egyenletes illeszkedést alakít ki. A 3D technológia hatalmas áttörést hozott ezen a területen. Mivel minden digitálisan történik, beleértve a lenyomatvételt, tervezést és gyártást is, olyan precíz a készülék, hogy akár kipostázható a páciens otthonába, nem szükséges a rendelőben azt befaragni, beállítani. Ráadásul mindez egy olyan anyagból, ami nagyon ellenálló a törésnek és a fogcsikorgatásnak. A hagyományos, nem személyre szabott alvásjavító készülékek nem váltak be, csak nagyon kevés páciens tudja azokat használni. A korábbi személyre szabott, laboratóriumban gyártott alvásjavítókkal az a probléma, hogy gyakran törnek, vagy hamar használódnak el. Így egyértelműen a jövő a digitális készülékeké. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ezt el tudtuk hozni Magyarországra.

Sok fajta alvászavar létezik. Amennyiben jellemző az éjszakai felébredés, izzadás, horkolás, napközi fáradékonyság, akkor nagy eséllyel légzés típusú alvászavar áll fenn. Az otthoni alvásvizsgálat ezt vissza tudja igazolni. Az enyhe, közepesen súlyos alvászavarokban nagyon jól működik az éjszakai alvásjavító készülék. A súlyos alvászavarok esetében az alvásorvossal kell először konzultálnunk, de akár kiegészítő kezelésként is szóba jöhet ez a készülék, akár abban az esetben, amennyiben a páciens nem tudja megszokni a túlnyomásos oxigén-maszkot, ami a súlyos alvászavarok klasszikus kezelési módszere. Sok páciensünk számolt be arról, hogy ezzel a fogászati alvásjavító készülékkel ki tudta váltani a maszkot. Összességében azért állítottuk össze a Sleep Light csomagot, hogy egy kifejezetten hatékony belépő szintű lehetőséget adjunk.

A felnőttkori és serdülőkori Sleep Light egy belépő csomag. Olyan páciensek választják, akik még nem akarnak, vagy nem tudnak egy intenzívebb kezelésbe belevágni. Számukra nem probléma a sínek éjszakai viselése akár éveken keresztül. Valójában ez könnyen beillleszthető az esti rutinba. Amennyiben valaki innen tovább akar lépni, általában a Sleep Full csomag irányába lép tovább. Egy részletesebb felmérés után állítjuk össze az intenzív csomagot. Annak fejlesztő elemei kiegészítik a sín hatását és akár később lehetővé teszik a sín elhagyását.

A Sleep Full egy 3 hónapos program. Rendkívül sikeres, a páciensek túlnyomó többsége elégedett és nem csak az alvás javulásáról számol be, de az állkapocsízületi tünetek, vagy akár jelentősebb változások, mint például fülcsengés, fej-, nyakfájdalmak is elmúlnak. Sok esetben nem is csak éjszakai, hanem nappali sín is része a kezelésnek. Azaz, a sikeres program végén általában leülünk és átbeszéljük a lehetőségeket. 3 alternatíva van. Az egyik, hogy marad az éjszakai és nappali sínek viselése, amíg végleges döntés nem születik. Egy másik lehetőség, hogy a kialakult új és egészséges állcsontpozíciót úgy stabilizáljuk, hogy egy fogszabályozó kezeléssel állítjuk be az ideális harapást. A harmadik lehetőség, hogy a harapás végleges beállítását saját fogorvosod (vagy egy általunk javasolt fogorvos) állítja be úgy, hogy átalakítja a fogak rágófelszínét. 

A Sleep Light program során egy éjszakai alvásjavító készüléket adunk. Ez a készülék annyira precíz, hogy akár ki is tudjuk postázni számodra, nem szükséges a rendelőben átadni. Ezután csak akkor kell kontroll, ha valamit igazítani kell rajta, vagy egy súlyosabb alvásbetegség esetén egy új otthoni alvásvizsgálattal kell megmérni, mennyivel javította a készülékünk az alvásértékeket. Egyébként 6 havonta javasolt a kontroll.

A Sleep Full csomagban több terápiás elem van. A program alatt vannak olyan hetek, amikor heti 2 alkalommal van tréning és megeshet, hogy egy héten több specialistához is van időpontod. A program után összeülünk és kielemezzük a változást és ha nincs további kezelés, akkor 6 havonta javasolunk kontrollt.

A gyermekkori egészségcentrikus fogszabályozó kezelések ideje alatt a fogszabályozó kezelés 4-6 hetes visszarendelésekkel dolgozik. A tréning alatt van, hogy heti 2 alkalommal van találkozó, van, hogy ritkábban. Itt is elképzelhető, hogy egy héten több specialistához van időpont. Amennyire tudjuk, igyekszünk a házon belüli időpontokat egy napra szervezni.

Említést érdemel, hogy amennyiben változik a fogazat, akkor az éjszakai alvásjavító készülék nem fog tudni a helyére illeszkedni. Ezért javasoljuk, hogy úgy kezdjél bele a felnőttkori alvásprogramok valamelyikébe, hogy minden fogad jó, és a fogtömések, helyreállítások stabilak.

Ha azt mondjuk, hogy meglepően sok a gyermekkori alvászavarral küzdők száma, legalább ennyire meglepő, hogy nagyon sok serdülőnek van alvászavara. Ennek oka lehet a pandémia, de már előtte is sokan jelentkeztek alvással kapcsolatos problémákkal. Ide tartozik a szorongás, rémálom, horkolás, fáradtság, de ki kell emelni a serdülőkori állkapocsízületi problémák magas számát is.

Ebben az életszakaszban nagyon nagy jelentősége van az életmódnak. A rendszertelen alvási szokás és a folyamatos képernyősugárzás a két legfontosabb elem. Ugyanakkor a sportban is a végletek uralkodnak, vagy a sport teljes hiánya jellemző, vagy a kizsigerelő (túl intenzív vagy/és késő délutáni, vagy esti) sport és ezek mind a pihentető alvás ellen hatnak. A kezelés nagyjából a felnőttkori alváskezelés menete és technikája, ugyanakkor nagy hangsúlyt kell fektetni az életmód átalakítására is.

Egyrészt van az úgynevezett béláteresztő szindróma jelensége. Ez egy olyan folyamat, mely során egyes ételek folyamatosan irritálják a bélfalat és később átjutnak a véráramba, egy folyamatos gyulladásos állapotot hozva létre. Ez az általános izgalmi állapot idővel átjut az idegrendszerbe is, annak izgalmát is fokozva. Ez az oka, hogy étrendi átállítással már lehet depressziót és más pszichés és neurológiai állapotot kezelni. Az alvás során is az lesz a cél, hogy kiderítsük, mely ételeket érdemes kerülni. Ezt mutatja ki az ételintolerancia teszt. A másik tényező részben ezzel függ össze és ez a bélbaktérium összetétele. Az úgynevezett mikrobiom egy olyan fontos része az emberi egészségnek, amit csak most fedez fel a tudomány. Meg lehet vizsgálni, hogy az ideális működésünkhöz milyen baktériumok hiányoznak és azokat hogyan lehet visszapótolni.  Ebben ez értelemben a harmadik elem a vitaminok és mikroelemek bevitele is. A negyedik tényező az étkezések időzítése. A késői étkezés, nehéz ételek megnehezítik az elalvást és megakadályozzák a test lenyugvását. Ide tartoznak az izgató szerek, kávé, alkohol is, ezek is rendkívüli módon képesek az alvás minőségét rontani.

Folyamatosan fejlesztjük programjainkat. A 3D alvásjavító sínek bevezetése rendelőnkben olyan ugrás, ami lehetővé tette, hogy csak egyszer kell a rendelőt felkeresni a száj és harapás beszkennelése miatt. Az elkészült sínt már ki tudjuk postázni. A tréning további elemei nagyrészben már online is működnek, azaz egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy a jövőben 1 rendelői találkozó után a program egésze online fusson. Még ebben a pillanatban ennél több, ideálisan 5 alkalmat javasolunk.

A gyermekkori alvászavarok megdöbbentően gyakoriak. Ráadásul, amíg egy felnőttnél az alváshiány legtöbbször energiahiányt, fáradtságot okoz, egy gyermeknél gyakran pont a felpörgés lesz a következmény. Tudtad, hogy nagyon sok olyan gyermek kap ADHD diagnózist, akik valójában alvászavarral küzdenek? Ezek az alvászavarok ráadásul visszahatnak a gyermek arc- és állcsontfejlődésére is, szinte minden esetben harapás- és állcsontzavart is okozva. A HermannOrtho rendelőben egy olyan egészségcentrikus fogszabályozó módszert dolgozunk ki, melyben alvás orvossal együttműködve egy kezelési rendszer szerint alkalmazzuk az összes elemet, amit a felnőtt alvásterápia is tartalmaz. Azaz, ha a gyermeked nyitott szájjal alszik, vagy veszi a levegőt, napközben fáradt, vagy éppen túlpörög, gondolj arra, hogy az alvászavar reális lehetőség. Örömmel adunk időpontot, és szervezzük meg a diagnosztikai folyamatot.

Amennyiben nem tudunk direkt sérülésről, vagy gerincsérvről, akkor nagy eséllyel az állkapocsízületi kattogás, fájdalom, beakadás összefügg az alvással. Az alvás a regeneráció időszaka. Ha az alvás során nem jutunk el a megfelelő alvási szakaszokba, mert a testünk folyamatosan fel-felébred, akkor nyaki fájdalmak, elzsibbadt kar, fejfájás és állkapocsízületi problémák jelennek meg. Ezeknek sok kezelési módszere van és volt, de a szakma az elmúlt években rájött, hogy csak az alváskezelés bevonásával lehet ezeket hatékonyan kezelni. Hasonló a helyzet a fogcsikorgatással és fogszorítással. Ideálisan az izmok el vannak ernyedve az alvás alatt. Ha az izmok beindulnak, az az alvászavar jele. Ez ráadásul hatalmas erő, ami végeredményben nem csak az állkapocsízületet, de a fogakat, fogínyt és a fogágy csontozatát is pusztíthatja. A megoldás az alvásterápia lesz, a fogsorok rendezése, vagy a különböző sínek önmagukban nem elégségesek. Az állkapocsízületi zavarok esetében a Sleep Full programunkban a teljes alvásterápiás arzenált rágóizomtornával egészítjük ki.

advanced-floating-content-close-btn

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!