HermannOrtho Team

Magyarország első egészségközpontú fogszabályozása

Egy mosollyal kezdődik minden 🙂

Arról már sokszor írtunk, hogy miért fontos a fogak gondozása az általános egészségünk szempontjából. De vajon gondoltál e már valaha arra, hogy akár a mosolyod is hatással lehet minderre?!

HermannOrtho Team

Magyarország első egészségközpontú fogszabályozása

Egy mosollyal kezdődik minden 🙂

Arról már sokszor írtunk, hogy miért fontos a fogak gondozása az általános egészségünk szempontjából. De vajon gondoltál e már valaha arra, hogy akár a mosolyod is hatással lehet minderre?!

Persze az őszinte mosoly, vagy  nevetés független attól, hogy éppen milyenek a fogaid, de mégis nagyobb valószínűséggel teszed ezt, ha tudod, hogy van egy mosolyod, amelyet érdemes is megmutatni. De azon túl, hogy hatalmas önbizalom-löketet kapsz, számos más fizikai és szellemi előnnyel is jár! Íme néhány nem mindennapi tény a mosolygásról és a nevetésről, és arról, hogy micsoda ereje van a mosolyodnak:

Jobb hangulat, fokozott ellazulás

Ha rossz hangulatban vagy, minden bizonnyal az utolsó dolog, amihez kedved van, az a mosolygás. De gondoltad volna, hogy már az is javíthatja a hangulatodat, ha imitálod a nevetést? Elég csak mosolyra húzni a szád, vagy akár erőltetve is felkacagnod, és egyből boldogabbnak érezheted magad.

Most biztos azt gondolod, hogy ez túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen, pedig tanulmányok bizonyítják, hogy ez valóban hatásos. Próbáld ki legközelebb, amikor dühös vagy szomorú leszel, és meglátod, mi történik! 

Először furcsának tűnhet, de idővel igazán jó problémamegoldó eszközöd lehet azokra az esetekre, amikor szükséged van a jókedvre. 

Ráadásul a folyamat még hatásosabb, ha az erőltetett mosoly végül nevetéssé erősödik, így fokozhatod a vérkeringést, ami segíti az izmok ellazulását. A pozitív hatások pedig a nevetés befejezése után akár 45 percig is érezhetők.

Válj elérhetővé!

Nemcsak magadnak segítesz azzal, ha mosolyogsz és nevetsz, de ezzel azt is üzened másoknak, hogy barátságos és kedves személyiség vagy. Gondolj csak bele: Te is szívesebben veszed körül magad pozitív és vidám emberekkel; miért várnád hát el másoktól, hogy a társaságodat keressék, ha negatív energiákat közvetítesz?! 

Nem beszélve arról, hogy a mosoly és a nevetés ragályos; ez az ún. tükörreflex. Ezért lehet az, hogy amikor azt látjuk, hogy valaki bizonyos viselkedést tanúsít, hajlamosak vagyunk lemásolni azt. Pontosan ez történik a nevetéssel is!

Produktívabb vagy

Bizonyított, hogy a mosoly és nevetés nemcsak a hangulatunkat javítja, de még a koncentrációnkat is! A munka végeztével így több időd lesz arra, hogy az azon kívüli dolgokra összpontosíts, amelyek igazán boldoggá tesznek. Minél produktívabb vagy, annál boldogabb leszel, és fordítva.

Fizikai és egészségügyi előnyök

A mentális egészségen túl a mosolygás és a nevetés ráadásként a fizikai állapotot is pozitívan befolyásolja. A nevetés amellett, hogy megdolgoztatja a hasizmokat, endorfinokat szabadít fel, amelyek enyhíthetik a fájdalmat és erősítik az immunrendszert.

A tanulmányok azt is kimutatták, hogy a mosolygás és a nevetés a szívbetegségek kockázatát is csökkentheti, azzal, hogy megakadályozza a zsír és a koleszterin felhalmozódását; mindezek hatására pedig csökken a vérnyomás.

A legnagyobb előny az összes közül…

Az összes tudományos kutatást félretéve, a legjobb ok arra, hogy többet mosolyogj és nevess, az az, hogy jól érzed magad! Mindannyiunknak törekednünk kell arra, hogy több időt szenteljünk azoknak a dolgoknak, amelyek boldoggá tesznek minket. Ezért ne feledd, egy mosollyal kezdődik minden! 🙂

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

E-mail:

info@hermannortho.hu

Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

 

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!