Serdülő helyreállító kezelés

Serdülőkori fogszabályozás (12-17 éves korban)

Szeretnénk szép mosolyt, szeretnénk, ha tökéletesen illeszkednének gyermekem fogai, szeretnék javítani a profilon, szeretnénk, ha nem lennel túlharapás az első fogak között. Általában ezek a jellemző okok, ami miatt a kezelés egy kategóriával feljebb ugrik a kozmetikai kezelésekről.

A kezelés tökéletes fogazati eredményre törekszik, nem csak a mosoly szépsége, de a fogsorok illeszkedése is cél. Ugyanakkor a család a fogak állásának javításán túl nem szeretne mélyebbre menni, és nem akar a fogak állása mögött álló funkcionális okokkal foglalkozni, azaz a kezelés megmarad a fogak és állcsontok szintjén.

A kezelés jellemzői

Várható kezelési idő: Hosszabb kezelésekről beszélünk, mint a kozmetikai kezelések esetében. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a kezelési idő jelentősen csökkenthető, ha a gyermek az előírt kivehető kiegészítő elemeket előírás-szerűen viseli. Az átlagos kezelési idő 18-26 hónap között alakul. A kezelés alatt általában 4-6 hetes visszarendelések szükségesek
Motiváció:
  1. Ez a kezelési kategória feltételezi a gyermek együttműködését. Sőt, valójában a kezelési időt is jelentősen le tudja csökkenteni az előírt kivehető elemek viselése.
Készülék láthatósága:
  1. A készülékek láthatóak. Elsőre furcsának tűnik, de minden korosztály meg tudja szokni. Az első fogakra ragasztott elem lehet fogszínű.
Szépség: A kezelés a szabályos fogsor helyreállításáról szól, de a keresztharapás az arc fejlődését és egyéb funkciókat is befolyásolhatnak, azaz a kezelés nem csak a szépségről szól. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a fogak állása mögött a test egyensúly-vesztése áll és ideálisabb egy ilyen esetben funkcionális kezelést választani. Amennyiben a család úgy dönt, hogy nem kéri a funkcionális kezelést és ezt a kezelési csomagot választja, bizonyos kezelési célokban kompromisszumot kell hozni.
Funkció:
Időbeosztás: A készülék beragasztása után általában 4-6 hetente szükséges az ellenőrzés. A készülék meglazulása esetén szükséges lehet időközben is találkozni.
Távolság: Egy olyan kezelésnél, mely több hónapig tart és rendszeresen fel kell keresni a rendelőt, valamint előfordulhat a készülék meglazulása, mindig át kell gondolni, hogy megoldható-e a kezelés nagyobb távolságból. Általában nem javasoljuk az ilyen kezelést külföldről, vagy nagyobb távolság esetén.

Szeretnénk szép mosolyt, szeretnénk, ha tökéletesen illeszkednének gyermekem fogai, szeretnénk javítani a profilon, szeretnénk, ha nem lennel túlharapás az első fogak között. Általában ezek a jellemző okok, ami miatt a kezelés egy kategóriával feljebb ugrik a kozmetikai kezelésekről. A kezelés tökéletes fogazati eredményre törekszik, nem csak a mosoly szépsége, de a fogsorok illeszkedése egyaránt cél. Ugyanakkor a család a fogak állásának javításán túl nem szeretne mélyebbre menni, és nem akar a fogak állása mögött álló funkcionális okokkal foglalkozni, azaz a kezelés megmarad a fogak és állcsontok szintjén.

Sok esetben erre nincs is szükség, de még több esetben a mélyebb okok jelen vannak, és lehetne is azokkal foglalkozni, de a család döntése az, hogy a funkcionális tréning ne legyen a kezelés része. Szükséges megjegyezni, hogy a torlódás kialakulásában, de még inkább a felső fogak előre állása esetén az ideális kezelés a funkcionális kezelés lenne. Ugyanis a fogak állása mögött egy felborult funkcionális egyensúly áll, melyben az ajkak, a nyelv, a nyelésben résztvevő izmok és a légzés is szerepet játszik. Azaz a kezelés sokkal hatékonyabb, ha a fogak mozgatását funkcionális tréning is támogatja. Amennyiben a család úgy dönt, hogy lemond a funkcionális tréningről, a felső fogak előre állása és az alsó állcsont hátsó helyzete csak korlátozottan, vagy nagyobb erőfeszítések árán korrigálható. A kezelés az esetek többségében ragasztott készülékkel történik. A nagyobb feladatokhoz ugyanis a leghatékonyabb készülékre van szükség. A kezelés sokat ígér, de sokat is kíván. A páciens vállalja, hogy a kezelés hatékonyságát támogató kivehető elemeket előírásszerűen viseli. Ha ez elmarad, akkor a kezelés visszaminősül kiterjesztett kozmetikai kezelésnek.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This