Serdülő kozmetikai kezelés

Serdülőkori fogszabályozás (12-17 éves korban)

Ideális kezelés abban az esetben, amikor a fogazat nem igényel nagy átalakítást, vagy éppenséggel bár igényelne, de a gyermek nem nagyon akar nagyobb kezelést, és a szülő nem kíván /nem tud megküzdeni egy serdülő gyermekkel, ezért az egyszerűbb megoldást keresi. A cél az első fogak sorba rendezése, a legrövidebb kezelés, akár láthatatlan módon.

A kezelés jellemzői

Várható kezelési idő: Ideális kompromisszumos kezelés. Rövid idő alatt látványos változás.  Az átlagos kezelési idő 3-9 hónap között alakul. Néha lehet kicsit hosszabb.  A kezelés alatt általában 4-6 hetes visszarendelések szükségesek, kivehető, láthatatlan készülékes kezelés alatt 6-8 hetente kell találkozni.
Motiváció: Remélhetően a gyermeknek szimpatikus a kompromisszum. Rövidebb lesz a kezelés, mint az átlag, viszont a készülékek viselésében elengedhetetlen az együttműködés. Amennyiben kevésbé együttműködő, akkor a ragasztott készülék jó megoldás lehet.
Készülék láthatósága: A kozmetikai esetek nagy részében lehetséges kivehető, láthatatlan készülék. Amennyiben szükséges ragasztott, az látszik, de van lehetőség esztétikus, a fogak színéhez hasonló készülékre is. Ennek megszokásával nincs probléma.
Szépség: A kezelés a szép mosoly kialakításáról szól. A harapás és a funkció átalakítása nem cél.
Funkció:
Időbeosztás: A kivehető, láthatatlan készülékes kezelés esetén 6-8 hetente kell csak találkozni. A ragasztott készülék esetében általában 4-6 hetente szükséges az ellenőrzés. A készülék meglazulása esetén szükséges lehet időközben is találkozni.
Távolság: A kivehető, láthatatlan készülékes kezelés alkalmas lehet nagy távolságban is. Ragasztott készülékes kezelést nem javaslunk nagyobb távolság esetén. Bármikor előfordulhat a készülék meglazulása, mindig át kell gondolni, hogy megoldható-e a kezelés nagyobb távolságból. Általában nem javasoljuk az ilyen kezelést külföldről, vagy nagyobb távolság esetén.

A készülék lehet akár kivehető, láthatatlan is, de ott alapvető a gyermek együttműködése. Ez néha jó kompromisszum, a gyermek a rövid kezelés érdekében bevállalja és viseli a trendi, kivehető eszközt. Ugyanakkor vannak esetek, amelyek nem oldhatók meg kivehető készülékkel, és ha rövid kezelési időre is, de szükséges a ragasztott készülék. Vannak tipikus helyzetek, amikor ez a kozmetikai kezelési csomag felmerül:

    1. Korrekt harapás az oldalsó fogak területén, de enyhe fogtorlódás alul/ felül, vagy alul és felül. Sokszor lehetséges csak egy fogsort kezelni, ezt a harapás dönti el.
    2. Korrekt harapás az oldalsó fogak területén, de rések vannak a metszőfogak között.
    3. Van harapási eltérés, de az nem okoz problémát. A család úgy dönt, hogy a harapással ne foglalkozzon a kezelés, csak az elöl levő fogak álljanak szabályosan.

A kozmetikai kezelés nagy előnye, hogy gyors, valamint sokszor lehetséges kivehető, láthatatlan fogszabályozó készülékkel.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This