Sportteljesítmény fokozása hatékonyan

A sportteljesítmény nem csak a test izmainak a fejlesztésén, a jó formaidőzítésen és a táplálékkiegészítőkön múlik, hanem néha olyan területeken is, amire korábban nem gondoltunk.  Magyarországon először lehetőség van arra, hogy azt is megvizsgáljuk, mit akadályoz, vagy éppen erősít a harapás a sportteljesítményben.

A sportteljesítmény nem csak a test izmainak a fejlesztésén, a jó formaidőzítésen és a táplálékkiegészítőkön múlik, hanem néha olyan területeken is, amire korábban nem gondoltunk.  Magyarországon először lehetőség van arra, hogy azt is megvizsgáljuk, mit akadályoz, vagy éppen erősít a harapás a sportteljesítményben.

Sportfogászati teljesítmény-felmérés és teljesítményfokozás

Amire nem is gondolnál...

A sport szempontjából fontos szempontok a mozgás élvezete, a sérülések elkerülése, a teljesítmény fokozása, az erősítés és természetesen sokszor a győzelem. Az edzéstervek, formaidőzítések mellett a sportban számtalan kiegészítő eszköz van a teljesítmény fokozására. Ezek között a legkevésbé gondolnánk, hogy a fogazat is szerepet játszhat. Bármennyire is meglepő, a harapás mégis fontos tényező lehet. Nem mindegy, milyen erőkifejtésre vagyunk képesek, amikor összeszorítjuk a fogsorunkat emeléskor és nem mindegy, hogy a harapás felől agyunk milyen információt kap az egyensúly és testtartás tekintetében.

Egyedülálló módszerünk

A sportfogászati teljesítményfelmérés célja, hogy képet kapjunk arról, hogy az adott esetben a harapás mennyire támogatja a test egyensúlyát. Ez mérhető direkt módon is a rágóizmok aktivitásának mérésével, de mérhető a marokerő, járás és ugrás teljesítmény-változásával is a harapás megváltozását követően. A vizsgálatunk során alap felmérést végzünk, és ha javasolt fogászati teljesítményfokozó sín, akkor a tervezett harapást vissza is mérjük. Csak akkor vágunk bele a sport teljesítményfokozó sín gyártásába, ha látjuk a változást a teljesítményben.

Rólunk

0 +
Elégedett páciens
0 +
Év tapasztalat
0 +
Kezeléstípus
Gyermek fogszabályozás, fogszabályozó, Hermann Gábor, Hermann Dental and Medical

Dr. Hermann Gábor

Dr. Hermann Gábor a fogszabályozás különböző technikáit honosította meg, melyeknek első felhasználója, előadója volt Magyarországon. A Damon technika európai előadója volt, bevezette Magyarországon a “lágy erőkkel működő fogszabályozás” koncepciót. Az Európai Alvásfogászati Társaság, és az Európai Sportfogászati Társaság tagja valamint jelenleg is az IFUNA nemzetközi szervezet elnöke.

A HermannOrtho Professzionális Fogszabályozást 2006-ban, a Neurotrain fejlesztőközpontot 2020-ban alapította. Szakterületei a komplex, egészségközpontú gyermek- és felnőtt fogszabályozás, sportfogászat, alvásfogászat, mind-body medicina.

Mit tartalmaz és mennyibe kerül a felmérés?

Sportfogászati teljesítmény-felmérés

Teljes körű diagnosztika és személyes, egyéni konzultáció

72 000 Ft

82 000 Ft

Időtartam:

A felmérés 60 perces és abszolút fájdalommentes.

2 alkalom: 60+60 perc

A diagnosztikára és a konzultációra két külön alkalommal kerül sor, néhány nap különbséggel. A felmérések és a vizsgálatok eredményét 3 szakember együtt értékeli.

Vizsgálatok:
Vizsgálatok:
 • Orvosi előzmények kikérdezése
 • Sportsérülések kikérdezése
 • Sport teljesítmény-célok kikérdezése
 • A testkép vizsgálata (egész alakos felvétel sportruházatban, fürdőruhában)
 • Száj és harapás vizsgálata szájvizsgálattal
 • Beszéd során az állcsont vizsgálata megtekintéssel
 • Izomaktivitás vizsgálat a rágóizmoknál műszeresen
 • Amennyiben javasolt a teljesítményfokozó sín, alap mérések (marokerő, súlypontemelkedés)
 • Amennyiben javasolt a továbblépés, a harapás meghatározása
 • Az új harapással rágóizom-aktivitás visszamérés
 • Az új harapással az alap teljesítmény mérések megismétlése
 • Harapás beszkennelése

A diagnosztikát követő szakorvosi konzultáció után mindenre kiterjedő, részletes és személyre szabott kezelési tervet és pontos árajánlatot készítünk. Az árajánlat mindent tartalmaz, pácienseinknek így nem kell későbbi, plusz költségekre számítania.

Mit mondanak rólunk mások?

A fenti képre kattintva Te magad is elolvashatod a véleményeket a Google felületén, az alábbi címekre kattintva pedig a teljes szöveg megjelenik.

Fantasztikus hely, nagyon kedves volt mindenki, tájékoztattak mindenről, korrektek voltak mindenben, rengeted segítséget, odafigyelést kaptam. Dr. Hermann pedig egy zseni! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

/Nagy Gergely/

A HermannOrtho alvásfogászata jelenleg páratlan az országban. Aki próbálta már a TB támogatott Therasnore-t, és nem tudta megszokni, vagy nem stimmel és nem használja, keresse fel a HermannOrtho-t és próbálja ki a 3D nyomtatott protrúziós sínt. Mint informatikus mesterhallgató, fantasztikus látni, hogy az újnak számító technológiákat, amikkel tárgyak keretében találkozom, a HermannOrtho már használja.

Gábor folyamatosan igyekszik magát továbbképezni a fogszabályzáson túlmutató, de erős kapcsolatban lévő területeken. Garantálni merem, hogy néhány kivétellel más fogszabályozó szakorvosnak a “CG” rövidítés nem jelent semmit.

/László Csongor/

Alvásvizsgálat során súlyos alvási apnoét állapított meg nálam a poligráf.

Gyakori légzéskimaradás (15 felett óránként!!!), horkolás és szájszárazság kísérte az alvásom, ami miatt gyakran éreztem másnap kialvatlanságot, fáradtságot. Amellett, hogy az apnoé komoly egészségügyi kockázatot jelent, a gépjárművezetés sem megengedett ilyen állapotban, mivel jelentős a baleseti rizikó.

A vizsgálatot végző orvos CPAP berendezés használatát javasolta, melyet bérbe is vettem, de sajnos jónéhány éjszaka alatt sem tudtam megszokni és megfelelően aludni vele. Ekkor szerencsémre azt a tanácsot kaptam (köszi Dávid!), hogy keressem fel a HermannOrthot.

Alapos vizsgálat után néhány napon belül elkészítettek számomra egy fogászati sínt éjszakai használatra, mely az állkapocs helyzetét szabályozza alvás közben (nem tud hátra csúszni az állkapocs elernyedt állapotban, így sokkal kisebb mértékben és valószínűséggel záródnak el a légutak), ezzel szabadon áramlik a levegő. Maga a „sín” egy átlátszó, műanyag fogszabályzóra hasonlító eszköz, megszokása egyszerű és gyors. Kb. 1 hét használat után két egymást követő éjszaka kontroll vizsgálat készült alvásmonitorral.

Megkaptam a szakorvos véleményét, ami önmagáért beszél: „2 egymást követő éjszaka történt polygraphos alvásvizsgálat alvási apnoe szindrómát nem igazolt, hypoxia nem volt…”

Nagyon köszönöm a HemannOrthonak a segítséget.

/Rónai Gábor/

A HermannOrthoban gyönyörű eredményt sikerült elérni láthatatlan fogszabályzóval. Személy szerint nem lépett fel semmilyen komplikáció vagy probléma a készülékkel kapcsolatban.

A rendelőben nagyon kellemes a légkör és az ott dolgozók segítőkészek, készségesek, szimpatikusak, szakértelmükhöz pedig kétség sem fér. Az ember egyáltalán nem úgy érzi, hogy fogászatra megy, ami elég megnyugtató véleményem szerint. Sosem kellett várnunk a behívásra, hanem a megadott időpont szerint szólítottak mindenkit. Muszáj megemlítenem rugalmasságukat, melyre akkor volt példa, amikor vidékről betegség miatt nem tudtam elmenni az időpontra és az akkor következő készülékeket lepostázták nekem, amit ezúton is köszönök! Teljes mértékben meg vagyok elégedve az eredménnyel és őszintén, jó szívvel és nem utolsó sorban immár gyönyörű mosollyal tudom ajánlani mindenkinek.


/Kovács Anna/

Gábor fantasztikusan empatikus és nagyon nagytudású orvos. Nemcsak az egyéni problémához, de a páciens egyéniségéhez is szabja a kezelést. Az egész csapat végtelenül kedves, professzionális és rugalmas. A láthatatlan sínekkel egy év alatt csodálatos eredményt értünk el, nagyon meg vagyok elégedve a kezeléssel, és annak ár-érték arányával. Mindenkinek, aki szép és magabiztos mosolyt szeretne, csak ajánlani tudom a HermannOrtho Rendelőt, akár 50 felett is!! 🙂

/Vida Krisztika/

Ezért kaptunk ennyi 5 csillagos értékelést:

Komplex szolgáltatás

Nem fogakban, hanem komplex egészségben kell gondolkodni. Ebben segítünk.

Minden egy helyen

Nem kell több különböző helyszínre menned. A kivizsgálástól a kezelésig mindent egy helyen elvégzünk.

Családias légkör

Amikor belépsz hozzánk, szinte el is felejted, hogy ez egy fogorvosi rendelő.

Profi és barátságos csapat

Szerintünk alap, hogy egy csapat profi legyen abban, amit csinál. Emellett viszont nagyon fontos az, hogy hogyan érzi magát az, aki hozzánk látogat.

Tapasztalat

25 éves pályafutásunk során több ezer esettel találkoztunk, ezért biztos lehetsz benne, hogy bármilyen összetett problémával is küzdesz, mi ismerjük rá a megoldást.

Dr. Hermann Gábor

Az egészségcentrikus fogszabályozás koncepciót Dr. Hermann Gábor mutatta be több nemzetközi fórumon az elmúlt években. Ennek részeként fejlesztette ki ezt a speciális kezelési módszert.

Holisztikus megközelítés

Hiszen vagy egészségesek vagyunk vagy nem. Nincs kompromisszum. Az egészséget csak így érdemes értelmezni.

Legmodernebb eszközök

A HermannOrtho Magyarország legmodernebb fogszabályozó rendelője. A saját labortól és röntgentől kezdve a 3D nyomtatóig minden a rendelkezésünkre áll.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

 • Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 85.
 • Telefon: +36-1 306-78-46 
 • E-mail: info@hermannortho.hu
 • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Neurotrain Neurológiai Fejlesztőközpont

 • Cím: 1036 Budapest, Lajos utca 91. 3.emelet /1.
 • Telefon: +36 1 306 78 46; +36 20 996 7846
 • E-mail: info@neurotrain.hu
 • Rendelési idő: Hétfő: 09:00-14:00 / Kedd: 09:00-19:00 / Szerda: 09:00-17:00 / Csütörtök: 09:00-19:00

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!