Láthatatlan fogszabályozás

A láthatatlan fogszabályozás rendkívül népszerű mind a serdülő, mind a felnőtt páciensek körében, kérj időpontot most!

Tovább a Kezelésekre

Ez a kezelés rövid ideig tart, láthatatlan és kényelmes, ráadásul a kezelési díj is átlátható. A Smileazy készülék tehát tökéletes választás.

Saját láthatatlan fogszabályozó- brandünket már több ezer elégedett páciens ismeri. Azt kell megvizsgálni, hogy az esztétikai vágyak és az adott fogazati viszony alkalmassá teszi-e a kezelést ezzel a rendszerrel. Ismerd meg, mit tehet érted a Smileazy láthatatlan fogszabályozás!


Mi az a láthatatlan fogszabályozás?

Valójában nem is csupán egyetlen láthatatlan fogszabályozó készülékről van szó, hiszen több, különböző eljárás tartozik ide. Erre az eljárásra gyakran hivatkoznak átlátszó-, vagy inkognitó fogszabályozásként is. A nyelv felőli, azaz a belső fogszabályozók is a láthatatlan kezelések családjába tartoznak. A digitális technológia hatására a láthatatlan fogszabályozás területe folyamatosan fejlődik. Olvass tovább, és ismerd meg, hogy mit tehet a láthatatlan fogszabályozás a szép mosolyodért!

Mit nyújt Neked a láthatatlan fogszabályozás?

A szabályos mosoly köztudottan önbecsülésünk záloga; karrierünk, társadalmi életünk egyik kulcsa. Mindemellett a szabályos fogsor általános egészségünk egyik alapja is. A fogsorod egyedi, így kizárólag a személyre szabott kezelés hozhat valódi sikert. A HermannOrtho Professzonális Fogszabályozás nemzetközi szinten élen jár a modern fogszabályozás különböző technológiáinak alkalmazásában, legyen szó akár digitális-, akár funkcionális fogszabályozásról. A kiemelkedő szakértelemnek, és a világszínvonalú technológiának köszönhetően tehát minden páciensünk számára a legmegfelelőbb készüléket és kezelési metódust ajánljuk.


Gyakran ismételt kérdések


Nekem is lehet láthatatlan fogszabályozóm?

Nagy eséllyel Neked is lehet láthatatlan fogszabályozó kezelésed. A személyes konzultáción megismerheted a lehetőségeket. Kérj időpontot, látogass el hozzánk személyesen, és mi minden felmerülő kérdésedre készséggel válaszolunk!

Mire figyeljek, amikor szakorvost választok?

A fogszabályozó kezelés egy orvosi beavatkozás, melynek alapja az orvos és páciense között kialakuló kölcsönös bizalom. Emellett fontos a rendelő felszereltsége, a szakmai felkészültség és a páciensközpontú hozzáállás. Dr Hermann Gábor nemzetközi szinten ismert és elismert fogszabályozó szakorvos. Rendszeresen tart előadásokat külföldi konferenciákon a fogszabályozás lehetőségeinek változásairól. A fogszabályozás átalakulásának nemzetközi szakértőjeként definiálta a fogszabályozás új kategóriáit, többek között a kozmetikai fogszabályozást és modern funkcionális fogszabályozást. Modern funkcionális személetének része az a készülékcsalád, amit jelenleg kizárólag ő alkalmaz ma Magyarországon.

Milyen eljárások léteznek?

A láthatatlan fogszabályozás nagy klasszikusa a nyelv felőli fogszabályozás (ún. lingualtechnika). A 80-as években alakult technika nagyon sokat változott, különösen 2000 után. Ma jellemzően már digitálisan tervezett nyelv felőli fogszabályozó készülékeket ajánlunk a komplexebb esetekre, bár kisebb torlódásokra egyszerűbb nyelv felőli fogszabályozó készülékek is használatosak. A mai nyelv felőli készülékek már sokkal kisebbek, mint a korábbiak voltak, ennél fogva sokkal komfortosabbak is.

A láthatatlan fogszabályozás másik nagyon ismert és népszerű készülékei az ún. alignerek. Ez valójában egy készülékcsalád, hiszen több módon is készülhet egy-egy aligner. A nagyon egyszerű esetekre a laborokban kézi előkészítéssel is elkészíthetők alignerek, míg az összetettebb kezelésekre a digitális tervezés és 3D gyártás a jellemző. A digitális alignerek klasszikusa az Invisalign, ugyanakkor nagyon sok hasonló termék elérhető már. A HermannOrtho, mint Magyarország legnagyobb digitális fogszabályozó laboratóriuma saját aligner terméket állít elő MyClearBrace néven, melyet Európa több országában is alkalmaznak.

Mindezek mellett sok kiegészítő készülék minősül láthatatlannak, bár ezek többnyire valamely fent említett eljárás előkészítéseként használatosak.

Melyik eljárás a legjobb?

Ahhoz, hogy a fenti kérdést megválaszoljuk, először meg kell határoznunk a kezelés pontos célját. Ebből a szempontból fontos az első konzultáció. A megfelelő fogszabályozó készüléket a célok pontos ismeretében, a pácienssel közösen választjuk ki. Komplikált esetekben többnyire ragasztott nyelv felőli készülékre van szükség, olykor pedig speciális készülék-kombináció javasolt. Megesik, hogy a kezelés bizonyos feladatai megoldhatóak láthatatlan kezeléssel, a teljes kezelésre pedig egy másik terv készül. Páciensünk többnyire szabadon választhat a teljes kezelés és a kozmetikai kezelés közül.

Mi az a digitális fogszabályozás?

A modern fogszabályozás legnagyobb változása, hogy lassan szinte minden digitális alapon készül. A komolyabb készülékek a száj, vagy a minták 3D szkennelése után virtuálisan kerülnek megtervezésre és gyártásra. A HermannOrtho nemzetközileg is az egyik legmodernebb digitális rendelő. Mind a nyelv felőli fogszabályozó készülékek, mind pedig az alignerek digitálisan készülnek.

Biztosan szükséges a fogszabályozó kezelés?

Számos esetben elkerülhető a fogszabályozó kezelés; sőt, megesik, hogy nincs is szükség ilyen jellegű beavatkozásra. Azonban ahhoz, hogy biztos választ tudjunk adni, személyesen kell felállítanunk a diagnózist.

Kérünk, olvasd át az ajánlatkérés lépéseit!

Ha az űrlaphoz fotókat (illetve, hav van rá mód, panoráma röntgen felvételt) is mellékelsz, akkor válaszként elküldjük ingyenes ajánlatunkat.

Előkészület a fotózáshoz(csak értékelhető fotók alapján tudunk ajánlatot készíteni)

 • Kérj segítséget a fotózáshoz, mert sokkal egyszerűbb, ha valaki a fotót készíti, amíg te modellt állsz.
 • Legyen jó megvilágítás a szobában, vagy íróasztali lámpa a szádra irányítva.
 • Moss kezet, hiszen az ajkadat el kell majd tartanod.
 • Nézd meg a fotók leírását mielőtt elkezditek a fotózást.

Fotókészítés a fogaidról:

1-es kép. Összezárt fogsor szemből

 • Kérünk, a fotón csak a fogak látszódjanak, és az ajkak ne boruljanak rá a fogakra.
 • Pont szemből készüljön a kép (ne alulról, vagy felülről).
 • A fogsorok legyenek zárva.

2-es kép. Összezárt fogsor jobb oldalról

 • Lehetőleg a hátsó fogak is látszódjanak.
 • Pont szemből készüljön a kép (ne alulról, vagy felülről).
 • A fogsorok legyenek zárva.

3-as kép. Összezárt fogsor bal oldalról

 • Lehetőleg a hátsó fogak is látszódjanak.
 • Pont szemből készüljön a kép (ne alulról, vagy felülről).
 • A fogsorok legyenek zárva.

4-es kép. Felső fogsor alulról fotózva

 • Az ajkak ne takarják ki a fogakat.
 • Lehetőleg a hátsó fogak is látszódjanak.

5-ös kép. Összezárt fogsor bal oldalról

 • Az ajkak ne takarják ki a fogakat.
 • Lehetőleg a hátsó fogak is látszódjanak.