GYERMEKKORI UJJSZOPÁS LESZOKTATÓ KEZELÉS

Kisgyermekek részére (3-5 éves kor)

Miért jelent gondot, ha a gyermek cumizik, vagy szopja az ujját?

A cumizás és az ujjszopás egy ideig bájos, aranyos szokás, azonban nagyon könnyen képes az állcsontok és a fogazat helyes fejlődésében a légzésben, beszédben és alvásban igen komoly elváltozásokat okozni. Amellett ugyanis, hogy a cumizás és az ujjszopás hatására megváltozik a két állcsont harapási viszonya, szájlégzés is kialakulhat, ami végeredményben beszéd- és alvászavarhoz vezet. Tehát, ami kisgyermekkorban ártalmatlan szokásnak tűnik, az évekkel később komoly egészségügyi problémák oka lehet.

Miért jelent gondot, ha a gyermek cumizik, vagy szopja az ujját?

Nagyon sok házi praktika elérhető a leszoktatáshoz. A fogszabályozás egy speciális készülékkel képes hatékonyan támogatni erőfeszítéseiteket a cumizásról és az ujjszopásról való leszoktatásban.

Mikor van szükség gyermekkori leszoktató kezelésre?

A fogszabályozó, leszoktató eszközök általában 4-6, esetleg 7-9 éves korban jönnek számításba, amikor már sok más módszer sikertelennek bizonyult.

Mit érdemes tudnod a gyermekkori leszoktató kezelésről?

  • A kezelés időtartama 2-4 hónap.
  • A leszoktató fogszabályozó készülék nem kényelmetlen a kicsik számára, így gyorsan megszokják.
  • A készülék 24 órán át a szájban van, de nem befolyásolja a rágást és a beszédet.
  • A készülék alaprésze teljesen láthatatlan. Az a rész, ami a szokásról állít le, látható a felső fogak mögött.
  • A kezelés önmagában nem igényel gyakori kontrollt, ezért nagyobb távolságról is érdemes elkezdeni, ugyanakkor a készülék meglazulása esetén előfordulhat, hogy a kezelés vége előtt is fel kell keresni a rendelőt.
  • A készülék beragasztása után csak akkor szükséges találkozni, amikor biztosak vagyunk abban, hogy a szokás nem tér vissza, azaz, láthatóan nincs a gyermeknek késztetése.

Mit kell tenned, hogy gyermeked részt vegyen a gyermekkori leszoktató fogszabályozó kezelésen?

  1. Válaszd ki valamelyik konzultációs csomagunkat és gyere el a konzultációra. A diagnosztikai csomag részeként kapsz majd kérdőíveket, majd behívunk egy felmérésre. Ennek során röntgenfelvételek, komplex fotódokumentáció készül, valamint a száj digitális leképezése történik.
  2. A személyes, vagy csoportos konzultáción a Dr. Hermann Gábor a vizsgálat és az előzetes diagnosztikai információk alapján  ismerteti a kezelés pontos részleteitlehetőségeit. Továbbá, természetesen minden kérdésedre választ kapsz. Ezek alapján bele is tudsz vágni a kezelésbe.
  3. A következő alkalommal megkezdődik a kezelés.