GYERMEKKORI EGÉSZSÉGKÖZPONTÚ KEZELÉS

Kisgyermekek és gyermekek részére (3-12 éves kor)

Összetett megoldás összetett problémákra

Szülőként elgondolkodtál már azon, miért állnak kuszán gyermeked fogai, vagy hogyan lehetne elkerülni, hogy a kuszaság kialakuljon? Megfogalmazódott benned a kérdés, hogy esetleg a fogak állása összefügghet azzal, hogy gyermeked logopédushoz jár, hanyag a testtartása, esetleg fáradékony, vagy viselkedési, tanulási, alvási problémája van? Lehet, hogy meglepő, de ezek a panaszok valójában összefüggnek, és a háttérben egy olyan komplex rendszer áll, amelyben nem lehet a tüneteket egyenként hatékonyan kezelni, a kezelés sikere érdekében a rendszert kell egyensúlyba hozni. A programunk célja lehet megelőzés, lehet oki terápia is, minden esetben az okokkal foglalkozunk majd.

A gyermekkori egészségközpontú kezelés hatékony megoldást nyújt

Testünk komplex rendszerként működik, így a felmerülő egészségügyi panaszok is összetett kezelést igényelnek. Ennek szellemében hoztuk létre speciális funkcionális kezelési csomagunkat , amely a szép mosoly kialakítása mellett hatékony, hosszú távú megoldást jelenthet a fenti problémák esetén.

Mit jelent az egészségközpontú kezelés?

A komplex funkcionális kezelés  több modult tartalmaz. A szép, harmonikus mosoly kialakítása mellett fontos elemek a gyermek átszoktatása szájlégzésről orrlégzésre, a testtartás javítása és a száj körüli-, továbbá nyelésben résztvevő izmok tréningje. Ennek sikere érdekében a test izomzatának tónusát befolyásoló neurológiai stabilizálás is fontos elem. Ehhez kapcsolódik az a tanácsadás, ami kitér a táplálkozásra és az alvási szokásokra is. Így nem csak a mosoly lesz szép, hanem a fogak megváltozott állásával szorosan kapcsolódó funkciók is rendeződnek. Ez egy harmonikus arc- és fogsornövekedést, illetve tartósabb kezelési végeredményt vetít előre. Ráadásul az alvásminőség is javul, aminek az általános egészség javulásában lehet nagy szerepe. Ez egyfajta életmódváltás, amely elhozza a szép mosolyt, a jobb alvást, a javuló általános egészséget.

A gyermekkori egészségközpontú kezelés lehetőségei

Fontos számunkra, hogy mindenki megtalálja a számára legoptimálisabb kezelési csomagot. A konzultáció során ezeket a lehetőségeket részletesen ismertetjük majd számodra:

 • egyéni kezelés személyesen a rendelőben
 • egyéni kezelés online formában
 • csoportos kezelés a rendelőben

Online, gyermekkori egészségközpontú kezelés

A rendelőtől való távolság, a páciens életvitele, vagy akár egy járvány miatt szükséges lehet olyan kényelmi funkciók kialakítása, mint az online kezelés. Bár nem minden orvosi, vagy fogorvosi kezelés tesz lehetővé online ellátást, szerencsére a gyermekkori komplex funkcionális kezelések esetében sok lehetőségünk van. Mivel tudjuk, hogy a fogak és fogsorok szabálytalansága több ok miatt alakul ki, és azok között sok olyan tényező van, melyet távolról is tudunk befolyásolni, nagyon jól tud működni az online kezelés. A legelső lépés személyes, ugyanis a sikeres kezelés érdekében szükséges a részletes felmérés, azaz a diagnosztikai labor felkeresése elkerülhetetlen. Utána viszont a kezelésben a következő lehetőségek vannak:

 • gyakorló és terápiás eszközöket küldünk postán
 • gyakorlat videókat adunk
 • online személyes tréningeket szervezünk
 • támogatást adunk az életvitelben szükséges változásokhoz
 • távoli méréseket végzünk az alvás változásáról
 • Az online ellenőrzések során látjuk, hogyan alakulnak a fogak és a harapás, azaz, új készülékeket küldünk, amint a régiek elvégezték a feladatot.

A gyermekkori komplex funkcionális kezelés hossza és felépítése hasonló a személyes tréninghez. Ki kell hangsúlyozni, hogy ebben az esetben is rendkívül fontos a gyakorlatok és az életmódreformot érintő javaslatok betartása.

Mit érdemes tudnod a gyermekkori egészségközpontú kezelésről?

 • A kezelés időtartama 12-18 hónap. 
 • A kezelés eleje egy 3 hónapos neurológia stabilizáló program. A gyakorlás a két agyfélteke kiegyensúlyozására és az elemi reflexekre koncentrál, de fontos a légzés is. Ennek ideje alatt heti egy személyes találkozó van a gyerekeknek, és heti egy telefonos/zoom találkozó van a szülők számára. Ezen időszak alatt egy tréner készüléket kap a gyermek a gyakorláshoz, ami már hoz látható változást a fogak területén is.
 • A neurológiai stabilizáló szakasz után indul a fogszabályozás és a funkcionális tréning második szakasza. A fogszabályozás havi egy találkozót jelent, a tréning során először heti, majd kéthetes és havi találkozók lesznek. 
 • A kezelés nem csak a szabályos fogsor helyreállításáról szól. A kezelés a fogak állása mögött lévő okokkal is foglalkozik, a cél a szép mosoly kialakítása és az általános egészség javulása.
 • Ehhez a kezeléshez elkötelezettség kell, nem csak a gyermek, de a család részéről is. A nyelés, légzés átprogramozásához elengedhetetlen az otthoni gyakorlás.

Mit kell tenned, hogy gyermeked részt vegyen a gyermekkori egészségközpontú kezelésen?

 1. Válaszd ki valamelyik konzultációs csomagunkat és gyere el a konzultációra. A diagnosztikai csomag részeként kapsz majd kérdőíveket, majd behívunk egy felmérésre. Ennek során röntgenfelvételek, komplex fotódokumentáció készül, valamint a száj digitális leképezése történik.
 2. A személyes, vagy csoportos konzultáción a Dr. Hermann Gábor / Dr. Kocsis Rita a vizsgálat és az előzetes diagnosztikai információk alapján  ismerteti a kezelés pontos részleteitlehetőségeit. Továbbá, természetesen minden kérdésedre választ kapsz. Ezek alapján bele is tudsz vágni a kezelésbe.
 3. A következő alkalommal megkezdődik a kezelés.