Magyarország  Első Egészségközpontú Gyermekfogszabályozása

Gyermekfogszabályozás: út az egészséges mosoly felé

Hiszen az egészséges mosoly nem csak szép, hanem segít az alvásban, javítja a tanulást és a közérzetet. Az egészséges mosoly esélyt ad a gyermekünknek, hogy mindent kihozzon magából. 

Magyarország  Első Egészségközpontú Gyermekfogszabályozása

Gyermekfogszabályozás: út az egészséges mosoly felé

Hiszen az egészséges mosoly nem csak szép, hanem segít az alvásban, javítja a tanulást és a közérzetet. Az egészséges mosoly esélyt ad a gyermekünknek, hogy mindent kihozzon magából. 

Az egészségközpontú gyermek fogszabályozás nem csak a fogakra van jó hatással.

Ha a gyermek alszik vagy elmélyül valamiben, gyakran vesz a száján levegőt?

Rossz a testtartása?

Nem alussza át az éjszakát, többször felébred?

Napközben nyűgös, fáradt?

Romlik az iskolai- vagy sportteljesítménye?

A legjobb helyen vagy!

Rendelőnk egy teljesen különleges kezelési eljárást dolgozott ki. Olyan kezelési módszert fejlesztettünk, amely kiemelkedően hatékony a szép mosoly és arc kialakításában és jól illeszkedik az egészségközpontú kezelés egyéb moduljaihoz. 

A kezelés kifejezetten komfortos, és ezen kívül nagyon sok extra szolgáltatást ad. A fogak, állcsontok sebészi beavatkozás és foghúzás nélküli kezelése mellett logopédiai, légzésterápiás, neurológiai alapozó és tartásjavító kezeléseket is beépítettünk a programba. Azaz, több olyan szolgáltatást is adunk programunk részeként, ami miatt más helyre kellene elmenni, és ott külön díjat fizetni. 

Minden kezelés házon belül van, ezen kívül kapcsolatban állunk fül-orr gégésszel, alvásorvossal, táplálkozási tanácsadóval is. A komplex program a szép mosolyon kívül pozitívan hat az alvásra, munkahelyi és sport teljesítőképességre.  A modern környezeten kívül különlegesen sokan dicsérik a rendelői hangulatot és a csapat felkészültségét, kedvességét.

Mit ad gyermekednek az egészségközpontú fogszabályozás?

Jobb alvás

Az egészségközpontú gyermek fogszabályozás jelentősen tudja javítani az alvás minőségét.

Jobb teljesítmény

Egyedülálló fejlesztőprogramunk fokozza az iskolai- és sportteljestményt.

Szép mosoly

A szép mosoly önbizalmat ad és megkönnyíti a beilleszkedést a közösségekbe.

Gyönyörű arckontúr

Az állcsontok közötti eltérésnek és szűk fogíveknek a megváltoztatása pozitívan befolyásolja az egész arc megjelenését, fiatalít.

Jobb közérzet

A jobb alvásminőségnek köszönhetően javul a gyermek általános közérzete, hangulata, kedélyállapota is.

Magabiztos megjelenés

Nem csak a szép, szabályos mosolyra gondolunk, bár az is elengedhetetlen a megfelelő önbizalomhoz.

Szebb artikuláció

A professzionális logopédiai tréningnek köszönhetően sokat fejlődik a hangképzés és a beszéd is.

Jobb testtartás

Nem csupán esztétikai kérdés. Testtartásunknak az egészségünk szempontjából is fontos szerepe van.

Egyedülálló módszerünk

A hagyományos fogszabályozás a fogakat, állcsontokat vizsgálja és kezeli, sokszor foghúzással, sebészi beavatkozásokkal. Léteznek már olyan kezelési módszerek, melyek alkalmazzák a logopédiát a fogszabályozás mellett, néha akár testkezelésekkel kiegészítve. Ugyanakkor olyan kombinált eljárás, ami a szép mosoly mellett a páciens kiegyensúlyozott alvását, általános egészségét tűzi ki célul nagyon kevés helyen van a világon. Az egészségközpontú funkcionális felnőtt fogszabályozás definícióját Dr. Hermann Gábor vezette be néhány éve.

0 +
Elégedett páciens
0 +
Év tapasztalat
0 +
Kezeléstípus

Dr. Hermann Gábor

Dr. Hermann Gábor a fogszabályozás különböző technikáit honosította meg, melyeknek első felhasználója, előadója volt Magyarországon. Esetei alapján aktív tagja lett a WSLO nyelv felőli fogszabályozó világszervezetnek. A Damon technika európai előadója volt.

Rendszeresen tart előadásokat a fogszabályozó szakma átalakulásáról jeles hazai- és nemzetközi fórumokon. Bevezette a fogszabályozás új formáját, a modern funkcionális paradigmát. Kifejlesztője a világ egyik legfejlettebb nyelés, légzés és testtartás fejlesztő komplex tréningprogramnak.

Ultramodern rendelő, saját digitális labor

Fogszabályozóink saját, kiválóan felszerelt digitális laborunkban készülnek, így a teljes folyamatot kézben tudjuk tartani, nincs szükségünk különálló fogtechnika segítségére.

A készüléket pácienseink egyéni igényei, kívánságai, céljai ismeretében, személyre szabottan tudjuk készíteni. Fontos előny továbbá, hogy ennek köszönhetően rövidül a kezelés időtartama, és jelentős összegeket is megtakaríthat.

Mit tartalmaz a csomag?

 Egészségcentrikus  fogszabályozásHagyományos fogszabályozás
Fogak és állcsontok beállítása
Zárt ajaktartás 
Korrekt nyelési minta 
Légzéskorrekció 
Alvásminőség javítása 
Testtartás javítása 
Munkahelyi teljesítmény-fokozás 
Sportteljesítmény-fokozás 
 Egészségcentrikus fogszabályozásHagyományos fogszabályozás
Fogak és állcsontok beállítása
Zárt ajaktartás 
Korrekt nyelési minta 
Légzéskorrekció 
Alvásminőség javítása 
Testtartás javítása 
Munkahelyi teljesítmény-fokozás 
Sportteljesítmény-fokozás 

A korai – gyermekkori kezelések fő célja a kibillent száj körüli funkciók és a gyermek egészségének visszaállítása, megerősítése. Ez azt jelenti, hogy a fogazati, állcsonti eltérések egy általános funkcionális egyensúlyvesztés részei, ezért a kezelés nem elsősorban a szép mosoly helyreállítását célozza, hanem a szép szabályos fogazatot a helyreállított funkció részeként igyekszik beállítani. Azaz, vannak fogazati célok és vannak funkcionális célok is.

Ebben a korban nem a tökéletes fogsor beállítása a cél, hiszen előttünk van még a fogváltás. Általában a fő célok:

 • oldalsó, vagy elülső keresztharapás megszüntetése
 • asszimetrikus fogazati és állcsonthelyzet megszüntetése
 • állcsontok harmonikus fejlődésének beállítása
 • helyteremtés a maradó fogak számára.

Ugyanakkor, a funkcionális célok is fontosak. Ideálisan, a kezelés végére kialakul a stabil, zárt ajaktartás napközben és alvás közben, stabil orrlégzés, egy ideális nyelvhelyzet és javul a testtartás is. Ez valójában 2 párhuzamos kezelés szál (fogszabályozás és tréning). Az időpontokat a recepción tudod egyeztetni mindkét programra. A tréning egyszerre indul a fogszabályozó kezeléssel, javasoljuk, hogy kérj időpontot mindkét programra. 

Megeshet, hogy egyik, vagy másik program tovább tart. (lehet, hogy a fogszabályozás hamarabb ér véget, mint a tréning, vagy fordítva). Ennek megfelelően a kezelés addig számít aktívnak, míg mindkét program befejeződik.

Amikor a fogszabályozó kezelés befejeződik, egy olyan helyfenntartó készüléket adunk gyermeked számára, amely biztosítja, hogy a fogsorok mérete, állcsontok helyzete megmaradjon, a további fogváltás zavar nélkül haladjon. Ezt un. funkcionális trénernek hívjuk. 

A fogváltás végéig 3 havonta fogjuk a gyermeket ellenőrizni, ezekre az alkalmakra szükséges lesz a tréner készüléket elhozni. A fogváltás végén tudjuk megítélni, hogy szükséges lesz-e egy un. második fázisú kezelés a kifejlődött maradó fogazat tökéletes beállítása érdekében. A legtöbb esetben vagy nem szükséges, vagy nagyon kis finomításra van szükség, ha a funkcionális tréner készüléket a gyermek előírás-szerűen viseli, és a tréning alatt együttműködő volt.

Mennyibe kerül a kezelés?

Kisgyermekkori fogszabályozás

Kisgyermekkori fogszabályozás

3-11 éves korig
3-11 éves korig
1. részlet, egyik állcsont lenyomatvételkor: 450 000 Ft
2. részlet, másik állcsont lenyomatvételkor: 450 000 Ft
havi részlet: 135 000 Ft
utolsó részlet, a kezelés végén: 400 000 Ft
 • Ragasztott készülék
 • Fogszabályozás kontrollok
 • Sürgősségi időpontok
 • Gyakorlóeszköz-csomag
 • 6 modulos kézikönyv
 • Videótréning
 • Irányított meditációk
 • Neurotrain 6 alkalom
 • Logopédia, légzéstréning 10 alkalom 
 • Funkcionális kontrollok

Serdülőkori fogszabályozás

Serdülőkori fogszabályozás

12-18 éves korig
12-18 éves korig
1. részlet, egyik állcsont lenyomatvételkor: 450 000 Ft
2. részlet, másik állcsont lenyomatvételkor: 450 000 Ft
havi részlet: 135 000 Ft
utolsó részlet, a kezelés végén: 400 000 Ft
 • Ragasztott készülék
 • Fogszabályozás kontrollok
 • Sürgősségi időpontok
 • Gyakorlóeszköz-csomag
 • 6 modulos kézikönyv
 • Videótréning
 • Irányított meditációk
 • Neurotrain 6 alkalom
 • Logopédia, légzéstréning 10 alkalom 
 • Funkcionális kontrollok

A diagnosztikát követő szakorvosi konzultáció után mindenre kiterjedő, részletes és személyre szabott kezelési tervet és pontos árajánlatot készítünk. Az árajánlat mindent tartalmaz, pácienseinknek így nem kell későbbi, plusz költségekre számítania.

Kérj konzultációt!

Ha fontos számodra az, hogy a fogszabályozás az okokat is kezelje, illetve a legjobb helyet keresed, és kevés az időd (lehetőleg mindent egy helyen szeretnél megoldani), akkor az első lépés ehhez egy konzultáció.

Mit mondanak rólunk mások?

A fenti képre kattintva Te magad is elolvashatod a véleményeket a Google felületén, az alábbi címekre kattintva pedig a teljes szöveg megjelenik.

Fantasztikus hely, nagyon kedves volt mindenki, tájékoztattak mindenről, korrektek voltak mindenben, rengeted segítséget, odafigyelést kaptam. Dr. Hermann pedig egy zseni! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

/Nagy Gergely/

A HermannOrtho alvásfogászata jelenleg páratlan az országban. Aki próbálta már a TB támogatott Therasnore-t, és nem tudta megszokni, vagy nem stimmel és nem használja, keresse fel a HermannOrtho-t és próbálja ki a 3D nyomtatott protrúziós sínt. Mint informatikus mesterhallgató, fantasztikus látni, hogy az újnak számító technológiákat, amikkel tárgyak keretében találkozom, a HermannOrtho már használja.

Gábor folyamatosan igyekszik magát továbbképezni a fogszabályzáson túlmutató, de erős kapcsolatban lévő területeken. Garantálni merem, hogy néhány kivétellel más fogszabályozó szakorvosnak a “CG” rövidítés nem jelent semmit.

/László Csongor/

Alvásvizsgálat során súlyos alvási apnoét állapított meg nálam a poligráf.

Gyakori légzéskimaradás (15 felett óránként!!!), horkolás és szájszárazság kísérte az alvásom, ami miatt gyakran éreztem másnap kialvatlanságot, fáradtságot. Amellett, hogy az apnoé komoly egészségügyi kockázatot jelent, a gépjárművezetés sem megengedett ilyen állapotban, mivel jelentős a baleseti rizikó.

A vizsgálatot végző orvos CPAP berendezés használatát javasolta, melyet bérbe is vettem, de sajnos jónéhány éjszaka alatt sem tudtam megszokni és megfelelően aludni vele. Ekkor szerencsémre azt a tanácsot kaptam (köszi Dávid!), hogy keressem fel a HermannOrthot.

Alapos vizsgálat után néhány napon belül elkészítettek számomra egy fogászati sínt éjszakai használatra, mely az állkapocs helyzetét szabályozza alvás közben (nem tud hátra csúszni az állkapocs elernyedt állapotban, így sokkal kisebb mértékben és valószínűséggel záródnak el a légutak), ezzel szabadon áramlik a levegő. Maga a „sín” egy átlátszó, műanyag fogszabályzóra hasonlító eszköz, megszokása egyszerű és gyors. Kb. 1 hét használat után két egymást követő éjszaka kontroll vizsgálat készült alvásmonitorral.

Megkaptam a szakorvos véleményét, ami önmagáért beszél: „2 egymást követő éjszaka történt polygraphos alvásvizsgálat alvási apnoe szindrómát nem igazolt, hypoxia nem volt…”

Nagyon köszönöm a HemannOrthonak a segítséget.

/Rónai Gábor/

A HermannOrthoban gyönyörű eredményt sikerült elérni láthatatlan fogszabályzóval. Személy szerint nem lépett fel semmilyen komplikáció vagy probléma a készülékkel kapcsolatban.

A rendelőben nagyon kellemes a légkör és az ott dolgozók segítőkészek, készségesek, szimpatikusak, szakértelmükhöz pedig kétség sem fér. Az ember egyáltalán nem úgy érzi, hogy fogászatra megy, ami elég megnyugtató véleményem szerint. Sosem kellett várnunk a behívásra, hanem a megadott időpont szerint szólítottak mindenkit. Muszáj megemlítenem rugalmasságukat, melyre akkor volt példa, amikor vidékről betegség miatt nem tudtam elmenni az időpontra és az akkor következő készülékeket lepostázták nekem, amit ezúton is köszönök! Teljes mértékben meg vagyok elégedve az eredménnyel és őszintén, jó szívvel és nem utolsó sorban immár gyönyörű mosollyal tudom ajánlani mindenkinek.


/Kovács Anna/

Gábor fantasztikusan empatikus és nagyon nagytudású orvos. Nemcsak az egyéni problémához, de a páciens egyéniségéhez is szabja a kezelést. Az egész csapat végtelenül kedves, professzionális és rugalmas. A láthatatlan sínekkel egy év alatt csodálatos eredményt értünk el, nagyon meg vagyok elégedve a kezeléssel, és annak ár-érték arányával. Mindenkinek, aki szép és magabiztos mosolyt szeretne, csak ajánlani tudom a HermannOrtho Rendelőt, akár 50 felett is!! 🙂

/Vida Krisztika/

Ezért kaptunk ennyi 5 csillagos értékelést:

Komplex szolgáltatás

Nem fogakban, hanem komplex egészségben kell gondolkodni. Ebben segítünk.

Minden egy helyen

Nem kell több különböző helyszínre menned. A kivizsgálástól a kezelésig mindent egy helyen elvégzünk.

Családias légkör

Amikor belépsz hozzánk, szinte el is felejted, hogy ez egy fogorvosi rendelő.

Profi és barátságos csapat

Szerintünk alap, hogy egy csapat profi legyen abban, amit csinál. Emellett viszont nagyon fontos az, hogy hogyan érzi magát az, aki hozzánk látogat.

Tapasztalat

25 éves pályafutásunk során több ezer esettel találkoztunk, ezért biztos lehetsz benne, hogy bármilyen összetett problémával is küzdesz, mi ismerjük rá a megoldást.

Dr. Hermann Gábor

Az egészségcentrikus fogszabályozás koncepciót Dr. Hermann Gábor mutatta be több nemzetközi fórumon az elmúlt években. Ennek részeként fejlesztette ki ezt a speciális kezelési módszert.

Holisztikus megközelítés

Hiszen vagy egészségesek vagyunk vagy nem. Nincs kompromisszum. Az egészséget csak így érdemes értelmezni.

Legmodernebb eszközök

A HermannOrtho Magyarország legmodernebb fogszabályozó rendelője. A saját labortól és röntgentől kezdve a 3D nyomtatóig minden a rendelkezésünkre áll.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk!
Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Lássuk, milyen kérdéseid lehetnek!

Észrevetted már, hogy a gyermek szája kinyílik alvás közben, vagy ha elmélyed valamiben (mondjuk TV-t néz, rajzol, tanul)? Ezek bizony a tartós szájlégzés első tünetei, és célszerű azonnal tennünk ellene, nehogy állandósuljon!

Milyen problémákat okoz a szájlégzés?

 • A légzés szerve az orr. A szájon át történő légzés során kimarad a levegő szűrése, felmelegítése és az arcüregek átszellőzése, aminek következtében asztma, arcüreg- és orrmelléküreg-gyulladás, különböző felsőlégúti problémák, majd az alvási problémák miatt később magatartás- és tanulási zavarok, reflux, keringési zavar vagy magas vérnyomás is kialakulhat (akár már gyermekkorban).
 • Állandó tünet a nyugtalan alvás, az éjszakai felébredések, rémálmok, esetenként a bepisilés.
 • A szervezet szén-dioxid szintje csökken, ezért romlik a sejtek regenerációja, ami szintén alvászavarhoz, fáradságérzethez, kialvatlansághoz vezet.  Összességében a gyermek közérzete, teljesítménye, hangulata jelentősen romlik.
 • A szájlégzés fizikai tünetei közé tartozik a megnyúlt arc, a fejletlen fogívek, a táskás, karikás szemek is. Ezek olyan komoly elváltozások, melyek felnőtt korban sokkal komolyabb, hosszadalmasabb kezelést igényelnek.

A hagyományos fogszabályozás a fenti problémákkal nem foglalkozik, pusztán a szép mosoly kialakítására fókuszál (figyelmen kívül hagyva többek közt a száj körüli izmokat, a légzés minőségét, a testtartást). Így a hagyományos fogszabályozás csak elenyésző esetben jelent valós, hosszú távú megoldást a problémára. Azonban mindez az egészségközpontú fogszabályozással megelőzhető, illetve gyorsan és hatékonyan kezelhető!

A fogak állása nem csak genetikai okok miatt alakul ki. A genetika hajlamosít, de valójában a fogak állása sokkal inkább egy pillanatkép arra vonatkozóan, hogy mennyire van egyensúlyban a test. A korai felismerés sokat segít abban, hogy megtudjuk, min kell változtatni. Már 3-5 éves korban látszanak azok a jelek, amik alapján meg lehet tervezni, mit érdemes tenni a szép mosoly és egészséges gyermek érdekében.

Röviden a válasz az, hogy okozhat! Az egyik rész a fogak állása. Nagyon sok esetben egy későbbi életkorban sokkal intenzívebb kezelés szükséges, mert a fogazati eltérés nagyobbá válik. Sokszor felmerül később foghúzás, vagy sebészeti állcsont mozgatás.  A másik rész az a funkcionális eltérés, ami a fogak állásához társul. Ha nem ismerjük fel időben a probléma összetettségét, tanulási zavar, alvászavar, állcsont fájdalom vagy éppen előnytelen arcfejlődési irány alakulhat ki. Mindenképpen konzultálj velünk, hogy fel tudjuk mérni a jelenlegi állapotot!

Nagyon sokszor a test és a fogazat kibillenésének egy fontos eleme az ujjszopás, cumizás. Az ujj és a cumi jelenléte a szájban megakadályozza a nyelés ideális fejlődését, a nyelv felszokását a szájpadlás terébe. Ráadásul az esetek többségében ez a szokás együtt jár a szájlégzéssel. A nyelv alsó helyzete, a szájlégzés könnyen kialakít egy olyan fejlődési folyamatot, melynek eredménye a szűk fogív, fogtorlódás, az alsó állcsont növekedésének lemaradása és az arc hosszúságának kiakulása. A társuló alvászavar pedig még rontja a helyzetet. Azaz közös érdek a szokás elhagyása és annak támogatása. Rendelőnk egy olyan speciális készüléket alkalmaz, amely folyamatosan bent van a szájban és kényelmetlenné teszi az ujj és a cumi bent létét a szájban. Szerencsére nagyon könnyen megszokják a gyermekek, korosztálytól függetlenül. Általában ezt a készüléket 3 hónapig tartjuk bent a szájban.

Valóban egyre több gyermeknek alakul ki állkapocsízületi problémája. Kisgyermekkorban inkább a fogcsikorgatás a jellemző, az állkapocsprobléma még kevésbé, serdülőkorban viszont meglepően sok gyermeknek van komoly állkapocsfájdalma, kattogása. A modern felfogás ezeket az állcsontproblémákat (beleértve a kisgyermekek fogcsikorgatását is) összeköti az alvás minőséggel és a test kimerülésével. Rendelőnk az állkapocsízületi és alvásterápia legmodernebb módszerét alkalmazza. Serdülőkorban ez egy 3-4 hónapos kezelési csomag, melyben tehermentesítjük az ízületet speciális nappali sínekkel és mindezt megtámogatjuk egy kombinált tréninggel, ami részben a közvetlen érintett izmokat lazítja, részben a test egyensúlyát állítja helyre.

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!