Magyarország  Első Egészségközpontú Gyermekfogszabályozása

Gyermekfogszabályozás: út az egészséges mosoly felé

Hiszen az egészséges mosoly nem csak szép, hanem segít az alvásban, javítja a tanulást és a közérzetet. Az egészséges mosoly esélyt ad a gyermekünknek, hogy mindent kihozzon magából. 

Magyarország  Első Egészségközpontú Gyermekfogszabályozása

Gyermekfogszabályozás: út az egészséges mosoly felé

Hiszen az egészséges mosoly nem csak szép, hanem segít az alvásban, javítja a tanulást és a közérzetet. Az egészséges mosoly esélyt ad a gyermekünknek, hogy mindent kihozzon magából. 

Milyen problémákat okoz a szájlégzés?

Észrevetted már, hogy a gyermek szája kinyílik alvás közben, vagy ha elmélyed valamiben (mondjuk TV-t néz, rajzol, tanul)? Ezek bizony a tartós szájlégzés első tünetei, és célszerű azonnal tennünk ellene, nehogy állandósuljon!

Milyen problémákat okoz a szájlégzés?

 • A légzés szerve az orr. A szájon át történő légzés során kimarad a levegő szűrése, felmelegítése és az arcüregek átszellőzése, aminek következtében asztma, arcüreg- és orrmelléküreg-gyulladás, különböző felsőlégúti problémák, majd az alvási problémák miatt később magatartás- és tanulási zavarok, reflux, keringési zavar vagy magas vérnyomás is kialakulhat (akár már gyermekkorban).
 • Állandó tünet a nyugtalan alvás, az éjszakai felébredések, rémálmok, esetenként a bepisilés.
 • A szervezet szén-dioxid szintje csökken, ezért romlik a sejtek regenerációja, ami szintén alvászavarhoz, fáradságérzethez, kialvatlansághoz vezet.  Összességében a gyermek közérzete, teljesítménye, hangulata jelentősen romlik.
 • A szájlégzés fizikai tünetei közé tartozik a megnyúlt arc, a fejletlen fogívek, a táskás, karikás szemek is. Ezek olyan komoly elváltozások, melyek felnőtt korban sokkal komolyabb, hosszadalmasabb kezelést igényelnek.

A hagyományos fogszabályozás a fenti problémákkal nem foglalkozik, pusztán a szép mosoly kialakítására fókuszál (figyelmen kívül hagyva többek közt a száj körüli izmokat, a légzés minőségét, a testtartást). Így a hagyományos fogszabályozás csak elenyésző esetben jelent valós, hosszú távú megoldást a problémára. Azonban mindez az egészségközpontú fogszabályozással megelőzhető, illetve gyorsan és hatékonyan kezelhető!

Az egészségközpontú gyermekfogszabályozás nem csak a fogakra van jó hatással.

Jobb alvás

A fogak állása és állcsontok helyzete szoros összefüggésben van az alvás minőségével. Az egészségközpontú gyermekfogszabályozás jelentősen tudja javítani a gyermek alvásminőségét. Gondoljunk csak bele: hogyan tudná kihozni magából a legjobbat, ha nem tudja magát kipihenni?

Hatékonyabb tanulás

A szabálytalan fogazat utalhat általános egyensúlyvesztésre. Egy komplex kezelés a szép mosolyon kívül sokkal többet ad. Az alvás helyreállítása és a fejlesztő programunk pozitívan hat a magatartásra és a koncentrációra. Ez mind része egészségközpontú gyermekfogszabályozás protokollunknak.

Szép mosoly

Mosoly és Egészség. Ez a célja az egészségközpontú fogszabályozásnak. A szép mosoly a kezelés alappillére. A szép mosoly önbizalmat ad és megkönnyíti a beilleszkedést a közösségekbe. Hiszen a legtöbb kapcsolat is egy szép és barátságos mosollyal kezdődik.

Miért mi?

Világszinten egyedülálló módszer egy innovatív és ultramodern rendelőben


A hagyományos gyermekfogszabályozás a fogakat, állcsontokat vizsgálja és kezeli, sokszor foghúzással, sebészi beavatkozásokkal.

Léteznek már olyan kezelési módszerek, melyek alkalmazzák a logopédiát a fogszabályozás mellett, néha akár testkezelésekkel kiegészítve. Ugyanakkor olyan kombinált eljárás, ami a szép mosoly mellett a gyermek kiegyensúlyozott alvását, általános egészségét tűzi ki célul nagyon kevés helyen van a világon.

Az egészségközpontú funkcionális gyermekfogszabályozás definícióját Dr. Hermann Gábor vezette be néhány éve. Olyan kezelési módszert fejlesztettünk, amely kiemelkedően hatékony a szép mosoly és arc kialakításában, kényelmes és a gyermekek nagyon szeretik.

A hagyományos fogszabályozás a fogakat, állcsontokat vizsgálja és kezeli, sokszor foghúzással, sebészi beavatkozásokkal.

Léteznek már olyan kezelési módszerek, melyek alkalmazzák a logopédiát a fogszabályozás mellett, néha akár testkezelésekkel kiegészítve. Ugyanakkor olyan kombinált eljárás, ami a szép mosoly mellett a gyermek kiegyensúlyozott alvását, általános egészségét tűzi ki célul nagyon kevés helyen van a világon.

Az egészségközpontú funkcionális fogszabályozás definícióját Dr. Hermann Gábor vezette be néhány éve. Olyan kezelési módszert fejlesztettünk, amely kiemelkedően hatékony a szép mosoly és arc kialakításában, kényelmes és a gyermekek nagyon szeretik.

Rendelőnk egy teljesen különleges kezelési eljárást fejlesztett. Ráadásul, a kezelés kifejezetten komfortos, és ezen kívül nagyon sok extra szolgáltatást ad. A fogak, állcsontok sebészi beavatkozás és foghúzás nélküli kezelése mellett logopédiai, légzésterápiás, neurológiai alapozó és tartásjavító kezeléseket is beépítettünk a programba. Azaz, több olyan szolgáltatást is megkap a gyermek programunk részeként, ami miatt más helyre kellene elmenni, és ott külön díjat fizetni. 

Minden gyermekfogszabályozás házon belül van, ezen kívül kapcsolatban állunk fül-orr gégésszel, gyermek-alvásorvossal, táplálkozási tanácsadóval is. A komplex program a szép mosolyon kívül pozitívan hat az alvásra, tanulásra, magatartásra, akár egyes ADHD esetekben is.  A modern környezetben, gyermeksarok és barátságos csapat várja a gyermekeket.

Több esetben van szükség gyermekfogszabályozásra, mint gondolnánk

A fogak állása nem csak genetikai okok miatt alakul ki. A genetika hajlamosít, de valójában a fogak állása sokkal inkább egy pillanatkép arra vonatkozóan, hogy mennyire van egyensúlyban a test. A korai felismerés sokat segít abban, hogy megtudjuk, min kell változtatni. Már 3-5 éves korban látszanak azok a jelek, amik alapján meg lehet tervezni, mit érdemes tenni a szép mosoly és egészséges gyermek érdekében.

Röviden a válasz az, hogy okozhat! Az egyik rész a fogak állása. Nagyon sok esetben egy későbbi életkorban sokkal intenzívebb kezelés szükséges, mert a fogazati eltérés nagyobbá válik. Sokszor felmerül később foghúzás, vagy sebészeti állcsont mozgatás.  A másik rész az a funkcionális eltérés, ami a fogak állásához társul. Ha nem ismerjük fel időben a probléma összetettségét, tanulási zavar, alvászavar, állcsont fájdalom vagy éppen előnytelen arcfejlődési irány alakulhat ki. Mindenképpen konzultálj velünk, hogy fel tudjuk mérni a jelenlegi állapotot!

Mivel a fogak kusza állása egy komplex problémakör része, ezért a felmérés és a kezelés is több lábon kell, hogy álljon. A fogak nem csak a gének miatt állnak úgy, ahogyan állnak. A nyelv, ajak és orca izomzat, a rágóizmok, légzés, testtartás és az izmok tónusáért felelős neurológiai egyensúly mind szerepet játszhat abban, hogyan állnak a fogak. Éppen ezért a felmérés során a hagyományos fogszabályozó diagnosztika mellett felmérjük az említett területeket. Az egyedülálló felmérés után egy nagyon részletes elemzést készítünk és az alapján állítjuk össze a személyre szabott komplex kezelési csomagot.

A fogak kusza állása egy komplex problémakör része. Ezt úgy kell elképzelni hogy a fogakat körülvevő izomrendszer (ajak, orca izomzat, rágóizmok és a nyelv) hatással vannak a fogak állására. Az izmok működése függ a légzéstől, az idegrendszer egyensúlyától és a testtartástól. Azaz amennyiben a testtartás, vagy az alvás-légzés, vagy az idegrendszer kibillen az egyensúlyából, a felborult működés elmozdítja a fogakat, állcsontokat is.  A HermannOrtho különleges módszere az, hogy annak érdekében, hogy a lehető legbiológiaibb módon állítsuk vissza a test egyensúlyát és a fogazat állapotát, minden szinten dolgozunk, ami a rendszerben kibillenhetett. Ilyen kezelési modulok a logopédia, légzés tréning, neurológiai alapozás, testtartás javítás – mindez egy helyen szervezetten, egymásra épülve a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel.

Nagyon sokszor a test és a fogazat kibillenésének egy fontos eleme az ujjszopás, cumizás. Az ujj és a cumi jelenléte a szájban megakadályozza a nyelés ideális fejlődését, a nyelv felszokását a szájpadlás terébe. Ráadásul az esetek többségében ez a szokás együtt jár a szájlégzéssel. A nyelv alsó helyzete, a szájlégzés könnyen kialakít egy olya fejlődési folyamatot, melynek eredménye a szűk fogív, fogtorlódás, az alsó állcsont növekedésének lemaradása és az arc hosszúságának kiakulása. A társuló alvászavar pedig még rontja a helyzetet. Azaz közös érdek a szokás elhagyása és annak támogatása. Rendelőnk egy olyan speciális készüléket alkalmaz, amely folyamatosan bent van a szájban és kényelmetlenné teszi az ujj és a cumi bent létét a szájban. Szerencsére nagyon könnyen megszokják a gyermekek, korosztálytól függetlenül. Általában ezt a készüléket 3 hónapig tartjuk bent a szájban.

Valóban egyre több gyermeknek alakul ki állkapocsízületi problémája. Kisgyermekkorban inkább a fogcsikorgatás a jellemző, az állkapocsprobléma még kevésbé, serdülőkorban viszont meglepően sok gyermeknek van komoly állkapocsfájdalma, kattogása. A modern felfogás ezeket az állcsontproblémákat (beleértve a kisgyermekek fogcsikorgatását is) összeköti az alvás minőséggel és a test kimerülésével. Rendelőnk az állkapocsízületi és alvásterápia legmodernebb módszerét alkalmazza. Serdülőkorban ez egy 3-4 hónapos kezelési csomag, melyben tehermentesítjük az ízületet speciális nappali sínekkel és mindezt megtámogatjuk egy kombinált tréninggel, ami részben a közvetlen érintett izmokat lazítja, részben a test egyensúlyát állítja helyre.

Bizony, ez mind összefügghet a fogakkal és a fogszabályozással

Bizony, ez mind összefügghet a fogakkal és a fogszabályozással

#1

Mennyire félelmetes egy gyerek számára az egész?

Teljesen jogos a kérdés, hiszen legtöbbször a fogorvosra még mi felnőttek is rossz élményként gondolunk. Viszont, nem az a fontos, hogy máshol milyen élményeket szereztetek, hanem az, hogy nálunk milyet fogtok.

A rövid válasz az, hogy imádnak nálunk lenni a gyerekek. Rendkívül családbarát mindenki, és a helyet is direkt úgy alakítottuk ki, hogy a gyerekek szeressenek ide jönni. A váróban például számos különböző játék várja a kicsiket, amiért egyenesen rajonganak.

#2

Hogyan épül fel az egészségközpontú gyermekfogszabályozás?

Gyermekkorban 3 korcsoportot különböztetünk meg. 3-5 éves korban amennyiben szükséges a fogívek fejlesztése, az kb. 6 hónapig tart. Ez alatt elindul a fejlesztő tréning, ami a 6 hónap után még kb. 3-6 hónapig tart.

6-11 éves korban a fogívek fejlesztése és a fogazat rendezése 6-12 hónapig tart. A tréning is nagyjából 12 hónap környékén ér véget. 12-18 éves korban már sokkal több a fogazati és tennivaló és általában sokkal több a testi feszültség. Éppen a kezelésnek is több feladata van.

Egy átlagos serdülőkori kezelés 18-26 hónap és a tréning feladata is több – a rendszer egyensúlyának visszaállítása tovább tart. Minden korosztályban nagy a hangsúly az otthoni gyakorláson, az izmok, szokások átprogamozása ismétléseken alapul.

Mennyibe kerül a kezelés?

Kisgyermekkori kezelés

Kisgyermekkori kezelés

3-11 éves korig
Induláskor: 195 000 Ft/ fogsor
Induláskor: 195 000 Ft/ fogsor
Havonta: 59 000 Ft
Havonta: 59 000 Ft
Befejezéskor: 150 000 Ft
Befejezéskor: 150 000 Ft

Mit tartalmaznak a díjak?

 • Ragasztott ALF készülék
 • Gyakorlóeszköz-csomag (70 000 Ft)
 • 6 modulos kézikönyv (35 000 Ft)
 • Videótréning (15 000 Ft)
 • Irányított meditációk (15 000 Ft)
 • Neurotrain 6 alkalom (75 000 Ft)
 • Manuálterápia (75 000 Ft)
 • Logopédia, légzéstréning 10 alkalom (80 000 Ft)
 • Funkcionális kontrollok (60 000 Ft)

Serdülőkori kezelés

Serdülőkori kezelés

12-18 éves korig
Induláskor: 230 000 Ft/ fogsor
Induláskor: 230 000 Ft/ fogsor
Havonta: 81 000 Ft
Havonta: 81 000 Ft
Befejezéskor: 150 000 Ft
Befejezéskor: 150 000 Ft

Mit tartalmaznak a díjak?

 • Ragasztott készülék
 • Gyakorlóeszköz-csomag (70 000 Ft)
 • 6 modulos kézikönyv (35 000 Ft)
 • Videótréning (15 000 Ft)
 • Irányított meditációk (15 000 Ft)
 • Neurotrain 6 alkalom (75 000 Ft)
 • Manuálterápia (75 000 Ft)
 • Logopédia, légzéstréning 10 alkalom (80 000 Ft)
 • Funkcionális kontrollok (60 000 Ft)

PONTOSAN MIT TARTALMAZ A CSOMAG?

 Egészségcentrikus gyermek fogszabályozásHagyományos gyermek fogszabályozás
Fogak és állcsontok beállítása
Zárt ajaktartás 
Korrekt nyelési minta 
Légzéskorrekció 
Alvásminőség javítása 
Testtartás javítása 
Iskolai teljesítmény-fokozás 
Sportteljesítmény-fokozás 
 Egészségcentrikus gyermek fogszabályozásHagyományos gyermek fogszabályozás
Fogak és állcsontok beállítása
Zárt ajaktartás 
Korrekt nyelési minta 
Légzéskorrekció 
Alvásminőség javítása 
Testtartás javítása 
Iskolai teljesítmény-fokozás 
Sportteljesítmény-fokozás 

Kérj konzultációt!

Ha fontos Számodra a gyermeked egészsége és fogai szépsége, illetve a legjobb helyet keresed, és kevés az időd (lehetőleg mindent egy helyen szeretnél megoldani), akkor az első lépés ehhez egy konzultáció.

De mit mondanak rólunk mások?

Ezért kaptunk ennyi 5 csillagos értékelést:

Komplex szolgáltatás

Nem fogakban, hanem komplex egészségben kell gondolkodni. Ebben segítünk.

Minden egy helyen

Nem kell több különböző helyszínre menned. A kivizsgálástól a kezelésig mindent egy helyen elvégzünk.

Családias légkör

Amikor belépsz hozzánk, szinte el is felejted, hogy ez egy fogorvosi rendelő.

Külön gyerek sarok

Fontos, hogy a kisgyerekek szeressenek ide jönni. Az eddigi visszajelzések alapján ez nem is kérdés!

Profi és barátságos csapat

Szerintünk alap, hogy egy csapat profi legyen abban, amit csinál. Emellett viszont nagyon fontos az, hogy hogyan érzi magát az, aki hozzánk látogat.

Tapasztalat

25 éves pályafutásunk során több ezer esettel találkoztunk, ezért biztos lehetsz benne, hogy bármilyen összetett problémával is küzdesz, mi ismerjük rá a megoldást.

Dr. Hermann Gábor

Az egészségcentrikus fogszabályozás koncepciót Dr. Hermann Gábor mutatta be több nemzetközi fórumon az elmúlt években. Ennek részeként fejlesztette ki ezt a speciális kezelési módszert.

Holisztikus megközelítés

Hiszen vagy egészségesek vagyunk vagy nem. Nincs kompromisszum. Az egészséget csak így érdemes értelmezni.

Legmodernebb eszközök

A HermannOrtho Magyarország legmodernebb fogszabályozó rendelője. A saját labortól és röntgentől kezdve a 3D nyomtatóig minden a rendelkezésünkre áll.

" A HermannOrtho az a hely, ahova öröm bejönni"

Hiszen, valljuk be a legtöbb fogorvosi rendelő egyáltalán nem ilyen. 

Ezt bizonyítja az is, hogy a Google értékeléseknél 4,9-es átlagunk van úgy, hogy…

33 db értékelésből
32 db 5 csillagos.

5/5

Röviden mit lehet tudni a gyermekkori fogszabályozásról?

“Tudod, hogy az ujjszopás, cumizás negatívan befolyásolja a fogak fejlődését? Esetleg problémát okoz, hogy leszoktasd róla a gyerkőcöt? Nem is gondolnád, pedig egy speciális fogszabályozó készülék sokat segíthet ebben!”

“Mit tehetünk, ha baleset következtében a gyermek elveszíti az egyik fogát? Mi a teendő egy tejfog eltávolítása után, ha nem akarjuk, hogy gond legyen? Milyen kezelést alkalmazzunk, ha foghiány alakul ki?”

“Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a kusza fogsor a tejfogazat, vagy vegyesfogazat idején nem igényel kezelést, azonban ez sajnos nem igaz.  A nagyon szűk fogívek és a kiszoruló maradó fogak későbbi kezelésében az állcsontsebészet és a foghúzás reális alternatíva. Lehetőség szerint érdemes elkerülni ezeket a nagyon intenzív, fájdalmas kezeléseket.

“A funkcionális gyermek-fogszabályozás helyreállítja a gyermek nyelését, légzését és testtartását is. A kusza fogazat nem kizárólag genetikai kérdés! Fontos szerepet játszanak a környezeti hatások: ujjszopás, cumizás, nyelv helyzete, szájtartás, az orcaizomzat ereje, a nyelv egyensúlya, a testtartás, a nyelés, a légzés és az alvás.”

[mi a következő lépés?]

Foglalj időpontot konzultációra!

Jelentkezz konzultációra nálunk, és így gyermeked később megköszöni majd Neked, hogy a legjobbat adtad neki, amit csak lehetett.

1.png

01. Lépés

kattints a gombra

Minden változás egy kis lépéssel – akarom mondani kattintással – kezdődik. Miután rányomtál a fenti gombra az oldal odagörget téged az űrlapunkhoz.

Minden változás egy kis lépéssel – akarom mondani kattintással – kezdődik. Miután rányomtál a lenti gombra az oldal odagörget téged az űrlapunkhoz.

index-finger-push-button-enter-computer-keyboard_185126-33

02. Lépés

küldd el az adataidat

Add meg a neved és telefonszámod az űrlapon, és mi visszahívunk téged az egyeztetés miatt.

VAGY

Keress meg minket közvetlenül az űrlap alatti telefonszámon! (Már nagyon várunk!)

virtual-receptionist-call-center

03. Lépés

visszahívunk, és keresünk egy időpontot

Ha írtál nekünk, akkor 24 órán belül visszahívunk téged, és egyeztetünk egy számotokra alkalmas időpontot.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk!
Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

Hétfőtől csütörtökig 08:00-19:00

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!