Funkcionális fogszabályozás

Mi az oka annak, hogy a fogak és az állcsontok nem helyesen állnak? Olyan kezelési felfogásra van szükség, mely oki megoldást ad. Ilyen módszert fejlesztettünk ki Önnek.
Mit nyújt Önnek a modern fogszabályozás?

A szabályos mosoly köztudottan önbecsülésünk záloga; karrierünk, társadalmi életünk egyik kulcsa. Mindemellett a szabályos fogsor általános egészségünk egyik alapja is. Az Ön fogsora egyedi, így kizárólag a maximálisan személyre szabott kezelés hozhat valódi sikert. A HermannOrtho Professzonális Fogszabályozás nemzetközi szinten élen jár a modern fogszabályozás különböző technológiáinak alkalmazásában, legyen szó akár digitális-, akár funkcionális fogszabályozásról. A kiemelkedő szakértelemnek, és világszínvonalú technológiának köszönhetően tehát minden páciensünk számára a legmegfelelőbb készüléket és kezelési metódust ajánljuk.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért más a fogszabályozás felnőttkorban?

A gyermekkori- és a felnőttkori fogszabályozás több szempontból is különböző. Egyrészt, felnőtt korban sokszor van már foghiány, valamilyen fogágy-probléma, vagy olyan régi állkapocs ízületi-, nyak-, vagy testtartás- probléma, ami komplikáltabbá teszi a folyamatot. Ezekben az összetett esetekben a fogszabályozás során kiemelten fontos, hogy a páciens szakorvosával teljes mértékben együttműködjön. A szakorvos lehet fogorvos, vagy más, testkezelésben, vagy funkcionális tréningben jártas szakértő. Másrészt, a fentiek mellett, a megfelelő készülék kiválasztását gyakran befolyásolja a felnőtt páciens munkája, vagy a magánélete. Ismert közéleti szereplők általában a láthatatlan fogszabályozó készülék mellett döntenek. Van viszont, amiben nincs különbség. Egy egészséges csontozatú felnőtt esetében nem lassabb a kezelés a gyermekkori kezelésekhez képest, valamint az állkapocs helyzete is változtatható. Az esetek többségében nincs szükség állcsont-sebészeti beavatkozásra ahhoz, hogy egy felnőtt harapását beállítsuk.

Biztosan szükséges a fogszabályozó kezelés?

Számos esetben elkerülhető a  fogszabályozó kezelés; sőt, megesik, hogy nincs is szükség ilyen jellegű beavatkozásra. Azonban ahhoz, hogy biztos választ tudjunk adni, személyesen kell felállítanunk a diagnózist.

Mi az a modern funkcionális fogszabályozás?

A funkcionális fogszabályozás –  fogak állása, az állcsontok egymáshoz való viszonya, a harapás összefügg a olyan fontos életfunkciókkal, mint a nyelés, vagy a légzés. Ezen felül a fej, nyak és testtartás is jelentősen összefügg a fogak állásával. Minden olyan kezelés, mely nem veszi figyelembe ezeket az összefüggéseket, nagyobb eséllyel számol mellékhatásokkal, hosszabb és intenzívebb kezelésekkel, vagy éppenséggel az eredmény gyorsabb visszaalakulásával. A funkcionális kezelésnél megváltozik a cél, ennek tükrében pedig más eszközök szükségesek. Fontos továbbá, hogy a fogszabályozó szakorvos és a páciens a siker érdekében együttműködjön a funkciók beállításáért felelős más szakemberekkel is. A funkcionális fogszabályozás tehát bizalmi kapcsolaton alapuló komplex csapatmunka.

Milyen lehetőségek vannak?

Számos különféle fogszabályozó készülékes rendszer a rendelkezésünkre áll. Bár tény, hogy a felnőtt fogszabályozás legnépszerűbb eszköze a láthatatlan fogszabályozó, időnként az eset komplexitása miatt bizonyos kompromisszumokra lehet szükség. Megesik, hogy bizonyos kezelési feladatokról lemondva ún. kozmetikai fogszabályozó kezelést választunk. Ugyanakkor vannak készülékkombinációk is. Gyakoriak például az olyan kezelések, melyben a felső fogakon ragasztott nyelv felőli fogszabályozó készülék van, alul pedig egy külső. Természetesen, külsőleg ragasztott porcelán készülékeket is sok esetben alkalmazunk a felnőtt fogszabályozó kezelések során.

Mire figyeljek, amikor szakorvost választok?

A fogszabályozó kezelés egy orvosi beavatkozás, melynek alapja az orvos és páciense között kialakuló kölcsönös bizalom. Emellett fontos a rendelő felszereltsége, a szakmai felkészültség és a páciensközpontú hozzáállás. Dr Hermann Gábor nemzetközi szinten ismert és elismert fogszabályozó szakorvos. Rendszeresen tart előadásokat külföldi konferenciákon a fogszabályozás lehetőségeinek változásairól. A fogszabályozás átalakulásának nemzetközi szakértőjeként definiálta a fogszabályozás új kategóriáit, többek között a kozmetikai fogszabályozást és modern funkcionális fogszabályozást. Modern funkcionális személetének része az a készülékcsalád, amit jelenleg kizárólag ő alkalmaz ma Magyarországon.

Melyik a legjobb felnőtt fogszabályozó eljárás?

Valóban nem könnyű manapság páciensként eligazodni a fogszabályozás témakörében. Mindamellett, hogy a fogszabályozó kezelés lényegi eleme maga a készülék, a beavatkozás sikerét megannyi más tényező is befolyásolja. A páciens az esetek többségében dönthet egy rövid, láthatatlan kozmetikai fogszabályozás és egy hosszabb, de mind mosolyesztétikai-, mind általános egészség szempontjából sokkal előnyösebb funkcionális kezelés mellett is.

Share This