Fogtisztítás, fogkő-eltávolítás

Professzionális szájhigiénia magas fokon

fogtisztítás, fogkő-eltávolítás
Mit nyújt Önnek a professzionális fogtisztítás?

A professzionális fogkő-eltávolítás visszaadhatja ragyogó fehér mosolyunkat, és segít megakadályozni az ínysorvadás. vagy a fogágygyulladás kialakulását, így hozzájárul fogaink egészségének megőrzéséhez. Évente egy, vagy két szájhigiéniás kezeléssel (és természetesen rendszeres otthoni szájápolással) hatékonyan megelőzhető a fogágypusztulás.

Miért fontos a rendszeres fogtisztítás?

Sajnos életvitelünk és szokásaink gyakran nyomot hagynak a fogainkon is. A dohányzás, a kávé-, bor-, vagy rendszeres teafogyasztás hatására fogaink elszíneződhetnek. Ezt általában rendszeres fogmosással sem tudjuk megelőzni, így megindul a fogkőképződés. A fogkő nem más, mint a fogközökben (esetenként az íny alatt) megbúvó kikristályosodott lepedék, melyben baktériumok telepednek meg. Ezek a baktériumok amellett, hogy kellemetlen leheletet okoznak, idővel akár ínysorvadáshoz, fogaink kilazulásához, vagy épp elvesztéséhez vezethetnek.

Milyen lépésekből áll a fogkő-eltávolítás?

A professzionális fogtisztítás lépései
  1. Kiemelt érzékenység, vagy kérés esetén lidocain spray-t alkalmazva érzéstelenítjük az íny- és a fogak területét.
  2. Ultrahangos depurátor segítségével alaposan megtisztítjuk a fogak felszínét, a fogközöket és a fogműveket (egy-egy tömés érdes felületén is képesek megtelepedni a baktériumok).
  3. Eltávolítjuk az elszíneződéseket, lerakódásokat, megtisztítjuk az íny alatti területeket. Szükség esetén intraorális homokfúvót használunk.
  4. Speciális polírkefe és polírpaszta használatával ragyogóvá varázsoljuk a fogak felszínét.
  5. Igény esetén a teljes körű szájhigiéniás kezelést professzionális fogfehérítés követi.
fogtisztítás, fogkő-eltávolítás

Mennyibe kerül?

  Gyermek Felnőtt
Polírozás Ár: 15.000 Ft Ár: 15.000 Ft
Tisztítás Ár: 20.000 Ft Ár: 20.000 Ft
Fehérítés   Ár: 35.000 Ft/állcsont
Share This