Fogszabályozó kezeléseink

A fogszabályozás egy önkéntes orvosi szolgáltatás, melynek különböző céljai lehetnek: Ilyenek például a szép mosoly, hatékonyabb rágás, fogpótlások előkészítése, vagy a páciens egészségének javítása. Ezenkívül, sok módon lehet még a kezeléseket csoportosítani, például a készülékek láthatósága, vagy típusa alapján (ragasztott, kivehető).
Összességében rendkívül sok kezelési kombináció jön ki. Ráadásul, egy-egy páciens számára akár több kezelési alternatíva is lehetséges. Nem csoda, ha a páciensek sokszor teljesen elvesznek a sok variáció között. A kezelési kategóriák kialakítása során két nagy szempontot vettünk figyelembe. Személyre szabjuk a kezelést, és a páciens számára a legelőnyösebb kezelést válasszuk ki. Ennek érdekében megalkottunk egy speciális kérdőívet, mely a fogazat mellett a páciens szempontjait is figyelembe veszi a kezelés végleges meghatározásában. 
A második vezérelv az átltátható díjszabás volt. Ne érjen senkit meglepetés a kezelés alatt, ne merüljenek fel rejtett költségek. A kezelések többségében a díjszabás egy tagsági rendszerhez hasonló, havi egyenletes díjon alapul, ami tökéletesen tervezhető.
Az alábbiakban megismerheted a különböző kezelési kategóriákat, melyeket korcsoportok szerint rendeztünk.

Korai gyermekkori fogszabályozás (kisgyermek és gyermek) 3-5 és 6-12 kor

Korai leszoktató

Ez egy olyan korlátozott kezelés, mely csak egy feladatra vállalkozik. Támogasd a gyermek cumizásról, vagy ujjszopásról való leszoktatását.

Korai helyfenntartó

Ez egy olyan korlátozott kezelés, mely csak egy feladatra vállalkozik. Amikor tej-, vagy vegyes fogazatban (a tejfogak mellett már vannak maradó fogak is) egy fog kiesik baleset, vagy foghúzás miatt, akkor szükséges a fog helyének tartása.

Korai helyreállító

Amennyiben a fogak állása nem jár funkcionális problémákkal, vagy a páciens nem szeretne azokkal foglalkozni és csak a fogazati kezelésre akar koncentrálni, ez egy tökéletes választás. Ez a kezelés a fogazatra koncentrál, igyekszik helyet teremteni a maradó fogak számára, keresztharapást korrigál és formázza a fogíveket.

Korai funkcionális

Ez a kezelés hasonló az EarlyFunctional1-hez, azaz a cél nemcsak a szép mosoly, hanem a gyermek egészséges fejlődése. Ugyanakkor vannak olyan esetek, melyekben egyértelműen látható a felborult nyelési és légzési egyensúly, de a fogazati elváltozás még nem annyira kifejezett, hogy a fogsorokat külön kezelési szakasszal kelljen fejleszteni, tágítani. Azaz itt nincs szükség jelentős fogazati átalakításra, a kezelés főleg a tréningre koncentrál.

Serdülőkori fogszabályozás (12-17 éves korban)

Serdülő kozmetikai

Ideális kezelés abban az esetben, amikor a fogazat nem igényel jelentős átalakítást, vagy éppenséggel bár igényelne, de a gyermek nem nagyon akar komolyabb kezelést, és szülő nem akar/nem tud megküzdeni egy serdülő gyermekkel, ezért az egyszerűbb megoldást keresi. A cél az első fogak sorba rendezése, a legrövidebb kezelés, akár láthatatlan módon.

Serdülő helyreállító

Szeretnénk egy szép mosolyt, szeretnénk, ha tökéletesen illeszkednének gyermekem fogai, szeretnék javítani a profilon, szeretnénk, ha nem lennel túlharapás az első fogak között. Általában ezek a jellemző okok, ami miatt a kezelés egy kategóriával feljebb ugrik a kozmetikai kezelésekről. A kezelés tökéletes fogazati eredményre törekszik, nem csak a mosoly szépsége, de a fogsorok illeszkedése is cél. Ugyanakkor a család a fogak állásának javításán túl nem szeretne mélyebbre menni, és nem akar a fogak állása mögött álló funkcionális okokkal foglalkozni, azaz a kezelés megmarad a fogak és állcsontok szintjén.

Serdülő funkcionális

A kezelési okok hasonlóak, mint a Serdülő helyreállító kezelési kategóriánál, de a kezelés mélyebbre nyúl. A tökéletes harapás, szép mosoly és szép profil mellett a kezelés a valós okokat is igyekszik kezelni. Mosoly és egészség a cél.

Serdülő alvás

Ez nem fogszabályozás. A kezelés célja egyértelműen az alvásminőség javítása, a horkolási tünetek csökkentése – azaz alvásfogászatról beszélünk. Az alvászavar egy komplex, több ok miatt kialakult állapot, éppen ezért a sikeres kezelés is több lábon áll. Rendelőnk komplex terápiás programjában, az alvás-fogászati készülék mellett légzés és izomtréning is része a kezelésnek. A kezelés során, ha szükséges együttműködünk az alvás-team egyéb kollégáival is.

Serdülő állkapocsízület

Állkapocs ízületi kezelés. A szakirodalom legújabb kutatásai megállapítják, hogy az állkapocs ízületi probléma több ok egyidejű fennállása miatt alakul ki. A leghatékonyabb egy komplex kezelés, mely igyekszik a lehető legtöbb potenciális okra hatni. A fogazati okok kezelése néha szükséges, néha nem. Ugyanakkor egy olyan komplex tréning, mely a rágóizomzat, az ízületi struktúra, a légzés és alvásminőség területein dolgozik, rendkívül hatásos lehet. A Serdülő állkapocsízületi kezelés szükség esetén tartalmaz fogazati síneket is, ezen kívül a fent említett komplex tréning-programot is.

Felnőttkori fogszabályozás és funkcionális kezelések (18+)

Felnőtt kozmetikai

A fogazat nem igényel komolyabb átalakítást, vagy éppenséggel bár igényelne, de a páciens nem akar nagyobb kezelést. A készülék sokszor lehet akár kivehető, láthatatlan is, ami nagyon vonzó sok páciens számára. A felnőttkori fogszabályozás legnépszerűbb kategóriája.

Felnőtt helyreállító

Szeretnék egy szép mosolyt, szeretném, ha tökéletesen illeszkednének a fogaim, szeretnék javítani a profilomon, szeretném, ha nem lenne túlharapás az első fogaim között. Általában ezek a jellemző okok, ami miatt a kezelés egy kategóriával feljebb ugrik a kozmetikai kezelésekről. Felnőttkorban ráadásul felmerülhetnek olyan egyéb célok is, mint foghiányok rendezése, fogsorból kiemelkedett fogak sorba állítása, de a fogágy állapota, íny-visszahúzódás is komplexebbé tehetik a kezelést. A kezelés tökéletes fogazati eredményre törekszik, nem csak a mosoly szépsége, de a fogsorok illeszkedése is cél.

Felnőtt funkcionális

A kezelési okok hasonlóak a Felnőtt helyreállító kezelési kategóriáéval, de a kezelés mélyebbre nyúl. A szabályos fogsor, jó harapás és profilesztétika mellett a valós okokat is igyekszik kezelni. Mosoly és egészség a cél.

Felnőtt alvás

Ez nem fogszabályozás. A kezelés célja egyértelműen az alvásminőség javítása, a horkolási tünetek csökkentése – azaz alvásfogászatról beszélünk. Az alvászavar egy komplex, több ok miatt kialakult állapot, éppen ezért a sikeres kezelés is több lábon áll. Rendelőnk komplex terápiás programjában, az alvás-fogászati készülék mellett légzés és izomtréning is része a kezelésnek. A kezelés során, ha szükséges együttműködünk az alvás-team egyéb kollégáival is.

Felnőtt állkapocsízület

Állkapocs ízületi kezelés. A szakirodalom legújabb kutatásai megállapítják, hogy az állkapocs ízületi probléma több ok egyidejű fennállása miatt alakul ki. A leghatékonyabb egy komplex kezelés, mely igyekszik a lehető legtöbb potenciális okra hatni. A fogazati okok kezelése néha szükséges, néha nem. Ugyanakkor egy olyan komplex tréning, mely a rágóizomzat, az ízületi struktúra, a légzés és alvásminőség területein dolgozik, rendkívül hatásos lehet. A Felnőtt állkapocsízületi kezelés szükség esetén tartalmaz fogazati síneket is, ezen kívül a fent említett komplex tréning-programot is.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This