Láthatatlan fogszabályozás

Nyelv felőli fogszabályozás, kivehető sínes aligner-készülékes kezelések. Digitális technológia, nemzetközileg elismert szakmai háttér.

Mi az a láthatatlan fogszabályozás?

Valójában nem is csupán egyetlen láthatatlan fogszabályozó készülékről van szó, hiszen több, különböző eljárás tartozik ide. Erre az eljárásra gyakran hivatkoznak átlátszó-, vagy inkognitó fogszabályozásként is. A nyelv felőli, azaz a belső fogszabályozók is a láthatatlan kezelés családjába tartoznak. A digitális technológia hatására a láthatatlan fogszabályozás területe folyamatosan fejlődik. Olvasson tovább és ismerje meg, hogy mit tehet a láthatatlan fogszabályozás az Ön szép mosolyáért!

Mit nyújt Önnek a modern fogszabályozás?

A szabályos mosoly köztudottan önbecsülésünk záloga; karrierünk, társadalmi életünk egyik kulcsa. Mindemellett a szabályos fogsor általános egészségünk egyik alapja is. Az Ön fogsora egyedi, így kizárólag a maximálisan személyre szabott kezelés hozhat valódi sikert. A HermannOrtho Professzonális Fogszabályozás nemzetközi szinten élen jár a modern fogszabályozás különböző technológiáinak alkalmazásában, legyen szó akár digitális-, akár funkcionális fogszabályozásról. A kiemelkedő szakértelemnek, és világszínvonalú technológiának köszönhetően tehát minden páciensünk számára a legmegfelelőbb készüléket és kezelési metódust ajánljuk.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen eljárások léteznek?

A láthatatlan fogszabályozás nagy klasszikusa a nyelv felőli fogszabályozás (ún. lingualtechnika). A 80-as években alakult technika nagyon sokat változott, különösen 2000 után. Ma jellemzően már digitálisan tervezett nyelv felőli fogszabályozó készülékeket ajánlunk a komplexebb esetekre, bár kisebb torlódásokra egyszerűbb nyelv felőli fogszabályozó készülékek is használatosak. A mai nyelv felőli készülékek már sokkal kisebbek, mint a korábbiak voltak, ennél fogva sokkal komfortosabbak is.

A láthatatlan fogszabályozás másik nagyon ismert és népszerű készülékei az ún. alignerek. Ez valójában egy készülékcsalád, hiszen több módon is készülhet egy-egy aligner. A nagyon egyszerű esetekre a laborokban kézi előkészítéssel is elkészíthetők alignerek, míg az összetettebb kezelésekre a digitális tervezés és 3D gyártás a jellemző. A digitális alignerek klasszikusa az Invisalign, ugyanakkor nagyon sok hasonló termék elérhető már. A HermannOrtho, mint Magyarország legnagyobb digitális fogszabályozó laboratóriuma saját aligner terméket állít elő MyClearBrace néven, melyet Európa több országában is alkalmaznak.

Mindezek mellett sok kiegészítő készülék minősül láthatatlannak, bár ezek többnyire valamely fent említett eljárás előkészítéseként használatosak.

Melyik eljárás a legjobb?

Ahhoz, hogy a fenti kérdést megválaszoljuk, először meg kell határoznunk a kezelés pontos célját. Ebből a szempontból fontos az első konzultáció. A megfelelő fogszabályozó készüléket a célok pontos ismeretében, a pácienssel közösen választjuk ki. Komplikált esetekben többnyire ragasztott nyelv felőli készülékre van szükség, olykor pedig speciális készülék-kombináció javasolt. Megesik, hogy a kezelés bizonyos feladatai megoldhatóak láthatatlan kezeléssel, a teljes kezelésre pedig egy másik terv készül. Páciensünk többnyire szabadon választhat a teljes kezelés és a kozmetikai kezelés közül.

Mi az a digitális fogszabályozás?

A modern fogszabályozás legnagyobb változása, hogy lassan szinte minden digitális alapon készül. A komolyabb készülékek a száj, vagy a minták 3D szkennelése után virtuálisan kerülnek megtervezésre és gyártásra. A HermannOrtho nemzetközileg is az egyik legfejlettebb digitális rendelő. Mind a nyelv felőli fogszabályozó készülékek, mind a digitális alignerek digitálisan készülnek.

Nekem is lehet láthatatlan fogszabályozóm?

Nagy eséllyel Önnek is lehet láthatatlan fogszabályozó kezelése. A személyes konzultáción megismerheti a lehetőségeket. Kérjen időpontot, jöjjön el személyesen, és mi minden felmerülő kérdésére készséggel válaszolunk!

Mire figyeljek, amikor szakorvost választok?

A fogszabályozó kezelés egy orvosi beavatkozás, melynek alapja az orvos és páciense között kialakuló kölcsönös bizalom. Emellett fontos a rendelő felszereltsége, a szakmai felkészültség és a páciensközpontú hozzáállás. Dr Hermann Gábor nemzetközi szinten ismert és elismert fogszabályozó szakorvos. Rendszeresen tart előadásokat külföldi konferenciákon a fogszabályozás lehetőségeinek változásairól. A fogszabályozás átalakulásának nemzetközi szakértőjeként definiálta a fogszabályozás új kategóriáit, többek között a kozmetikai fogszabályozást és modern funkcionális fogszabályozást. Modern funkcionális személetének része az a készülékcsalád, amit jelenleg kizárólag ő alkalmaz ma Magyarországon.

Biztosan szükséges a fogszabályozó kezelés?

Számos esetben elkerülhető a  fogszabályozó kezelés; sőt, megesik, hogy nincs is szükség ilyen jellegű beavatkozásra. Azonban ahhoz, hogy biztos választ tudjunk adni, személyesen kell felállítanunk a diagnózist.

Share This