Egészségközpontú kezelés

Serdülők és felnőttek részére (12-18 és 18-99 éves kor)

Összetett megoldás összetett problémákra

Szeretnél szép mosolyt, szabályos fogsorokat, jó harapást és előnyös profilt? Alapvetően híve vagy az egészséges életmódnak és a természetes megoldásnak, illetve szeretnéd elkerülni a sebészi beavatkozást és a foghúzást? Mindaz amit látsz a fogsorokon, arcodon összefüggésben van a test egészének állapotával.

A komplex, funkcionális kezelés megoldást jelent a problémáidra. A fogak és állcsontok állása nem csak a fogakról és állcsontokról szól. Amennyiben természetes módon, a lehető legkevesebb mellékhatással szeretnénk dolgozni, a kezelés nem merülhet ki pusztán a hagyományos fogszabályozásban.

A siker érdekében a fogszabályozó kezelés mellett nagy figyelmet fordítunk a fogakat környező nyelv, ajkak, izmok és kötőszövetek funkcionális egyensúlyára, a légzésre, alvásra, testtartásra.

A komplex funkcionális kezelés hatékony megoldást nyújt

Testünk komplex rendszerként működik, így a felmerülő egészségügyi panaszok is összetett kezelést igényelnek. Ennek szellemében hoztuk létre speciális funkcionális kezelési csomagunkat , amely a szép mosoly kialakítása mellett hatékony, hosszú távú megoldást jelenthet a fenti problémák esetén.

Mit jelent a funkcionális kezelés?

A komplex funkcionális kezelés  több modult tartalmaz. A szép, harmonikus mosoly kialakítása mellett fontos elem a szájlégzésről orrlégzésre való átszoktatás, a testtartás javítása és a száj körüli-, továbbá a nyelésben résztvevő izmok tréningje. Ennek sikere érdekében a test izomzatának tónusát befolyásoló neurológiai stabilizálás is fontos elem. Ehhez kapcsolódik az a tanácsadás, ami kitér a táplálkozásra és az alvási szokásokra is. Így nem csak a mosolyod lesz szép, hanem a fogak megváltozott állásával szorosan kapcsolódó funkciók is rendeződnek. Ez harmonikus arc- és fogsornövekedést, illetve tartósabb kezelési végeredményt vetít előre. Ráadásul az alvásminőség is javul, aminek az általános egészség javulásában lehet nagy szerepe. Azonban a tréningen való rendszeres részvétel, és az otthoni gyakorlás elkötelezettséggel jár. Ez egyfajta életmódváltás, amely elhozza a szép mosolyt, a jobb alvást, a javuló általános egészséget.


Mit érdemes tudnod a funkcionális kezelésről?

  • A kezelés időtartama 18-32 hónap. 
  • A funkcionális tréning 2 időszakra bontható. Az első a neurológiai és légzés-stabilizálás időszaka, a második a száj körüli izmokat edző tréning és a testkezelés ideje. A tréningek heti és kétheti rendszerességgel vannak, a fogszabályozó kezelés miatt 4-6 hetente hívjuk vissza pácienseinket.
  • A kezelés nem csak a szabályos fogsor helyreállításáról szól. A kezelés a fogak állása mögött rejlő okokkal is foglalkozik. A cél a szép mosoly és az általános egészség javulása.

Mit kell tenned, hogy részt vehess a funkcionális kezelésen?

  1. Válaszd ki valamelyik konzultációs csomagunkat és gyere el a konzultációra. A diagnosztikai csomag részeként kapsz majd kérdőíveket, majd behívunk egy felmérésre. Ennek során röntgenfelvételek, komplex fotódokumentáció készül, valamint a száj digitális leképezése történik.
  2. A személyes, vagy csoportos konzultáción a Dr. Hermann Gábor a vizsgálat és az előzetes diagnosztikai információk alapján  ismerteti a kezelés pontos részleteitlehetőségeit. Továbbá, természetesen minden kérdésedre választ kapsz. Ezek alapján bele is tudsz vágni a kezelésbe.
  3. A következő alkalommal megkezdődik a kezelés.

Milyen konzultációs lehetőségek állnak a rendelkezésedre?

A HermannOrtho Rendelő egyedülálló lehetőséget biztosít, hogy kiválaszd a Számodra legmegfelelőbb konzultációs formát. Online beszélgetés keretében ismernél meg bennünket, vagy személyesen szeretnél inkább ellátogatni hozzánk? Az egyéni, vagy a csoportos konzultáció felelne meg inkább az igényeidnek? Minden lehetőségnek megvannak az előnyei. Válaszd azt, amelyik a legközelebb áll Hozzád!