Korai funkcionális kezelés

Korai gyermekkori fogszabályozás (kisgyermek és gyermek) 3-5 és 6-12 kor

A cél nem csak a szép mosoly, hanem a gyermek egészséges fejlődése. Ugyanakkor vannak olyan esetek, melyekben egyértelműen látható a felborult nyelési és légzési egyensúly, de a fogazati elváltozás még nem annyira kifejezett, hogy a fogsorokat külön kezelési szakasszal kelljen fejleszteni, tágítani. Azaz, itt nincs szükség jelentős fogazati átalakításra, a kezelés főleg a tréningre koncentrál.

A kezelés jellemzői

Várható kezelési idő: Az átlagos kezelési idő 12-18 hónap között alakul. A funkcionális tréning időszaka alatt van egy intenzív 3 hónapos szakasz, ami alatt heti 1 tréning időpont aktuális, utána 4-6 hetes visszarendelések vannak.
Motiváció: Ehhez a kezeléshez elkötelezettség kell, ami nem csak a gyermek, de a család részéről is szükséges. A nyelés, légzés átprogramozásához elengedhetetlen az otthoni gyakorlás.
Készülék láthatósága: A kivehető készülékek iskolában, társaságban nincsenek a szájban, azaz nem látszanak.
Szépség: A kezelés nem csak a szabályos fogsor helyreállításáról szól. A kezelés a fogak állása mögött álló okokkal is foglalkozik, cél a szép mosoly és az általános egészség javulása.
Funkció:
Időbeosztás: A funkcionális tréning intenzív szakasza heti egy találkozó szükséges, utána 4-6 hetes visszarendelések vannak
Távolság: A tréning ideje alatt szükséges a heti találkozás. Nagy távolságból át kell gondolni, hogy ez hogyan oldható meg.

Vannak olyan esetek, amelyekben egyértelműen látható a felborult nyelési- és légzési egyensúly, de a fogazati elváltozás még nem annyira kifejezett, hogy a fogsorokat külön kezelési szakasszal kelljen fejleszteni, tágítani. A kezelésnek ezzel együtt része készülék (akár több is), de itt nincs külön fogazati szakasz, utána pedig tréningszakasz, a kezelés egyből a tréninggel indul. A gyermek légzése, alvásminősége, testtartása, és az ajkak, a nyelv működési egyensúlya mind érintett lehet. A tréning fogja visszaalakítani a légzés;  a száj körüli- és nyelési izmok működési egyensúlyát.

A tréningprogram több modult tartalmaz. Fontos elemek a légzés átszoktatása szájlégzésből orrlégzésre, a testtartás javítása és a száj körüli-, továbbá nyelésben résztvevő izmok tréningje. Ehhez kapcsolódik tanácsadás, ami kitér a táplálkozásra és az alvási szokásokra is. Nem csak a mosoly lesz szép, hanem a fogak megváltozott állásával szorosan kapcsolódó funkciók is beállnak. Ez egy harmonikus arc- és fogsornövekedést, illetve tartósabb kezelési végeredményt vetít előre. Ráadásul az alvásminőség is javul, aminek az általános egészség javulásában lehet nagy szerepe. A kezelés ugyanakkor sokat is elvár. A tréningre való rendszeres eljárás, és az otthoni gyakorlás elkötelezettséggel jár. Ez egyfajta életmódváltás, amely elhozza a szép mosolyt, a jobb alvást, a javuló általános egészséget. A fogszabályozó  kezeléshez többnyire ragasztott készüléket javaslunk a hatékonyság érdekében. A kezelési idő jelentős mértékben változhat, általában 9-18 hónap.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This