EarlyFunctional 1.

Korai gyermekkori fogszabályozás (kisgyermek és gyermek) 3-5 és 6-12 kor

A kezelési okok hasonlóak az EarlyReconstructive kezelési kategóriájéval, de a kezelés mélyebbre nyúl. Ez azoknak ideális, akik em csak egy szép mosolyt szeretnének gyermeküknek, de a mélyebb okokkal is foglalkoznának. Mosoly és egészség a cél. A kezelés tartalmaz fogszabályozást és olyan tréningprogramot, mely a gyermek légzését, nyelését, alvását is javítja.

A kezelés jellemzői

Várható kezelési idő: Az átlagos kezelési idő 18-22 hónap között alakul. A fogszabályozó kezelés alatt általában 4-6 hetes visszarendelések szükségesek, a funkcionális tréning időszaka alatt van egy intenzív 3 hónapos szakasz, ami alatt heti 1 tréning időpont aktuális.
Motiváció: Ehhez a kezeléshez elkötelezettség kell, ami nem csak a gyermek, de a család részéről is szükséges. A nyelés, légzés átprogramozásához elengedhetetlen az otthoni gyakorlás.
Készülék láthatósága: A készülékek láthatóak. Minden korosztály meg tudja szokni. Az első fogakra ragasztott elem lehet fogszínű.
Szépség: A kezelés nem csak a szabályos fogsor helyreállításáról szól. A kezelés a fogak állása mögött álló okokkal is foglalkozik, cél a szép mosoly és az általános egészség javulása
Funkció:
Időbeosztás: A készülék beragasztása után általában 4-6 hetente szükséges az ellenőrzés. A készülék meglazulása esetén szükséges lehet időközben is találkozni. A funkcionális tréning során havi 1 alkalommal kell felkeresni a rendelőt.
Távolság: Egy olyan kezelésnél, mely több hónapig tart és rendszeresen fel kell keresni a rendelőt, valamint előfordulhat a készülék meglazulása, mindig át kell gondolni, hogy megoldható-e a kezelés nagyobb távolságból. Általában nem javasoljuk az ilyen kezelést külföldről, vagy nagyobb távolság esetén.

Amikor a tejfogak meg vannak süllyedve, és lelassult a fogváltás, a fogívek nagyon szűkek, vagy a felső fogak előre állnak, és az alsó állcsont hátul van, akkor mindig van egy olyan mögöttes ok, ami kialakította, de legalábbis fenntartja az adott fogazati képet.

A gyermek légzése, alvásminősége, testtartása, és az ajkak, nyelv működési egyensúlya mind érintett lehet. Éppen ezért, a legideálisabb kezelés egy olyan kombináció,  amelyben a fogsorok fejlesztését kiegészíti egy un. funkcionális tréningprogram. Ez a tréning fogja visszaalakítani a légzés- és száj körüli-, valamint a nyelési izmok működési egyensúlyát. A tréningprogram több modult tartalmaz. Fontos elemek a légzés átszoktatása szájlégzésből orrlégzésre, a testtartás javítása és a száj körüli-, illetve a nyelésben résztvevő izmok tréningje. Ehhez kapcsolódik tanácsadás, ami kitér a táplálkozásra, és az alvási szokásokra is. A kezelés sokat ígér. Nem csak a mosoly lesz szép, hanem a fogak megváltozott állásával szorosan kapcsolódó funkciók is beállnak. Ez egy harmonikus arc- és fogsornövekedést, továbbá tartósabb kezelési végeredményt jelent. Ráadásul az alvásminőség is javul, aminek az általános egészség javulásában lehet nagy szerepe. A kezelés ugyanakkor sokat is elvár. A tréningre való rendszeres eljárás, és az otthoni gyakorlás elkötelezettséget igényel. Ez egyfajta életmódváltás, amely elhozza a szép mosolyt, jobb alvást, javuló általános egészséget. A fogszabályozó  kezeléshez többnyire ragasztott készüléket javaslunk a hatékonyság érdekében. Ezek egy része a fog belső felszínén van és nem látszik, de ez többnyire kombináltan, a fogak külső felszínére ragasztott elemekkel van kiegészítve. A tréning időszaka alatt kivehető készülékek is használatosak. Ezek edzik az izmokat, és segítenek a funkcionális egyensúly beállításában. A kezelés idő általában 18-22 hónap.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This