Rágás és beszéd fájdalommentesen

Hogyan szabadulj meg gyorsan állkapocsízületi problémádtól?

Modern állkapocsízületi terápia, ami az okokkal foglalkozik

Rágás és beszéd fájdalommentesen

Hogyan szabadulj meg gyorsan állkapocsízületi problémádtól?

Modern állkapocsízületi terápia, ami az okokkal foglalkozik

Kattog, ropog az állkapocs ízületed, kiakad, nehezen tudod kinyitni a szád, vagy fájdalmas a rágás, esetleg cseng a füled?

Több különböző tünet fordulhat az állkapocsízület területén. Néha, a tünetek látszólag nem is köthetők össze ezzel a területtel. Ilyen a fülzúgás, egyes fejfájások, vagy nyakizom érzékenység, fájdalom. Sokszor ezért a páciens először más szakrendelést keres fel, például a fül-orr gégésznél jelentkezik. A sok megjelenési forma mellett az okok is összetettek.

Éppen ezért fontos, hogy a felmérjük a lehetséges okokat és a kezelés során is vegyük figyelembe a probléma összetettségét. A HermannOrtho Fogszabályozás és Alvásfogászat a legújabb  koncepciók alapján állította össze komplex kezelési csomagját.

Neked melyik a jellemző tüneted?

Az állkapocsízületi problémák leggyakoribb megjelenési formái

Kattogás, hangok az ízület felől

A leggyakoribb probléma. Sokan éveken keresztül együtt élnek azzal, hogy rágáskor, vagy ásításkor kattog, vagy ropog az ízület. Ez elmúlik, de legtöbbször egyre hangosabb, zavaróbb és az ízület fokozódó problémájának a jele.
Kérj időpontot most teljes körű diagnosztikára és szakorvosi konzultációra!
Érdekel a megoldás

Kiakadás, szájnyitási korlátozottság

Néha a kattogás egy későbbi szakaszában jelentkezik, de hirtelen is felléphet. Nagyon kellemetlen és fájdalmas, ha kiakad az állkapocs, de legelább ennyire ijesztő, ha nem nyílik ki a száj és begörcsölnek az izmok.
Kérj időpontot most teljes körű diagnosztikára és szakorvosi konzultációra!
Érdekel a megoldás

Fejfájás, izomfájdalom

A fejfájások egy része abból ered, hogy az állkapocsízület környéki izmok túlterhelődnek és kifáradnak. Néha az izmok tapintásra, vagy maguktól is érzékenyek, akár meg is vannak duzzadva.
Kérj időpontot most teljes körű diagnosztikára és szakorvosi konzultációra!
Érdekel a megoldás

Fogkopás, fogcsikorgatás, ínyvisszahúzódás

A fogcsikorgatás, fogszorítás is az állkapocsízületi problémakör része, hiszen az ízületi környéki rágóizmok feszültsége hozza létre a fogcsikorgatást, szorítást. Van nappali és éjszakai fogszorítás, csikorgatás, az éjszakai a gyakoribb és az ami nagyobb problémát jelent.
Kérj időpontot most teljes körű diagnosztikára és szakorvosi konzultációra!
Érdekel a megoldás

Rágási nehézségek, nyelv problémák

Nagyon sok páciens panaszkodik arra, hogy nem kényelmes a rágás, fájdalom lép fel ami kisugárzik a fogakba, vagy akár a nyelvbe. A nyelv funkciózavara, görcsös érzése is az állkapocsízületi problémakör része.
Kérj időpontot most teljes körű diagnosztikára és szakorvosi konzultációra!
Érdekel a megoldás
Összegyűjtöttünk pár olyan kérdést, ami fel szokott merülni.

Már több módszert is kipróbáltam, ez mitől jobb?

Vannak hatékony masszázs-kezelések, vannak harapásemelő sín-technikák. Mivel ez nem egy olyan probléma, ami vagy csak az izmok, vagy csak a fogsor miatt alakul ki a leghatékonyabb kezelés az, amely az összes lehetséges okkal komplex módon foglalkozik.

Modern és hatékony állkapocsízületi terápia

Kik vagyunk, miért különleges a HermannOrtho szolgáltatása?

Az elmúlt években a világ különböző pontjain alakultak olyan fogászati rendelők, melyek speciális, alvással és állkapocs ízületi terápiával kapcsolatos szolgáltatásokat kínálnak. Ugyanis egyértelművé vált, hogy bármi is az alap oka az állkapocs ízületi problémának, igazi gyógyulást nem tudunk elérni anélkül, hogy az éjszaka során biztosítanánk a rágóizmok nyugalmát. Azaz az állkapocsízületi terápia nem működik alvásjavítás nélkül.

Magyarország első alvásfogászati rendelője a HermannOrtho. Az egészségcentrikus fogszabályozó kezelések mellett kialakítottuk egyedülálló szolgáltatásunkat. Ennek több eleme van. Az alvászavarok korai felismerése és kezelése egy magasan képzett szakmai csapat együttműködésén, és a legmodernebb alvásfogászati és állkapocsízületi kezelési csomagok összeállításán alapul.

Alvásorvosokkal, fül-orr-gégészekkel, tinnitus team-ekkel dolgozunk együtt a felnőttkori és gyermekkori alvászavarok és állkapocs ízületi problémák kezelésében. Ehhez illesztjük a fogászathoz kapcsolódó légzés-, logopédiai, illetve testkezeléseinket, és a világszinten is különleges funkcionális neurológiai kezeléseinket. Ráadásul, az életmódváltásban, a biohackingben is tanácsot tudunk adni. És mindezt egy helyen, a pácienst végigkísérve a teljes folyamaton.

Megmutatjuk Neked a megoldást

Ami gyors és hatékony megoldást nyújt a panaszaidra.

Joint Full kezeléscsomag

Rendkívül sok embert érint olyan tünet, probléma, ami az állkapocsízület környékén jelenik meg. Jellemzően ezek a következő tünetek:

 • Állkapocsízületi fájdalom
 • Kattogás
 • Mozgás-beszűkülés (szájnyitási korlátozottság, vagy elhúz az állkapocs az egyik oldalra szájnyitáskor)
 • Hangok az ízület környékén rágáskor, ásításkor
 • Fejfájások, migrén
 • Fülfájdalom
 • Fülcsengés, fülzúgás, tinnitus
 • Rágóizom-, vagy arcfájdalom, izomgörcs, izomduzzanat
 • Arc aszimmetria
 • Bizonytalan fogfájdalom, arcüreg fájdalmak egy része
 • Fogszorítás
 • Fogcsikorgatás
 • Fogíny visszahúzódás
 • Egyes fogak mozgathatósága

Amint látható, elég sok, és első ránézésre nagyon különböző problémáról van szó. Hogy könnyen érthetővé tegyük a helyzetet, megállapíthatjuk, hogy a probléma oka a rágásban és nyelésben résztvevő izmok feszültsége, ami nyomás alá helyezi a fogakat és az ízületet, és ez a tartós feszültség hozza létre a különböző tüneteket. A megoldás ennek az izomfeszültségnek az oldása. Az elmúlt évtizedekben az állkapocsízületi terápia sok mindennel próbálkozott.

A jellemző megközelítés az, hogy a fogsorok záródásának megváltoztatása oldja meg ezt a feszültséget. Így javasolják sokszor a fogszabályozást, fogászatot, vagy különböző harapásemelő síneket. Viszont ez elég vegyes sikerrel működik. Az utóbbi évek felismerése, hogy valójában ez a problémakör nem választható le az alvásproblémáról. Az állkapocsízületi problémakör az alvászavar része. Rendelőnk ennek a modern felfogású állkapocsízületi terápiának a protokollját alkalmazza. Azaz, amellett, hogy nyugalomba helyezzük az állkapocsízületet, azzal egyidőben az alvás minőségének javításán is dolgozunk.

A Joint Full csomagunk a Sleep Full csomagon alapul, és azt egészítik ki a rágóizmok lazítása, masszázsa és egy digitálisan tervezett és gyártott nappali sín.

A program 12 hetes, és a tünetek elmúlása után közösen hozunk döntést arról, hogy amennyiben szükséges valamilyen hosszú távú harapás-korrekció, arra a helyreállító fogászat, vagy a fogszabályozás a legjobb. Nem minden esetben szükséges ez a döntés, sok esetben egyszerűen elhagyható a nappali sín és nem jönnek vissza a tünetek.

Joint Full

Nyomtatott 3D éjszakai sín
Nyomtatott 3D nappali sín
Kezdőcsomag
Több modulos kézikönyv
Videótréning
Neurotrain 6 alkalom
Állkapocslazító program
Állkapocslazító program
Kontrollok
Sürgősségi időpontok

590 000 Ft

470 000 Ft

A nyomtatott 3D sínekre 12 hónapos teljes készülékgaranciát vállalunk, rendeltetésszerű használat során bekövetkező törés esetén.

Egy kattintásra vagy a megoldástól

Ha szeretnél leszámolni az állkapocsízületi problémákkal,  akkor kövesd a lenti 3 lépést!

Töltsd ki az űrlapot

Elegendő csupán a nevedet és az elérhetőségeidet megadnod.

Kollégánk visszahív

Felvesszük veled a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk.

Gyere el a felmérésre

A megbeszélt időpontban eljössz hozzánk a teljes körű felmérésre.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Gyakori Kérdések

Összegyűjtöttünk pár olyan kérdést, ami fel szokott merülni.

A Sleep Light program során egy éjszakai alvásjavító készüléket adunk. Ez a készülék annyira precíz, hogy akár ki is tudjuk postázni számodra, nem szükséges a rendelőben átadni. Ezután csak akkor kell kontroll, ha valamit igazítani kell rajta, vagy egy súlyosabb alvásbetegség esetén egy új otthoni alvásvizsgálattal kell megmérni, mennyivel javította a készülékünk az alvásértékeket. Egyébként 6 havonta javasolt a kontroll.

A Sleep Full csomagban több terápiás elem van. A program alatt vannak olyan hetek, amikor heti 2 alkalommal van tréning és megeshet, hogy egy héten több specialistához is van időpontod. A program után összeülünk és kielemezzük a változást és ha nincs további kezelés, akkor 6 havonta javasolunk kontrollt.

A gyermekkori egészségcentrikus fogszabályozó kezelések ideje alatt a fogszabályozó kezelés 4-6 hetes visszarendelésekkel dolgozik. A tréning alatt van, hogy heti 2 alkalommal van találkozó, van, hogy ritkábban. Itt is elképzelhető, hogy egy héten több specialistához van időpont. Amennyire tudjuk, igyekszünk a házon belüli időpontokat egy napra szervezni.

Említést érdemel, hogy amennyiben változik a fogazat, akkor az éjszakai alvásjavító készülék nem fog tudni a helyére illeszkedni. Ezért javasoljuk, hogy úgy kezdjél bele a felnőttkori alvásprogramok valamelyikébe, hogy minden fogad jó, és a fogtömések, helyreállítások stabilak.

Ha azt mondjuk, hogy meglepően sok a gyermekkori alvászavarral küzdők száma, legalább ennyire meglepő, hogy nagyon sok serdülőnek van alvászavara. Ennek oka lehet a pandémia, de már előtte is sokan jelentkeztek alvással kapcsolatos problémákkal. Ide tartozik a szorongás, rémálom, horkolás, fáradtság, de ki kell emelni a serdülőkori állkapocsízületi problémák magas számát is.

Ebben az életszakaszban nagyon nagy jelentősége van az életmódnak. A rendszertelen alvási szokás és a folyamatos képernyősugárzás a két legfontosabb elem. Ugyanakkor a sportban is a végletek uralkodnak, vagy a sport teljes hiánya jellemző, vagy a kizsigerelő (túl intenzív vagy/és késő délutáni, vagy esti) sport és ezek mind a pihentető alvás ellen hatnak. A kezelés nagyjából a felnőttkori alváskezelés menete és technikája, ugyanakkor nagy hangsúlyt kell fektetni az életmód átalakítására is.

Tisztában vagyunk azzal, hogy könnyű mondani, hogy ne stresszeld magad, de nagyon nehéz a gyakorlatban mindezt megvalósítani. Tény, hogy igazából már kis lépések is sokat jelentenek. Az alap mondás az, hogy nem az a lényeg, hogy mi történik körülöttünk, hanem az, hogyan reagálunk rá. A test lazításának kis technikái, az esti lefekvés előtti elcsendesedés lehetnek az alapok. Erre jönnek rá az un. Mindfulness gyakorlatok, nyugtató zene, illatok alkalmazása és a meditáció. A programunk folyamatosan fejlődik. Jelenleg még csak praktikus tanácsokat adunk (az viszont része a kézikönyvnek), de már készülnek hanganyagok és alap meditációs tanácsok, valamint a coaching szolgáltatás is.

Amennyiben nem tudunk direkt sérülésről, vagy gerincsérvről, akkor nagy eséllyel az állkapocsízületi kattogás, fájdalom, beakadás összefügg az alvással. Az alvás a regeneráció időszaka. Ha az alvás során nem jutunk el a megfelelő alvási szakaszokba, mert a testünk folyamatosan fel-felébred, akkor nyaki fájdalmak, elzsibbadt kar, fejfájás és állkapocsízületi problémák jelennek meg. Ezeknek sok kezelési módszere van és volt, de a szakma az elmúlt években rájött, hogy csak az alváskezelés bevonásával lehet ezeket hatékonyan kezelni. Hasonló a helyzet a fogcsikorgatással és fogszorítással. Ideálisan az izmok el vannak ernyedve az alvás alatt. Ha az izmok beindulnak, az az alvászavar jele. Ez ráadásul hatalmas erő, ami végeredményben nem csak az állkapocsízületet, de a fogakat, fogínyt és a fogágy csontozatát is pusztíthatja. A megoldás az alvásterápia lesz, a fogsorok rendezése, vagy a különböző sínek önmagukban nem elégségesek. Az állkapocsízületi zavarok esetében a Sleep Full programunkban a teljes alvásterápiás arzenált rágóizomtornával egészítjük ki.

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!