Felnőtt és serdülő alváskezelés

Serdülő és felnőttkori fogszabályozás és funkcionális kezelések (18+)

Ez nem fogszabályozás. A kezelés célja egyértelműen az alvásminőség javítása, a horkolási tünetek csökkentése, azaz alvásfogászatról beszélünk. Ugyanakkor az alvásfogászati kezeléseken belül is vannak fokozatok. Az egyszerűbb kezelések csak alvásjavító készülékkel dolgoznak, ugyanakkor a hatékonyság jelentősen növelhető a komplex terápiás programokkal, melyben a készülék mellett légzés és izomtréning is része a kezelésnek. Ez egy összetett kezelés, melyben a hatékony alvásjavító készüléket egy speciális légzés és izomtréning egészíti ki.

A kezelés jellemzői

Várható kezelési idő:
Az átlagos kezelési idő 3 hónap. A fogszabályozó kezelés alatt általában 4-6 hetes visszarendelések szükségesek, a funkcionális tréning időszaka alatt van egy intenzív 3 hónapos szakasz, ami alatt heti 1 tréning időpont aktuális.
Motiváció: Ehhez a kezeléshez elkötelezettség kell. A nyelés, légzés átprogramozásához elengedhetetlen az otthoni gyakorlás.
Készülék láthatósága: A készülékek láthatóak, aminek a megszokása nem szokott problémát jelenteni. Az első fogakra ragasztott elem lehet fogszínű.
Szépség: A kezelés nem csak a szabályos fogsor helyreállításáról szól. A kezelés a fogak állása mögött álló okokkal is foglalkozik, cél a szép mosoly és az általános egészség javulása.
Funkció:
Időbeosztás: A készülék beragasztása után általában 4-6 hetente szükséges az ellenőrzés. A készülék meglazulása esetén szükséges lehet időközben is találkozni. A funkcionális tréning intenzív szakasza heti egy, vagy több találkozó szükséges.
Távolság: Egy olyan kezelésnél, mely több hónapig tart és rendszeresen fel kell keresni a rendelőt, van funkcionális program, valamint előfordulhat a készülék meglazulása, mindig át kell gondolni, hogy megoldható-e a kezelés nagyobb távolságból. Általában nem javasoljuk az ilyen kezelést külföldről, vagy nagyobb távolság esetén.

A páciens nem akar fogszabályozást. A kezelés célja egyértelműen az alvásminőség javítása, a horkolási tünetek csökkentése, tehát alvásfogászatról beszélünk. A teljes hatékonyság érdekében el lehet gondolkodni egyfajta életmódreformon, hiszen az alvásorvoslás megállapítása szerint az alvászavarok kialakulásában nem csak a légutak összeesése, nem csak genetikai faktorok játszanak szerepet.

Alvási szokások, mozgáshiány, túlsúly, stressz, légzési szokások, dohányzás, fogazati faktorok és még sok tényező együttesen alakítják ki az alvászavart. Ugyanakkor ez a teljes körű kezelés nem mindenki számára megvalósítható. Éppen ezért különböző lehetőségek vannak, értelemszerűen növekvő hatékonysággal. A legelső egy alvásjavító készüléket jelent. A második szinten az alvásjavító készüléket a légzés és nyelv-lágy szájpad izmainak tréningje támogatja. A harmadik szint az első két szinten túl tartalmazza az alvásciklus beállítást, étrendet és életmód tanácsadást is. Mindenki választhat az aktuális életvitele és elszántsága szerint.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This