Felnőtt helyreállító kezelés

Felnőttkori fogszabályozás és funkcionális kezelések (18+)

Szeretnék szép mosolyt, szeretném, ha tökéletesen illeszkednének a fogaim, szeretnék javítani a profilomon, szeretném, ha nem lenne túlharapás az első fogaim között. Általában ezek a jellemző okok, ami miatt a kezelés egy kategóriával feljebb ugrik a kozmetikai kezelésekről. Felnőttkorban ráadásul felmerülhetnek olyan egyéb célok is, mint foghiányok rendezése, fogsorból kiemelkedett fogak sorba állítása, de a fogágy állapota, íny-visszahúzódás is komplexebbé tehetik a kezelést. A kezelés tökéletes fogazati eredményre törekszik, nem csak a mosoly szépsége, de a fogsorok illeszkedése is cél.

A kezelés jellemzői

Várható kezelési idő: Hosszabb kezelésekről beszélünk, mint a kozmetikai kezelések esetében. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a kezelési idő jelentősen csökkenthető, ha a páciens az előírt kivehető kiegészítő elemeket előírás-szerűen viseli. A kezelési idő csökkenthető a kezelési célok átnézése után azáltal, hogy potenciális fogszabályozó feladatokat a helyreállító fogászat old meg. Van a kezelés felgyorsítására is, amire több módszer létezik. Az átlagos kezelési idő 18-26 hónap között alakul. A kezelés alatt általában 4-6 hetes visszarendelések szükségesek.
Motiváció: Ez a kezelési kategória feltételezi a páciens együttműködését. Sőt, valójában a kezelési időt is jelentősen le tudja csökkenteni az előírt kivehető elemek viselése.
Készülék láthatósága: A készülékek láthatóak. Általában ez egy elkötelezett páciens esetében nem okoz problémát. Az első fogakra ragasztott elem lehet fogszínű.
Szépség: A kezelés a szabályos fogsor helyreállításáról szól, de a keresztharapás az arc fejlődését és egyéb funkciókat is befolyásolhatnak, azaz a kezelés nem csak a szépségről szól. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a fogak állása mögött a test egyensúly-vesztése áll és ideálisabb egy ilyen esetben funkcionális kezelést választani. Amennyiben a család úgy dönt, hogy nem kéri a funkcionális kezelést és ezt a kezelési csomagot választja, bizonyos kezelési célokban kompromisszumot kell hozni.
Funkció:
Időbeosztás: A készülék beragasztása után általában 4-6 hetente szükséges az ellenőrzés. A készülék meglazulása esetén szükséges lehet időközben is találkozni.
Távolság: Egy olyan kezelésnél, mely több hónapig tart és rendszeresen fel kell keresni a rendelőt, valamint előfordulhat a készülék meglazulása, mindig át kell gondolni, hogy megoldható-e a kezelés nagyobb távolságból. Általában nem javasoljuk az ilyen kezelést külföldről, vagy nagyobb távolság esetén.

Szeretnék egy szép mosolyt, szeretném, ha tökéletesen illeszkednének a fogaim, szeretnék javítani a profilomon, szeretném, ha nem lenne túlharapás az első fogaim között. Általában ezek a jellemző okok, ami miatt a kezelés egy kategóriával feljebb ugrik a kozmetikai kezelésekről. Felnőttkorban ráadásul felmerülhetnek olyan egyéb célok is, mint foghiányok rendezése, fogsorból kiemelkedett fogak sorba állítása, de a fogágy állapota, íny-visszahúzódás is komplexebbé tehetik a kezelést.

A kezelés tökéletes fogazati eredményre törekszik, nem csak a mosoly szépsége, de a fogsorok illeszkedése egyaránt cél. Itt a kezelési célok rendszerezése után tudjuk a kezelési időt is meghatározni. Ugyanis bizonyos kezelési célok megnyújthatják a kezelési időt, és vannak egészséges kompromisszumok a döntéshozatalban. Mindezek mellett lehet opció az is, hogy a kezelés próbálja a fogak állása és a harapási eltérés mélyebb okait is kezelni. Ebben a kategóriában ez mégsem cél. Itt a páciens a fogak állásának javításán túl nem szeretne mélyebbre menni, és nem akar a fogak állása mögött álló funkcionális okokkal foglalkozni, azaz a kezelés megmarad a fogak és állcsontok szintjén. Szükséges megjegyezni, hogy a torlódás kialakulásában, de még inkább a felső fogak előre állása esetén az ideális kezelés a funkcionális kezelés lenne. Ugyanis a fogak állása mögött egy felborult funkcionális egyensúly áll, amelyben az ajkak, a nyelv, a nyelésben résztvevő izmok és a légzés is szerepet játszik. Azaz, a kezelés sokkal hatékonyabb, ha a fogak mozgatását funkcionális tréning támogatja. Amennyiben lemondunk a funkcionális tréningről, a felső fogak előre állása és az alsó állcsont hátsó helyzete csak korlátozottan, vagy nagyobb erőfeszítések árán korrigálható. A kezelés az esetek többségében ragasztott készülékkel történik. A nagyobb feladatokhoz ugyanis a leghatékonyabb készülékre van szükség. A kezelés sokat ígér, de sokat is kíván. A páciens vállalja, hogy a kezelés hatékonyságát támogató kivehető elemeket előírásszerűen viseli. Ha ez elmarad, akkor a kezelés visszaminősül kiterjesztett kozmetikai kezelésnek.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This