Felnőtt funkcionális kezelés

Felnőttkori fogszabályozás és funkcionális kezelések (18+)

A kezelési okok hasonlóak a Felnőtt helyreállító kezelési kategóriájéval, de a kezelés mélyebbre nyúl. A szabályos fogsor, jó harapás és profilesztétikai mellett a valós okokat is igyekszik kezelni. Mosoly és egészség a cél.

A kezelés jellemzői

Várható kezelési idő: Az átlagos kezelési idő 18-36 hónap között alakul. A fogszabályozó kezelés alatt általában 4-6 hetes visszarendelések szükségesek, a funkcionális tréning időszaka alatt van egy intenzív 3 hónapos szakasz, ami alatt heti 1 tréning időpont aktuális
Motiváció: Ehhez a kezeléshez elkötelezettség kell. A nyelés, légzés átprogramozásához elengedhetetlen az otthoni gyakorlás.
Készülék láthatósága: A készülékek láthatóak, aminek a megszokása nem szokott problémát jelenteni. Az első fogakra ragasztott elem lehet fogszínű.
Szépség: A kezelés nem csak a szabályos fogsor helyreállításáról szól. A kezelés a fogak állása mögött álló okokkal is foglalkozik, cél a szép mosoly és az általános egészség javulása.
Funkció:
Időbeosztás: A készülék beragasztása után általában 4-6 hetente szükséges az ellenőrzés. A készülék meglazulása esetén szükséges lehet időközben is találkozni. A funkcionális tréning intenzív szakasza heti egy, vagy több találkozó szükséges.
Távolság: Egy olyan kezelésnél, mely több hónapig tart és rendszeresen fel kell keresni a rendelőt, van funkcionális program, valamint előfordulhat a készülék meglazulása, mindig át kell gondolni, hogy megoldható-e a kezelés nagyobb távolságból. Általában nem javasoljuk az ilyen kezelést külföldről, vagy nagyobb távolság esetén.

A kezelési okok hasonlóak az AdultReconstructive kezelési kategóriáéval, de a kezelés mélyebbre nyúl. A valós okokat is igyekszik kezelni. Mosoly és egészség a cél. A fogak és fogsorok állása nem genetikai okok miatt alakul ki. Amikor a fogívek nagyon szűkek, vagy a felső fogak előre állnak, és az alsó állcsont hátul van, vagy az állcsontok és a harapás szintjén aszimmetria van, akkor mindig van egy olyan mögöttes ok, ami kialakította, de legalábbis fenntartja az adott fogazati képet. 

A páciens légzése, alvásminősége, testtartása, és az ajkak, nyelv működési egyensúlya mind érintett lehet. Van olyan eset, amelyben a páciens első körben nem szeretne funkcionális kezelést, de a diagnózis alvászavart, vagy a test jelentős aszimmetriáját fedi fel és ezért a kezelés nem lehetséges a funkcionális tréning nélkül. Éppen ezért a legideálisabb kezelés egy olyan kombináció,  melyben a fogsorok fejlesztését kiegészíti egy un. funkcionális tréningprogram. Ez a tréning fogja visszaalakítani a légzés, a száj körüli és nyelési izmok működési egyensúlyát. A tréningprogram több modult tartalmaz. Fontos elemek a légzés átszoktatása szájlégzésből orrlégzésre, a testtartás javítása és a száj körüli-, illetve a nyelésben résztvevő izmok tréningje. Ehhez kapcsolódik tanácsadás, ami kitér a táplálkozásra és az alvási szokásokra is. Általában a kezelés egy rövid funkcionális tréninggel indul, majd ezt követi a fogszabályozó kezelés és később egy intenzív funkcionális tréning kapcsolódik a kezeléshez. A kezelés sokat ígér. Nem csak a mosoly lesz szép, hanem a fogak megváltozott állásával szorosan kapcsolódó funkciók is beállnak. Ez egy harmonikus arc és fogsor növekedést és tartósabb kezelési végeredményt jelent. Ráadásul az alvásminőség is javul, aminek az általános egészség javulásában lehet nagy szerepe. A kezelés ugyanakkor sokat is elvár. Ez nem az a tipikus kezelés, amikor a páciens odaadja a testét hogy aztán egy szép mosollyal kapja vissza. A tréningre való rendszeres eljárás és az otthoni gyakorlás elkötelezettséget igényel. Ez egyfajta életmódváltás, amely elhozza a szép mosolyt, jobb alvást, javuló általános egészséget. A fogszabályozó kezeléshez többnyire ragasztott készüléket javaslunk a hatékonyság érdekében. Ezek egy része a fogak belső felszínén van és nem látszik, de ez többnyire kombináltan, a fogak külső felszínére ragasztott elemekkel van kiegészítve. A tréning időszaka alatt kivehető készülékek is használatosak. Ezek edzik az izmokat és segítenek a funkcionális egyensúly beállításában. A kezelés idő általában 18-26 hónap.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This