AdultCosmeticXL

Felnőttkori fogszabályozás és funkcionális kezelések (18+)

Vannak olyan fogállások, melyekben a torlódás, vagy egyéb feladatok megoldása érdekében kicsit kiterjesztettebb kezelés szükséges, mint az AdultCosmetic esetében. A cél továbbra is a lehető legrövidebb és legegyszerűbb kezelés. Páciensek szokták mondani, ami jellemző erre a kategóriára: ”Szép mosolyt szeretnék, de nem akarok hollywoodi mosolyt”.

A kezelés jellemzői

Várható kezelési idő: Ideális kompromisszumos kezelés. Bár az AdultCosmetic kezeléshez képest hosszabb, még mindig aránylag gyors kezelésről beszélünk.  Az átlagos kezelési idő 9-16 hónap között alakul. Néha lehet kicsit hosszabb. A kezelés alatt általában 4-6 hetes visszarendelések szükségesek, kivehető, láthatatlan készülékes kezelés alatt 6-8 hetente kell találkozni.
Motiváció: Rövidebb lesz a kezelés, mint az átlag, viszont a készülékek viselésében elengedhetetlen az együttműködés. Amennyiben kevésbé együttműködő, akkor a ragasztott készülék jó megoldás lehet.
Készülék láthatósága: A kozmetikai esetek nagy részében lehetséges kivehető, láthatatlan készülék. Amennyiben szükséges ragasztott, az látszik, de van lehetőség esztétikus, a fogak színéhez hasonló készülékre is. Ennek megszokásával nincs probléma.
Szépség: A kezelés a szép mosoly kialakításáról szól. A harapás és a funkció átalakítása nem cél.
Funkció:
Időbeosztás: A kivehető, láthatatlan készülékes kezelés esetén 6-8 hetente kell csak találkozni. A ragasztott készülék esetében általában 4-6 hetente szükséges az ellenőrzés. A készülék meglazulása esetén szükséges lehet időközben is találkozni.
Távolság: A kivehető, láthatatlan készülékes kezelés alkalmas lehet nagy távolságban is. Ragasztott készülékes kezelést nem javaslunk nagyobb távolság esetén. Bármikor előfordulhat a készülék meglazulása, mindig át kell gondolni, hogy megoldható-e a kezelés nagyobb távolságból. Általában nem javasoljuk az ilyen kezelést külföldről, vagy nagyobb távolság esetén.

Vannak olyan fogállások, amelyekben a torlódás, vagy egyéb feladatok megoldása érdekében kicsit kiterjesztettebb kezelés szükséges, mint az AdultCosmetic esetében. A cél továbbra is a lehető legrövidebb és legegyszerűbb kezelés. Páciensek szokták mondani, ami jellemző erre a kategóriára: ”Szép mosolyt szeretnék, de nem akarok hollywoodi mosolyt”. Ez is egy kozmetikai kezelés, amelynek nem célja a harapás megváltoztatása, vagy egyéb funkcionális feladat. Vagy azért mert nem szükséges ennél több, vagy a páciens nem akar a szép mosoly kialakításán kívül mással foglalkozni.

Van olyan eset is, melyben a kezelés eredetileg úgy indul, hogy a kezelési kategória AdultReconsructive, vagy AdultFunctional, de időközben a páciens elveszti a kitartását, így a célokat átértékeljük, és a kezelés megmarad a kozmetikai céloknál. Az AdultCosmetic kezeléshez képest nagyobb a kiindulási torlódás, vagy van keresztharapás, szűkek a fogívek, azaz több helyet kell teremteni és több mozgatással kall számolni. A kezelés még így is rövidebb az átlagos AdultReconstructive, vagy AdultFunctional kezelésekhez képest. Ugyanakkor az alap kozmetikai kezeléshez képest több is a hozzáadott érték, például növekszik a mosoly-teltség, csökkenhet a metszőfogak közötti túlharapás. Általában vagy kivehető, láthatatlan készülék, vagy ragasztott készülék jön szóba, részben az eset komplexitásától, részben a páciens együttműködésétől függően.

Kérdésed van? Keress bennünket bizalommal!

Telefonszámunk:

+36 1 306 7846

Cím:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

E-mail:

[email protected]

 

Rendelési idő:

Hétfő, szerda, csütörtök: 09:00-19:00

Kedd: 14:00-19:00

HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás

Kérjük, hogy időpontlemondás esetén telefonon, vagy e-mailben lépj velünk kapcsolatba! A Facebookon érkezett időpontlemondást sajnos nem tudjuk elfogadni. Köszönjük!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Share This