Magyarország  Első Egészségközpontú Gyermekfogszabályozása

Gyermekfogszabályozás konzultáció kiemelt kedvezménnyel

Mi a fogszabályozás célja? Kell-e gyermekünknek fogszabályozás? Ezekre a fontos kérdésekre sokszor egymásnak ellentmondó válaszokat kapunk. A fogak és állcsontok állása nem csak genetikai probléma és a kialakulásban sok tényező játszik szerepet. 

Magyarország  Első Egészségközpontú Gyermekfogszabályozása

Gyermekfogszabályozás: út az egészséges mosoly felé

Egy új lehetőség a mosoly és egészség felé – hiszen ideális esetben a szép mosoly kialakítása nem csak a megjelenésben, hanem az alvásban, tanulásban és a közérzetben is pozitív változásokat hoz. Az egészséges mosoly esélyt ad a gyermekünknek, hogy mindent kihozzon magából.

Egy új lehetőség a mosoly és egészség felé – hiszen ideális esetben a szép mosoly kialakítása nem csak a megjelenésben, hanem az alvásban, tanulásban és a közérzetben is pozitív változásokat hoz. Az egészséges mosoly esélyt ad a gyermekünknek, hogy mindent kihozzon magából.

Ezek között jelentős a fogak és állcsontok közvetlen környezetének megváltozott működése, nyelés, rágás, légzés. Ezek alapján a fogszabályozó kezelés csak úgy nevezhető oki terápiának, ha ezekkel a tényezőkkel is foglalkozik. Ez a komplex kezelés pedig az egészségközpontú gyermekkori fogszabályozás. Ismerd meg, mit tehet ez az új kezelési eljárás gyermeked szép mosolyáért és egészségéért!

Az egészségközpontú gyermekfogszabályozás nem csak a fogakra van jó hatással.

Az egészségközpontú gyermekfogszabályozás nem csak a fogakra van jó hatással.

Az elmélet, hogy a fogak és állcsontok állása csak genetikai okok miatt alakul ki nem nyert bizonyítást. A genetikai okok mellett nagyon nagy jelentőséggel bírnak az úgynevezett környezeti hatások, mint megváltozott izomfunkció, légzés, testtartás, felső-légúti megbetegedések és sok egyéb tényező. Azaz, ha valódi, oki megoldást szeretnénk gyermekünk számára, fontos ezeknek az összefüggéseknek a vizsgálara és kezelése. Az új egészségközpontú fogszabályozás ezt a komplex megközelítést jelenti. A kezelést akár már 3 éves korban is elkezdhetjük.

Az elmélet, hogy a fogak és állcsontok állása csak genetikai okok miatt alakul ki nem nyert bizonyítást. A genetikai okok mellett nagyon nagy jelentőséggel bírnak az úgynevezett környezeti hatások, mint megváltozott izomfunkció, légzés, testtartás, felső-légúti megbetegedések és sok egyéb tényező. Azaz, ha valódi, oki megoldást szeretnénk gyermekünk számára, fontos ezeknek az összefüggéseknek a vizsgálara és kezelése. Az új egészségközpontú fogszabályozás ezt a komplex megközelítést jelenti. A kezelést akár már 3 éves korban is elkezdhetjük.

Ha a gyermek alszik vagy elmélyül valamiben, gyakran vesz a száján levegőt?

Rossz a testtartása?

Gyermeked csámcsogva rág, felmerült a logopédiai tréning az óvodában, iskolában?

Nem alussza át az éjszakát, többször felébred?

Napközben nyűgös, fáradt?

Romlik az iskolai- vagy sportteljesítménye?

A legjobb helyen vagy!

Rendelőnk élen jár a nemzetközi egészségközpontú fogszabályozási koncepciók fejlesztésében. A fogak és állcsontok komplex összefüggésére különleges kezelési eljárást dolgozott ki. Ráadásul két változatot is fejlesztettünk, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő kezelési lehetőséget.

Kezelési eljárásaink kifejezetten komfortosak, és ezen kívül nagyon sok extra szolgáltatást adnak. A fogak, állcsontok sebészi beavatkozás és foghúzás nélküli kezelése mellett logopédiai, légzésterápiás, neurológiai alapozó és tartásjavító kezeléseket is beépítettünk a programba. Azaz, több olyan szolgáltatást is adunk programunk részeként, ami miatt más helyre kellene elmenni, és ott külön díjat fizetni. 

Minden kezelés házon belül van, ezen kívül kapcsolatban állunk fül-orr gégésszel, alvásorvossal, táplálkozási tanácsadóval is. A komplex program a szép mosolyon kívül pozitívan hat az alvásra, munkahelyi és sport teljesítőképességre.  A modern környezeten kívül különlegesen sokan dicsérik a rendelői hangulatot és a csapat felkészültségét, kedvességét.

Mit ad gyermekednek az egészségközpontú fogszabályozás?

Jobb alvás

Az egészségközpontú gyermek fogszabályozás jelentősen tudja javítani az alvás minőségét.

Jobb teljesítmény

Egyedülálló fejlesztőprogramunk fokozza az iskolai- és sportteljestményt.

Szép mosoly

A szép mosoly önbizalmat ad és megkönnyíti a beilleszkedést a közösségekbe.

Gyönyörű arckontúr

Az állcsontok közötti eltérésnek és szűk fogíveknek a megváltoztatása pozitívan befolyásolja az egész arc megjelenését, fiatalít.

Jobb közérzet

A jobb alvásminőségnek köszönhetően javul a gyermek általános közérzete, hangulata, kedélyállapota is.

Magabiztos megjelenés

Nem csak a szép, szabályos mosolyra gondolunk, bár az is elengedhetetlen a megfelelő önbizalomhoz.

Szebb artikuláció

A professzionális logopédiai tréningnek köszönhetően sokat fejlődik a hangképzés és a beszéd is.

Jobb testtartás

Nem csupán esztétikai kérdés. Testtartásunknak az egészségünk szempontjából is fontos szerepe van.

Egyedülálló módszerünk

A hagyományos fogszabályozás csak a fogakat, állcsontokat vizsgálja, hiszen a koncepció lényege, hogy a harapási probléma, állcsont méret és helyzet nem függ össze más testrész és funkció problémájával és csak a genetika a kialakulás oka. Ennél fogva csak az arcot és a fogakat vizsgálja, abban keresi azt, hol lehet az ideális harapás és a kezelés során sokszor foghúzással, sebészi beavatkozásokkal igyekszik a genetikainak vélt állcsont helyzetet és méretet kompenzálni. 

A hagyományos eljárások mellett már léteznek már olyan kezelési módszerek, melyek alkalmazzák a logopédiát a fogszabályozás mellett, néha akár testkezelésekkel kiegészítve. Ugyanakkor olyan kombinált eljárás, ami a szép mosoly mellett a páciens kiegyensúlyozott alvását, általános egészségét tűzi ki célul nagyon kevés helyen van a világon.

Elégedett páciens
0 +
Év tapasztalat
0 +
Kezeléstípus
0 +

Dr. Hermann Gábor

Dr. Hermann Gábor a fogszabályozás különböző technikáit honosította meg, melyeknek első felhasználója, előadója volt Magyarországon. Ilyen az Invisalign, láthatatlan fogszabályozás és a “lágy erőkkel működő fogszabályozás” más néven Damon technika. 

Rendszeresen tart előadásokat a fogszabályozó szakma átalakulásáról jeles hazai- és nemzetközi fórumokon. Bevezette a fogszabályozás új formáját, a modern funkcionális paradigmát. Kifejlesztője a világ egyik legfejlettebb nyelés, légzés és testtartás fejlesztő komplex tréningprogramnak. Több nemzetközi szervezetben dolgozik az egészségközpontú kezelések protokolljának fejlesztésén. Az egészségközpontú funkcionális gyermek fogszabályozás definícióját Dr. Hermann Gábor vezette be néhány éve.

Ultramodern rendelő, saját digitális labor

Az egészségközpontú fogszabályozás komplex megközelítése mellett teljesen egyedi készülékrendszereket dolgoztunk ki. Mind a Regular, mind az Intenzív kezelési csomagok olyan készülékeket tartalmaznak, melyeket jelenleg csak rendelőnk használ az országban. Fogszabályozó készülékeink saját, kiválóan felszerelt digitális laborunkban készülnek, így a teljes folyamatot kézben tudjuk tartani, nincs szükségünk külső fogtechnikai labor munkájára.

A készüléket pácienseink egyéni igényei, kívánságai, céljai ismeretében, személyre szabottan tudjuk készíteni. Fontos előny továbbá, hogy ennek köszönhetően rövidül a kezelés időtartama, a kezelés folyamán azonnal tudunk reagálni, ha készülék módosítása szükséges.

A korai – gyermekkori kezelések fő célja a kibillent száj körüli funkciók és a gyermek egészségének visszaállítása, megerősítése. Ez azt jelenti, hogy a fogazati, állcsonti eltérések egy általános funkcionális egyensúlyvesztés részei, ezért a kezelés nem elsősorban a szép mosoly helyreállítását célozza, hanem a szép szabályos fogazatot a helyreállított funkció részeként igyekszik beállítani. Azaz, vannak fogazati célok és vannak funkcionális célok is.

Ebben a korban nem a tökéletes fogsor beállítása a cél, hiszen előttünk van még a fogváltás. Általában a fő célok:

 • oldalsó, vagy elülső keresztharapás megszüntetése
 • asszimetrikus fogazati és állcsonthelyzet megszüntetése
 • állcsontok harmonikus fejlődésének beállítása
 • helyteremtés a maradó fogak számára.

Ugyanakkor, a funkcionális célok is fontosak. Ideálisan, a kezelés végére kialakul a stabil, zárt ajaktartás napközben és alvás közben, stabil orrlégzés, egy ideális nyelvhelyzet és javul a testtartás is. Ez valójában 2 párhuzamos kezelés szál (fogszabályozás és tréning). Az időpontokat a recepción tudod egyeztetni mindkét programra. A tréning egyszerre indul a fogszabályozó kezeléssel, javasoljuk, hogy kérj időpontot mindkét programra. 

Megeshet, hogy egyik, vagy másik program tovább tart. (Lehet, hogy a fogszabályozás hamarabb ér véget, mint a tréning, vagy fordítva). Ennek megfelelően a kezelés addig számít aktívnak, míg mindkét program befejeződik. Amikor a fogszabályozó kezelés befejeződik, egy olyan helyfenntartó készüléket adunk gyermeked számára, amely biztosítja, hogy a fogsorok mérete, állcsontok helyzete megmaradjon, a további fogváltás zavar nélkül haladjon. Ezt un. funkcionális trénernek hívjuk. A fogváltás végéig 3 havonta fogjuk a gyermeket ellenőrizni, ezekre az alkalmakra szükséges lesz a tréner készüléket elhozni. A fogváltás végén tudjuk megítélni, hogy szükséges lesz-e egy un. második fázisú kezelés a kifejlődött maradó fogazat tökéletes beállítása érdekében. A legtöbb esetben vagy nem szükséges, vagy nagyon kis finomításra van szükség, ha a funkcionális tréner készüléket a gyermek előírás-szerűen viseli, és a tréning alatt együttműködő volt.

A diagnosztikát követő szakorvosi konzultáció után mindenre kiterjedő, részletes és személyre szabott kezelési tervet és pontos árajánlatot készítünk. Az árajánlat mindent tartalmaz, pácienseinknek így nem kell későbbi, plusz költségekre számítania.

Mennyibe kerül a kedvezményes konzultáció?

A diagnosztikát követő szakorvosi konzultáció után mindenre kiterjedő, részletes és személyre szabott kezelési tervet és pontos árajánlatot készítünk. Az árajánlat mindent tartalmaz, pácienseinknek így nem kell későbbi, plusz költségekre számítania.

Teljes körű diagnosztika és személyes, egyéni konzultáció

2 alkalom: 60+60 perc

A diagnosztikára és a konzultációra két külön alkalommal kerül sor, néhány nap különbséggel. A felmérések és a vizsgálatok eredményét 3 szakember együtt értékeli.

Vizsgálatok:
 • anamnézis felvétele
 • egyéni célok és motiváció közös meghatározása
 • szájképlet- és nyelvvizsgálat
 • OP és teleröntgen készítés
 • száj-, arc- és testképfotó
 • csecsemőkori reflexek vizsgálata
 • logopédiai vizsgálatok
 • mozgásterjedelem-vizsgálat
 • izomerő felmérések
 • egyensúlyi felmérések
 • testtartás- és mozgáskép-vizsgálat
 • személyes konzultáció Dr. Hermann Gábor fogszabályozó szakorvossal

A konzultáció díja most különleges kedvezményünknek köszönhetően 82 000 Ft helyett 10% kedvezménnyel mindössze 73 800 Ft. A kedvezmény érvényesítéséhez hivatkozz a 10%GYEREK kuponkódra. Kattints az alábbi gombra, és kérj időpontot most!

Kérj konzultációt!

Ha fontos számodra az, hogy a fogszabályozás az okokat is kezelje, illetve a legjobb helyet keresed, és kevés az időd (lehetőleg mindent egy helyen szeretnél megoldani), akkor az első lépés ehhez egy konzultáció.

Mit mondanak rólunk mások?

A fenti képre kattintva Te magad is elolvashatod a véleményeket a Google felületén, az alábbi címekre kattintva pedig a teljes szöveg megjelenik.

Fantasztikus hely, nagyon kedves volt mindenki, tájékoztattak mindenről, korrektek voltak mindenben, rengeted segítséget, odafigyelést kaptam. Dr. Hermann pedig egy zseni! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

/Nagy Gergely/

A HermannOrtho alvásfogászata jelenleg páratlan az országban. Aki próbálta már a TB támogatott Therasnore-t, és nem tudta megszokni, vagy nem stimmel és nem használja, keresse fel a HermannOrtho-t és próbálja ki a 3D nyomtatott protrúziós sínt. Mint informatikus mesterhallgató, fantasztikus látni, hogy az újnak számító technológiákat, amikkel tárgyak keretében találkozom, a HermannOrtho már használja.

Gábor folyamatosan igyekszik magát továbbképezni a fogszabályzáson túlmutató, de erős kapcsolatban lévő területeken. Garantálni merem, hogy néhány kivétellel más fogszabályozó szakorvosnak a “CG” rövidítés nem jelent semmit.

/László Csongor/

Alvásvizsgálat során súlyos alvási apnoét állapított meg nálam a poligráf.

Gyakori légzéskimaradás (15 felett óránként!!!), horkolás és szájszárazság kísérte az alvásom, ami miatt gyakran éreztem másnap kialvatlanságot, fáradtságot. Amellett, hogy az apnoé komoly egészségügyi kockázatot jelent, a gépjárművezetés sem megengedett ilyen állapotban, mivel jelentős a baleseti rizikó.

A vizsgálatot végző orvos CPAP berendezés használatát javasolta, melyet bérbe is vettem, de sajnos jónéhány éjszaka alatt sem tudtam megszokni és megfelelően aludni vele. Ekkor szerencsémre azt a tanácsot kaptam (köszi Dávid!), hogy keressem fel a HermannOrthot.

Alapos vizsgálat után néhány napon belül elkészítettek számomra egy fogászati sínt éjszakai használatra, mely az állkapocs helyzetét szabályozza alvás közben (nem tud hátra csúszni az állkapocs elernyedt állapotban, így sokkal kisebb mértékben és valószínűséggel záródnak el a légutak), ezzel szabadon áramlik a levegő. Maga a „sín” egy átlátszó, műanyag fogszabályzóra hasonlító eszköz, megszokása egyszerű és gyors. Kb. 1 hét használat után két egymást követő éjszaka kontroll vizsgálat készült alvásmonitorral.

Megkaptam a szakorvos véleményét, ami önmagáért beszél: „2 egymást követő éjszaka történt polygraphos alvásvizsgálat alvási apnoe szindrómát nem igazolt, hypoxia nem volt…”

Nagyon köszönöm a HemannOrthonak a segítséget.

/Rónai Gábor/

A HermannOrthoban gyönyörű eredményt sikerült elérni láthatatlan fogszabályzóval. Személy szerint nem lépett fel semmilyen komplikáció vagy probléma a készülékkel kapcsolatban.

A rendelőben nagyon kellemes a légkör és az ott dolgozók segítőkészek, készségesek, szimpatikusak, szakértelmükhöz pedig kétség sem fér. Az ember egyáltalán nem úgy érzi, hogy fogászatra megy, ami elég megnyugtató véleményem szerint. Sosem kellett várnunk a behívásra, hanem a megadott időpont szerint szólítottak mindenkit. Muszáj megemlítenem rugalmasságukat, melyre akkor volt példa, amikor vidékről betegség miatt nem tudtam elmenni az időpontra és az akkor következő készülékeket lepostázták nekem, amit ezúton is köszönök! Teljes mértékben meg vagyok elégedve az eredménnyel és őszintén, jó szívvel és nem utolsó sorban immár gyönyörű mosollyal tudom ajánlani mindenkinek.


/Kovács Anna/

Gábor fantasztikusan empatikus és nagyon nagytudású orvos. Nemcsak az egyéni problémához, de a páciens egyéniségéhez is szabja a kezelést. Az egész csapat végtelenül kedves, professzionális és rugalmas. A láthatatlan sínekkel egy év alatt csodálatos eredményt értünk el, nagyon meg vagyok elégedve a kezeléssel, és annak ár-érték arányával. Mindenkinek, aki szép és magabiztos mosolyt szeretne, csak ajánlani tudom a HermannOrtho Rendelőt, akár 50 felett is!! 🙂

/Vida Krisztika/

Ezért kaptunk ennyi 5 csillagos értékelést:

Komplex szolgáltatás

Nem fogakban, hanem komplex egészségben kell gondolkodni. Ebben segítünk.

Minden egy helyen

Nem kell több különböző helyszínre menned. A kivizsgálástól a kezelésig mindent egy helyen elvégzünk.

Családias légkör

Amikor belépsz hozzánk, szinte el is felejted, hogy ez egy fogorvosi rendelő.

Profi és barátságos csapat

Szerintünk alap, hogy egy csapat profi legyen abban, amit csinál. Emellett viszont nagyon fontos az, hogy hogyan érzi magát az, aki hozzánk látogat.

Tapasztalat

25 éves pályafutásunk során több ezer esettel találkoztunk, ezért biztos lehetsz benne, hogy bármilyen összetett problémával is küzdesz, mi ismerjük rá a megoldást.

Dr. Hermann Gábor

Az egészségcentrikus fogszabályozás koncepciót Dr. Hermann Gábor mutatta be több nemzetközi fórumon az elmúlt években. Ennek részeként fejlesztette ki ezt a speciális kezelési módszert.

Holisztikus megközelítés

Hiszen vagy egészségesek vagyunk vagy nem. Nincs kompromisszum. Az egészséget csak így érdemes értelmezni.

Legmodernebb eszközök

A HermannOrtho Magyarország legmodernebb fogszabályozó rendelője. A saját labortól és röntgentől kezdve a 3D nyomtatóig minden a rendelkezésünkre áll.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk!
Rendelő:

1036 Budapest, Bécsi út 85.

Rendelési idő:

Hétfő: 09:00-14:00

Kedd: 09:00-19:00

Szerda: 09:00-17:00

Csütörtök: 09:00-19:00

Lássuk, milyen kérdéseid lehetnek!

A hagyományos fogszabályozás konzervatív felfogása, miszerint a fogak és állcsontok állása csak önmagában alakult ki és nem függ össze semmivel, valamint csak genetikai okok miatt alakult ki túlhaladottá vált. A genetikai elméletekben az epigenetikai tényezők (környezeti hatások) kerültek előtérbe, azaz a genetikai információ hajlamosító tényező és nem determináló végzet. Ennek felismerése, azaz, hogy a fogak és állcsont állása és az ajkak, nyelv, rágóizmok funkciójának összefüggnek vezetett a myofunkcionális fogszabályozás kialakulásához. Azaz elmondható, hogy a myofunkcionális fogszabályozás alapelvei sokkal közelebb állnak a valós összefüggésekhez, mint a genetikai felfogás. A myofunkcionális fogszabályozás ennél fogva sokkal közelebb áll az egészségközpontú fogszabályozáshoz, nagyon sok hasonlóság van a célokban:

 • Zárt ajaktartás
 • Stabil orrlégzés
 • Ideális nyelésfunkció

A különbség az eljárásban van. A myofunkcionális trénerek koncepciója azon alapul, hogy ne legyen szükség laboratóriumban gyártott készülék, gyorsan, labor-háttértől függetlenül lehessen a pácienseknek készüléket adni. A készülékbe sok elemet beépítettek a zárt ajaktartás, orrlégzés támogatása érdekében és a fogaknak kialakított ívek a fogakat mozgatják is, A terápia során méretben és puhaságban változó eszközöket adnak a pácienseknek.

A kihívások a trénerekkel kapcsolatban a következők:

 • nem minden trénert alkalmazó orvos ad gyakorlatokat, azaz a páciens magára van hagyva és nem tudja a testét hozzászoktatni a trénerhez. Nagyon sok páciens azért hagyja abba a tréner viselését, mert nem tudja azt a szájban tartani
 • A vastag puha anyag a pácienst fogszorításra készteti. Ez bizonyos értelemben működik a fogsorok formázásában, de nem feltétlenül előnyös
 • Nem minden fogív formára, fogtorlódásra alkalmas a tréner kezelés, így előkezelés szükséges, amihez már laboratóriumi háttér szükséges
 • Amennyiben minden kezelés fázist végigvisznek, azaz a páciens sokáig használja a trénert és szorít éjszakánként az ugyan kezelheti a metszőfogak közötti túlharapást, de nem csak az alsó állcsont jön előre (ami az ideális cél lenne) hanem a felső fogak és a középarc is hátrébb megy

A myofunkcionális fogszabályozásban vannak rendelők, ahol néhány nyelési és légzőgyakorlatot adnak, sok esetben viszont szükséges külön logopédus, vagy/és gyógytornász, amihez külön helyekre kell járni

A HermannOrtho Egészségközpontú Fogszabályozás egyénre gyártott készülékekkel dolgozik, célunk, hogy a készülék könnyen megszokható legyen, minden fogazati viszonyra alkalmas legyen és a fokozatosság elvével alakítjuk az állcsont pozíciót, hogy a mellékhatásokat elkerüljük. A gyakorlatok a testtartásra is hatnak, azokat a kezelés részeként a rendelőben adjuk és nem kell külön helyre eljárni

A gyermekkori, korai egészségközpontú fogszabályozás befejezésének feltételei:

 • Kialakultak az ideális fogív formák, megvan minden maradó fognak a helye
 • Ideálisan, harmonikusan helyezkednek el az állcsontok. Megszűnt az aszimmetria, nincs túlharapás a metszőfogak között.
 • Jelentős javulás van az ajkak zárásában, az orrlégzésben, nyelésben

Ebben az esetben befejeződhet az aktív kezelés, lekerülnek a ragasztott fogszabályozó készülékek, vagy amennyiben kivehető készülékes volt a kezelés, akkor az aktív készülék helyett fenntartó készülék készül (nem minden esetben). Amikor befejeződik az aktív kezelés egy olyan időszak indul, amikor a fogváltás idejére az elért állcsont helyzetet, fogív méretet és elrendezett metszőfog-állás biztosítani akarjuk úgy, hogy a fogváltást viszont ne akadályozzuk. Ezen célok érdekében egy átmeneti helyfenntartó készüléket adunk. Ez lehet egy 3D nyomtatott tréner amit a laborban gyártunk le a száj beszkennelése alapján, vagy egy másik kivehető készülék, amit ugyancsak a páciensre gyártunk. Ezek a készülékek jellemzően éjszaka lesznek a szájban, további napi 1 órát, hogy a funkciót erősítsük és fenntartsuk. Ezt az időszakot gondozási időszaknak hívjuk és a fogváltás végéig tart. Ez alatt 3 havonta találkozunk és minden alkalommal kérjük, hogy a páciens hozza magával készülékét, amit ellenőrzünk.

Észrevetted már, hogy a gyermek szája kinyílik alvás közben, vagy ha elmélyed valamiben (mondjuk TV-t néz, rajzol, tanul)? Ezek bizony a tartós szájlégzés első tünetei, és célszerű azonnal tennünk ellene, nehogy állandósuljon!

Milyen problémákat okoz a szájlégzés?

 • A légzés szerve az orr. A szájon át történő légzés során kimarad a levegő szűrése, felmelegítése és az arcüregek átszellőzése, aminek következtében asztma, arcüreg- és orrmelléküreg-gyulladás, különböző felsőlégúti problémák, majd az alvási problémák miatt később magatartás- és tanulási zavarok, reflux, keringési zavar vagy magas vérnyomás is kialakulhat (akár már gyermekkorban).
 • Állandó tünet a nyugtalan alvás, az éjszakai felébredések, rémálmok, esetenként a bepisilés.
 • A szervezet szén-dioxid szintje csökken, ezért romlik a sejtek regenerációja, ami szintén alvászavarhoz, fáradságérzethez, kialvatlansághoz vezet.  Összességében a gyermek közérzete, teljesítménye, hangulata jelentősen romlik.
 • A szájlégzés fizikai tünetei közé tartozik a megnyúlt arc, a fejletlen fogívek, a táskás, karikás szemek is. Ezek olyan komoly elváltozások, melyek felnőtt korban sokkal komolyabb, hosszadalmasabb kezelést igényelnek.

A hagyományos fogszabályozás a fenti problémákkal nem foglalkozik, pusztán a szép mosoly kialakítására fókuszál (figyelmen kívül hagyva többek közt a száj körüli izmokat, a légzés minőségét, a testtartást). Így a hagyományos fogszabályozás csak elenyésző esetben jelent valós, hosszú távú megoldást a problémára. Azonban mindez az egészségközpontú fogszabályozással megelőzhető, illetve gyorsan és hatékonyan kezelhető!

A fogak állása nem csak genetikai okok miatt alakul ki. A genetika hajlamosít, de valójában a fogak állása sokkal inkább egy pillanatkép arra vonatkozóan, hogy mennyire van egyensúlyban a test. A korai felismerés sokat segít abban, hogy megtudjuk, min kell változtatni. Már 3-5 éves korban látszanak azok a jelek, amik alapján meg lehet tervezni, mit érdemes tenni a szép mosoly és egészséges gyermek érdekében.

Röviden a válasz az, hogy okozhat! Az egyik rész a fogak állása. Nagyon sok esetben egy későbbi életkorban sokkal intenzívebb kezelés szükséges, mert a fogazati eltérés nagyobbá válik. Sokszor felmerül később foghúzás, vagy sebészeti állcsont mozgatás.  A másik rész az a funkcionális eltérés, ami a fogak állásához társul. Ha nem ismerjük fel időben a probléma összetettségét, tanulási zavar, alvászavar, állcsont fájdalom vagy éppen előnytelen arcfejlődési irány alakulhat ki. Mindenképpen konzultálj velünk, hogy fel tudjuk mérni a jelenlegi állapotot!

Nagyon sokszor a test és a fogazat kibillenésének egy fontos eleme az ujjszopás, cumizás. Az ujj és a cumi jelenléte a szájban megakadályozza a nyelés ideális fejlődését, a nyelv felszokását a szájpadlás terébe. Ráadásul az esetek többségében ez a szokás együtt jár a szájlégzéssel. A nyelv alsó helyzete, a szájlégzés könnyen kialakít egy olyan fejlődési folyamatot, melynek eredménye a szűk fogív, fogtorlódás, az alsó állcsont növekedésének lemaradása és az arc hosszúságának kiakulása. A társuló alvászavar pedig még rontja a helyzetet. Azaz közös érdek a szokás elhagyása és annak támogatása. Rendelőnk egy olyan speciális készüléket alkalmaz, amely folyamatosan bent van a szájban és kényelmetlenné teszi az ujj és a cumi bent létét a szájban. Szerencsére nagyon könnyen megszokják a gyermekek, korosztálytól függetlenül. Általában ezt a készüléket 3 hónapig tartjuk bent a szájban.

Valóban egyre több gyermeknek alakul ki állkapocsízületi problémája. Kisgyermekkorban inkább a fogcsikorgatás a jellemző, az állkapocsprobléma még kevésbé, serdülőkorban viszont meglepően sok gyermeknek van komoly állkapocsfájdalma, kattogása. A modern felfogás ezeket az állcsontproblémákat (beleértve a kisgyermekek fogcsikorgatását is) összeköti az alvás minőséggel és a test kimerülésével. Rendelőnk az állkapocsízületi és alvásterápia legmodernebb módszerét alkalmazza. Serdülőkorban ez egy 3-4 hónapos kezelési csomag, melyben tehermentesítjük az ízületet speciális nappali sínekkel és mindezt megtámogatjuk egy kombinált tréninggel, ami részben a közvetlen érintett izmokat lazítja, részben a test egyensúlyát állítja helyre.

advanced-floating-content-close-btn

Visszahívást kérek!

ingyenes videó

A videó címe

Add meg a keresztneved és az e-mail címed, aztán már küldjük is neked a videót!