Modern fogszabályozás

Láthatatlan fogszabályozás

A láthatatlan fogszabályozás több kezelési rendszert is jelent, melyek közös jellemzője, hogy a külső szemlélő nem veszi észre a készüléket. A legnagyobb múlttal bíró láthatatlan fogszabályozó módszer a nyelv felőli fogszabályozás, más néven lingualtechnika. Ez egy ragasztott fogszabályozó készülékes rendszer, a készülék a fogak nyelv felőli oldalára van ragasztva. A másik nagyon népszerű láthatatlan fogszabályozó készülékes megoldás az un. aligner rendszer. Ez a módszer kivehető, láthatatlan, komfortos műanyag kupakokkal dolgozik. Mindkét módszer jellemzője, hogy a legfejlettebb 3D technológiával készülnek. A fogak 3D modellezése után virtuálisan tervezzük meg a készüléket és 3D nyomtatás, vagy gyártás alakítja ki a teljesen egyénre szabott formát.

Első konzultáció díja gyermekeknek

Ár: 9.000.-
 • Részletes szakorvosi konzultáció
 • Teljes körű vizsgálat
 • Egyéni, írásos kezelési terv
 • Pontos árkalkuláció
 • Elektronikus dokumentáció pendrive-on
 • Pácienskoordinátori tanácsadás

Első konzultáció díja felnőtteknek

Ár: 18.000.-
 • Részletes szakorvosi konzultáció
 • Teljes körű vizsgálat
 • Egyéni, írásos kezelési terv
 • Pontos árkalkuláció
 • Elektronikus dokumentáció pendrive-on
 • Pácienskoordinátori tanácsadás
Fogszabályozás
100% Árgarancia

Az első konzultációt követően teljes körű, írásbeli kezelési tervet készítünk Önnek, mely a komplett kezelés minden költségét, és a végösszeget is tartalmazza. A HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás a kezelési tervben szereplő végösszegre 100% Árgaranciát vállal. Amennyiben a kezelés során nem tervezett költségek merülnek fel, azt rendelőnk minden esetben átvállalja.

100% Komfortgarancia

Innovatív, esztétikus és kényelmes fogszabályozó készülékeinknek köszönhetően 100% Komfortgaranciát vállalunk. Amennyiben a kezelés során esetleg kényelmetlennek érezné fogszabályozóját, jöjjön el hozzánk soron kívül, és mi plusz költségek nélkül, azonnal javítjuk a készüléket.

100% Időpont-garancia

Ha Önnek mégis várakoznia kellene, 30 percenként 5 000 Ft-os kuponnal köszönjük meg a türelmét. A kupon professzionális fogtisztításra és fogfehérítésre egyaránt felhasználható.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Telefon:+36 1 306 7846

Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 85.

 

E-mail: info@hermannortho.hu

Rendelési idő:

Hétfő: 9:00-19:00, Kedd: 9:00-15:00, Szerda: 9:00-18:00, Csütörtök: 8:00-17:00

 

Kérés esetén örömmel visszahívjuk! Az itt megadott telefonszámot a HermannOrtho marketingcélra nem használja.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
fogszabályozás felnőtteknek

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért más a fogszabályozás felnőttkorban?

A gyermekkori- és a felnőttkori fogszabályozás több szempontból is különböző. Egyrészt, felnőtt korban sokszor van már foghiány, valamilyen fogágy-probléma, vagy olyan régi állkapocs ízületi-, nyak-, vagy testtartás- probléma, ami komplikáltabbá teszi a folyamatot. Ezekben az összetett esetekben a fogszabályozás során kiemelten fontos, hogy a páciens szakorvosával teljes mértékben együttműködjön. A szakorvos lehet fogorvos, vagy más, testkezelésben, vagy funkcionális tréningben jártas szakértő. Másrészt, a fentiek mellett, a megfelelő készülék kiválasztását gyakran befolyásolja a felnőtt páciens munkája, vagy a magánélete. Ismert közéleti szereplők általában a láthatatlan fogszabályozó készülék mellett döntenek. Van viszont, amiben nincs különbség. Egy egészséges csontozatú felnőtt esetében nem lassabb a kezelés a gyermekkori kezelésekhez képest, valamint az állkapocs helyzete is változtatható. Az esetek többségében nincs szükség állcsont-sebészeti beavatkozásra ahhoz, hogy egy felnőtt harapását beállítsuk.

Biztosan szükséges a fogszabályozó kezelés?

Számos esetben elkerülhető a  fogszabályozó kezelés; sőt, megesik, hogy nincs is szükség ilyen jellegű beavatkozásra. Azonban ahhoz, hogy biztos választ tudjunk adni, személyesen kell felállítanunk a diagnózist.

Melyek az ideális kezelés alappillérei?
 1. Részletes konzultáció, mely során a szakorvos feltérképezi páciense igényeit. Fontos, hogy megismerjük a pontos elvárásokat, hiszen ezek alapján tudjuk az Ön számára legoptimálisabb készüléket javasolni.
 2. Teljes körű szakorvosi vizsgálat
 3. Egyénre szabott kezelési terv
 4. A megfelelő készülék közös kiválasztása. A mi szerepünk a részletes tájékoztatás, mely segíti a páciens döntését.
Mire figyeljek, amikor szakorvost választok?

A fogszabályozó kezelés egy orvosi beavatkozás, melynek alapja az orvos és páciense között kialakuló kölcsönös bizalom. Emellett fontos a rendelő felszereltsége, a szakmai felkészültség és a páciensközpontú hozzáállás. Dr Hermann Gábor nemzetközi szinten ismert és elismert fogszabályozó szakorvos. Rendszeresen tart előadásokat külföldi konferenciákon a fogszabályozás lehetőségeinek változásairól. A fogszabályozás átalakulásának nemzetközi szakértőjeként definiálta a fogszabályozás új kategóriáit, többek között a kozmetikai fogszabályozást és modern funkcionális fogszabályozást. Modern funkcionális személetének része az a készülékcsalád, amit jelenleg kizárólag ő alkalmaz ma Magyarországon.

Milyen lehetőségek vannak?

Számos különféle fogszabályozó készülékes rendszer a rendelkezésünkre áll. Bár tény, hogy a felnőtt fogszabályozás legnépszerűbb eszköze a láthatatlan fogszabályozó, időnként az eset komplexitása miatt bizonyos kompromisszumokra lehet szükség. Megesik, hogy bizonyos kezelési feladatokról lemondva ún. kozmetikai fogszabályozó kezelést választunk. Ugyanakkor vannak készülékkombinációk is. Gyakoriak például az olyan kezelések, melyben a felső fogakon ragasztott nyelv felőli fogszabályozó készülék van, alul pedig egy külső. Természetesen, külsőleg ragasztott porcelán készülékeket is sok esetben alkalmazunk a felnőtt fogszabályozó kezelések során.

Melyik a legjobb felnőtt fogszabályozó eljárás?

Valóban nem könnyű manapság páciensként eligazodni a fogszabályozás témakörében. Mindamellett, hogy a fogszabályozó kezelés lényegi eleme maga a készülék, a beavatkozás sikerét megannyi más tényező is befolyásolja. A páciens az esetek többségében dönthet egy rövid, láthatatlan kozmetikai fogszabályozás és egy hosszabb, de mind mosolyesztétikai-, mind általános egészség szempontjából sokkal előnyösebb funkcionális kezelés mellett is.

Digitális fogszabályozás

A HermannOrtho Professzionális Fogszabályozó rendelő saját 3D digitális laboratóriuma állítja elő a készülékek jelentős részét. Saját aligner márkája a MyClearBrace, mely a diszkrét konstrukciónak köszönhetően közismert médiaszemélyiségek legkedveltebb fogszabályozó típusa. Dr Hermann Gábor a digitális és láthatatlan fogszabályozás szakértője. Ő alkalmazta az Invisalign rendszert Magyarországon először, MyClearBrace márkáját 2013-ban hozta létre, mely nemzetközi szinten az egyik legfejlettebb aligner rendszerré vált. Dr Hermann Gábor a WSLO nemzetközi nyelv felőli fogszabályozó társaság egyetlen aktív magyar tagja.

Funkcionális fogszabályozás

A fogszabályozás átalakulásának egyik legjelentősebb eleme egy olyan szemlélet megjelenése, mely nem kizárólag esztétikai szempontokra fókuszál. A funkcionális fogszabályozás Olyan innovatív technológiákat alkalmaz, melyek a fogszabályozó kezelésen keresztül a légutak optimális működését, így az általános egészségmegőrzést támogatják. A HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás több lehetőséget is kínál a modern funkcionális fogszabályozásra. Dr Hermann Gábor vezette be a modern fogszabályozás új kategóriáit 2014-ben, és ennek keretében definiálta a modern funkcionális fogszabályozás mibenlétét.